Kudík Kudík komentáře u knih

Léto Léto Amanda Quick (p)

(SPOILER) Poslední díl a s ním i odhalení minulosti a jisté totožnosti, vč. nalezení pachatele krádeže cenného díla, a to vše za účasti Octavie a Nicka s jeho synem Carsonem. Mihnou se zde i páry z předchozích dílu, resp. sestry Nicka a hlavně děda a praděda v podání Mitchella se Sullivanem. Hezké zakončení této trilogie s parádní barovou bitkou. :)

21.01.2022 4 z 5

Úsvit Úsvit Jayne Ann Krentz

Druhý díl z Eclipse Bay o starších sourozencích je podobný prvnímu, jen už to mají o dost jednodušší, protože nevraživost Madisonových a Harteových je skoro nulová. Současně Gabe Madison není úplně typický Madison, stejně jako Lilianin není standardní Harteová. Pobavila mě spolupráce mezi Mitchellem a Sullivanem. Detektivní zápletka mi přišla trošku slabší než v předchozí části, ale nadále je to příjemné čtivo. Konspirace ohledně zmrzlých mimozemšťanů neměla chybu. :)

20.01.2022 4 z 5

Rodinná msta Rodinná msta Jayne Ann Krentz

Podle anotace jsem čekala rodiny Harteů a Madisonů ve smyslu Kapuletů a Monteků, ale zde to byla hodně jemná verze. :) Hannah a Rafe mě, hlavně při vzájemných rozhovorech a předpokladech, dobře bavili. Detektivní zápletka je tentokrát trošku slabší. Pachatele jsem odhalila až těsně před jeho prozrazením. Každopádně opět rychle čtivé s příjemně humorně romantickým příběhem a velké plus za Winstona.

19.01.2022 4 z 5

Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Překvapivě je to moje první kniha od této autorky, i když se již delší dobu chystám na sérii "Krutý princ". Místo jako Fairford s Lesním lidem, místními a turisty, kteří se občas "ztratí", bylo opravdu kouzelné. Hlavní hrdinové, ať sourozenci Hazel s Benem, jejich přátelé Jack s Carterem, anebo princ či král, všichni měli něco do sebe. Autorka má až neuvěřitelnou fantazii, i když mě nejvíc dostala funkčnost telefonu... to mi přišlo víc nereálné než všechny fantastické bytosti dohromady. :)
Celkově je to velmi čtivý příběh, který rychle plyne.

17.01.2022 4 z 5

Pekárna s vůní skořice Pekárna s vůní skořice Ruth Kvarnström-Jones

(SPOILER) Velmi čtivé, ať již současnost s Lovisou, anebo minulost s její babičkou Amélií. Příběh smutný i milý s různorodostí postav.
Obě dvě si byly evidentně podobné nejen svým zjevem. Lovisa byla na jednu stranu bojovnice a její obliba "Krasavce" (původně Krále) mi byla sympatická, i když z hygienického hlediska by to neprošlo. U příběhu Amélie jsem se původně obávala neurčitého zklamání ze strany jejího otce, takže to, co se jí stalo, mi celkem vzalo dech. Zde by i nenávist byla na místě. O to víc jsem nechápala Markuse, dokud jsem v závěru nezjistila, že s Magdalenou neměl ani ponětí, co vše vlastně způsobila. Stejně mi přijde divné, že největší drbna Greta to nevybalila už dřív, anebo dědeček Johan si to nešel vyřídit. A ohledně postavy Reubena se raději nevyjadřuji. Ráda si přečtu i další díl.

