Kudík komentáře u knih
Má další, v pořadí již třetí, přečtená kniha od této autorky a nemám si na co stěžovat. Je to vlastně o tom, jak hlavní hrdinka Evie, která se měla za černou ovci své rodiny, v průběhu děje našla své štěstí a své místo. Její postava byla zajímavá s velkým srdcem, ať již ohledně Phoebe, Saula nebo Florence. Musela být skvělá teta, i když dost odkoukala od Jo, ale někdo tohle v sobě prostě má, a pak je smutné, že to své pravé já, kvůli rodině a příteli, potlačuje. Ohledně přítele... no tak možná byl Matthew svědomitý, ale spolehlivý již tak ne, alespoň co se řádného zdůvodnění týkalo. Každopádně jsem při čtení měla chuť se brouzdat pískem a dát si pirohy se zmrzlinou. A kdybych uměla surfovat, zazdím to celé dortíkem nebo dvěma. :)
Primárně jsem toto četla díky L. Howard, ale ve výsledku se mi nejvíce líbil jiný příběh. Ve všech šlo o jistou a stejnou "radostnou událost", jak název i anotace napovídá, jen někde nebyla očekáváná a jinde až tak radostná. Každý z hrdinů se s tím "popral" po svém s celkem stejným výsledkem. :)
Milenka snů - LH - Anna hned v úvodu dostane zvláštní možnost volby od Saxona Maloneho, jejíž rozhodnutí trvá po dobu tří let. 3,5*
Osudové sblížení - ER - nejslabší příběh, a to díky Robin, která mi prostě nepřišla úplně v pohodě. Nevím, zda si zrovna ji Devin "zasloužil". 3*
Táta rošťák - AB - tento příběh mi přišel nejvíc reálný, až na to, že se jednalo o "nejlepší kamarády" Tess s Craigem. Já nevím, ale nejlepšímu kamarádovi se určitě ozvu dříve, než po pár letech. 4*
V rámci žánru a edice mi to nepřišlo tak zlé. Hlavní postavy, a to konktrétně Hallie, Steve a jeho děti mají celkem správný a dobře vykreslený charakter. U Steva byla jediná vada ta jeho "zaslepenost" s ex. Kdo knihu vyloženě kazil byla postava Donnalee, hodně však zachránil neuvěřitelně vtipný epilog. :)
(SPOILER) Přečíst si předem životopis autorky, vím to již dříve než až po dočtení knihy, ale to jsem prostě já. :) Kniha je kratší, relativně čtivá, sem tam trošku kostrbatá a je dobré předem vědět, že příběh vychází přímo z autorčina života a jejího seznámení s manželem. Julia měla zajímavý smysl pro humor s příjemnou dávkou sarkasmu. Zatímco Ben se těžko charakterizuje, protože bezdomovec ve čtyřiadvaceti, to evokuje problémy, např. se závislostí (jedno na čem), i když mi z počátku přišel jako na vrch fuj, uvnitř huj. Chování obou dvou jsem v jisté části nepochopila, protože řešit špatnou náladu svou či partnera tak jako oni, určitě se po takovém jednání za dotyčného neprovdám. Navíc těžko říct, čím si Ben v Kanadě vydělával. Každopádně setkání s medvědem pobavilo. :)
Velmi čtivé vyprávění o introvertní, ale přesto sympatické a empatické knihovnici June, která je přímo srdcem i duší knihovny v Chalcotu. Návštěvníci místní knihovny jsou opravdu zajímavá a rozmanitá "sebranka". Nejvíc mě oslovil Stanley Phelps, ale i ostatní měli také to "své", např. Vera, Jackson, Chantal a neopomenutelná bojovnice paní Bransworthová.... Ti všichni a mnoho dalších se snaží zachránit knihovnu. Zda se jim to povede a jaké k tomu zvolí prostředky, to přesně si můžete v této knize přečíst, a že je to jako ze života. Nechybí zde vtip (Matylda, Rocky), problémy jednotlivců v dané komunitě, pletichy, počínající romance, zármutek a skoro u všeho je June (dobrovolně i nedobrovolně) účastnicí. Oceňuji, že cca 70% děje, se skutečně odehrává v knihovně. 4,5*
Nepřekvapující, ale potěšující závěr. Duo Lakeová ani March nezklamali a opět padlo hodně hroznového džemu. :) I původní "Fantom prstenů" měl něco do sebe. Řekla bych, že se jednalo o nejlepší díl celé série.
Opět příjemné čtení s již známou dvojicí, vlastně čtveřicí v podání Lakeová a March + její neteř Emeline a jeho švagr Anthony. Zde jsem se nejvíc bavila u paní Chiltonové a jejího častého nákupu rozinek na hroznový džem, ale pouze za pěkného počasí. :) Vraha jsem neuhádla, ale nijak mě nepřekvapila další rýsující se dvojice.
Zábavné a ohnivé spory probíhající mezi Lavinií Lakeovou a Tobiasem Marchem, které nekončí ani při jejich "partnerství" ve vyšetřování vraždy a hledání ztraceného deníku. V hodně věcech, osudu i povahových rysech si bylo toto duo podobné. Oba dva si standardně mysleli, že mají pravdu, oba vdovci, a také pečující o někoho blízkého. Další dvojice v podání Emeliny a Anthonyno jistě dostane více prostoru v následujících dílech, i když je to již nyní celkem jasné. Teď už chybí jen spárování paní Chiltonové s panem Whitbym. :) Každopádně hlavního vraha jsem i s částí motivu odhadla správně, jen to, že díla z vosku pocházejí od stejné osoby už ne.
Opět bezva čtení, i když něco mírně jiného, než třeba (pro mě každopádně lepší) autorčina kniha "Hra s ohněm". Maddie byla tak mile sarkastická a vtipná, ale přišlo mi, že na ní její přezdívka "Mučednice Maddie" prostě neseděla, protože když je někdo na ostatní hodný, nedefinuje to přímo mučednictví, jen to chce do svého slovníku zařadit slůvko NE a dostát mu. Oproti tomu Chase... no já osobně bych ho na začátku přes práh nepustila. Prostě ne. :) Autorka se na takové macho/bad boy specializuje, ale trošku mě mrzí, co s nimi dělá na konci.
Jedna z mála sérii, kde nemohu uvést, který díl byl lepší nebo horší. Zatím se mi všechny líbily a ani zde nedošlo u hl. postav v podání Knoflíčka Stelly nebo Jaxe/Johna ke zklamání. Hrdinka měla "vybraný" smysl pro humor, kde mi pocuchalo bránici podání vzteklé fretky nebo rozhovor ohledně perličky. :) Tento "lehký" humor vyrovnávalo závažnější téma duševních zdravotních problémů, resp. deprese a úzkosti. Nyní si jen počkat na Třešničku s nabroušeným jazykem a smrtícími podpatky s dvojníkem J. J. Watta. :)
To byla velmi sympatická partička hasičů výsadkářů. Gull/Rychlonožka i Rowan/Švédka byly zajímavé hlavní postavy, ale kdo mi vyloženě seděl, byl Dobie. Obdivuji a ráda čtu o práci hasičů a zde byl dobře vyobrazen popis příjmu nových bažantů, jejich prověrka a výcvik, až po celkem vyčerpávající zásahy jedné letní sezóny. Pachatele jsem celkem brzy správně odhadla a částečně i motiv. V každém sadu se totiž najde nějaké shnilé ovoce, ale i tak to zamrzí, navíc u takto semknuté party, kde na jejich vzájemné důvěře závisí životy.
Min. o půl * lepší jak první díl. Postavy, hlavně William, ale i India, měly lépe propracovaný charakter a pomohlo tomu i střídání jejich pohledu. Děj byl také zajímavější, např. svěřit Rosii někomu, kdo viděl malé dítě z rychlíku, je vážně celkem odvážné. :) Závěr mi přišel moc uspěchaný, ale k tomuto žánru na pár stránkách to asi patří.
Delší dobu se chystám na autorčinu sérii "V ringu", ale začala jsem z nedostatku času tímto. Jednoduše čtivé a v rámci edice Harlequin lepší průměr. Postavy nijak výrazné, ale co může Alex, Kit, Alistair nebo Ben na těch pár stánkách předvádět. Jen nechápu překlad orig. názvu "Boss" jako "Probuzené city", ale šéfů je asi již přehršel. :)
Jak se říká.... "kdo hledá, ten najde", i když F. Kafka s tím asi nesouhlasí, ale Joshua Gage, dříve nebo později, avšak vždy našel koho/co hledal, a tak se to stalo i s Beatrice. Dále, když Gage něco slíbil, tak to vždy splnil a nijak nevadilo, že nevěřil v nic para... možná max. ořechy. :) Postavy opět zajímavé, a i ty "záporné" mají něco do sebe. Jen mě stále mrzí, že se svého dílu nedočkala i Clarissa.
Předně jsem překvapená, že se nejedná o trilogii, protože přeci jen "Dámy v přestrojení" jsou tři, a to Evangeline, Beatrice a Clarissa. Každopádně není špatná představa navštívit Křišťálové zahrady, ale asi jen přes den. :) Evangeline i Lucas jsou sympatické postavy, se spoustou skrytých vloh, hlavně co se paranormálna týká. Kdo už od autorky něco načetl nebude překvapen.
SPOILER: Líbily se mi zde i "záporné" postavy, jako třeba Sharpy Hobson a jeho "zkompostování". :)
Hazel se asi nedá jinak popsat než jako neřízená střela bez filtru, ale bez ní by nebyl tento vtipný příběh, a také bez sympatického Joshe. Hazel mi občas (hlavně v samotném úvodu) dala zabrat, ale dost jsem se jejím chováním bavila. Nejvíce pochopení jsem měla pro její zvířecí mazlíčky a jako kamarádku bych jí brala, ale jako spolubydlící asi nikdy. :) Epilog je krásnou tečkou při naplňování jejího 17ks plánu. ;)
(SPOILER) Evidentně není knihomolka jako knihomolka. Doslova mi dala zabrat první stránka, kde má Kinsley vyjadřování "dlaždiče" a její zacházení s knihou, kdy se hlavní hrdinka nechovala dle jejích představ, bylo až trestuhodné. Následně se její chování, až na vztahové snobství, zlepší. Josh byl zase až neuvěřitelný (ve smyslu dokonalosti), ale co já můžu vědět, jak naše protějšky přemýšlí. ;)
Až v průběhu čtení mi došlo, že dojde i na další spolumajitelky knihkupectví U Knihomolky a můžeme se těšit na trilogii s Holley a Saylor. Za úschovnu potřeštěných staříků a hlavně kachny dávám * navíc, protože u přehlídky jsem opravdu nemohla. :)
Opět příjemné čtení se zajímavou zápletkou od záhady ohledně tajuplného krystalu po "neobjasněná" úmrtí před 30ti lety. Zvídavá rusovlasá lady Alice a jako protějšek Nesmiřitelný Hugo jejichž vzájemné dohody a rozpravy byly občas hodně zábavné. Viz. třeba věta z jeskyně „Myslím, že přestalo pršet, můj pane.“ :)
Nevadí mi, spíše to vítám, že autorky poslední dobou mají díla v jiném duchu, než byly série Božský nebo Vášnivý, ale zde jsem i tak, jejich "rukopis" moc nepoznávala.
Maelyn (občas i Andrew) mi přišli spíše jako puberťáci než bezmála třicátníci. Nápad i zpracování v rámci cestování časem = ve zkratce probudit se zpátky v letadle mi přišlo super, a to cca do poloviny, pak jsem si několikrát říkala, šup s Maisie z5 do letadla. :) Z postav se mi celkově nejvíc zamlouvala "vrba" v podání zámečníka Bennyho. Jeho přístup i chování přes minulost s Hollisovic bylo překvapující. Každopádně 3,5*.
Od autorky jsem zkusila jako druhý tento titul a nejsem překvapená ani zklamaná. Jedná se opět o kratší příběh, kde figuruje duo sourozenců Hallových, a to Stephanie a Perry. Ona je účetní a on ředitel hotelu "U bílého kňoura". Do hotelu na přepadovou návštěvu přijíždí majitel Brock Canfield. Jakmile ji spatří, tak jí chce. :) A o tom je celé toto "dílo". Takové klišé, jak se jistá nezkušená účetní "možná" ubrání krásnému, protřelému, bohatému svůdci. Jako výplach mozku to není zlé, ale hlubší stopu to opravdu nezanechá.