15.01.2022 4 z 5

Jak milovat lorda Ashe Jak milovat lorda Ashe Sally MacKenzie

Celá série byla relativně zábavná. Nejvíce se mi líbilo provokování se bratrů navzájem a závěrečný epilog, ale bohužel tento díl měla autorka pojmout trochu víc reálně. U lorda Ashe i Jess to bylo hrozně přitažené za vlasy, a to mezi jejich skutečným "stavem" vs. pomluvami. Jejich neuvěřitelná netknutost a odluka trvala 8let? To bylo prostě až na hranici sci-fi. :) A pak to dorazilo pojmenování psa ve velikosti poníka, kterého si pletli s medvědem, jako "Chundeláčka". :)

14.01.2022 3 z 5

Jak překvapit lorda Jacka Jak překvapit lorda Jacka Sally MacKenzie

Jedná se o nejnapínavější díl ze série, který je okořeněný i zápletkou s vraždícím "Sekáčem". Jack mi přišel z bratrů jako nejsympatičtější a svojí skrytou "zálibou" mě celkem překvapil. Frances mi k němu sice neseděla, ale protiklady se přece přitahují,. :) Bavila jsem se u kousků Shakespeara.

14.01.2022 4 z 5

Jak svést lorda Neda Jak svést lorda Neda Sally MacKenzie

Jako úvod do kratší a nijak duševně náročné série to nebylo tak špatné. Ned, alias lord Starostlín, byl sice trošku natvrdlejší, a to co viděli jeho rodiče, bratři a přátelé, toho si nejen nevšiml, ale málem, o to i přišel. Kdo mě zde bavil nejvíc, byl sir Reginald, který má ode mě * navíc. :) A Venušiny milostné rady jsou někdy holý fakt a někdy taky fakt, ale na hlavu. :)

14.01.2022 4 z 5

Líbej mě, když spím Líbej mě, když spím Linda S. Howington

(SPOILER) Zajímavé téma ohledně mutace viru, konkrétně ptačí chřipky v kombinaci se smluvními agenty CIA. U prvního dílu jsem si byla jistá pachatelem, resp. proč se snaží získat deník a zde mi to došlo také relativně brzy, a to po rozhovoru Lily s paní Bonnetovou, kdo byl strůjcem a objednavatelem Tiny s Averillem. Celkem mě překvapila jistá shoda mezi díly. Každopádně opět příjemné čtení, kde mě závěr až tak nepřekvapil, až na totožnost Rogerse.

11.01.2022 4 z 5

Všichni muži královny Všichni muži královny Linda S. Howington

Opět parádní díl. Sice mi úplně neseděl vztah Johna s Niemou (velmi zajímavé jméno a vtipný původ), ale příběh jako takový byl opět napínavý. Jen závěr mi přišel trošku moc rychlý. Přiznám se, že "záporák" v podání Louise Ronsarda měl mé sympatie, min. co se Laury a jeho morálního dilematu týkalo.

10.01.2022 4 z 5

Stíny minulosti Stíny minulosti Linda S. Howington

(SPOILER) Autorku mám ráda, protože umí skvěle popsat krizové situace tak, jako že se vlastně nic moc hrozného neděje. Takže opakované pokusy o vraždu jsou za mě ok, jen mi trošku nesedí, že si je někdo tak moc jistý vztahem a po týdnu se vrhá do manželství. Ale proč to postavám jako jsou Karen a Mark nedopřát. Trošku mě překvapil a lehce zklamal John, a to, že nezasáhl dříve. Chápu, že se chtěl dozvědět, co se stalo, ale málem za cenu života hl. postav.

10.01.2022 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm L. J. Shen

(SPOILER) Jedná se o mojí teprve druhou knihu od této autorky a cca pátou s hlavní hrdinkou, která je poznamenána ohněm, ať již z požáru nebo autonehody. Vždy si říkám, jak moc popáleniny bolí, a poté co je horší, zda tato bolest, či posměch, zírání a v tomto případě přezdívka "Topinka", srabácký odchod přítele, anebo počínající demence babičky? Grace mi přišla skvělá, zato Westa autorka vykreslila jako drsňáka, ale v závěru byl trošku moc sladký. Přesto.... parádní čtení.

"Nikdo z nás není dokonalý. Protože nakonec jsme všichni jen fénixové, kteří se zvednou ze svého popela a s konečky křídel zakalenými ohněm letí k neznámému cíli."

06.01.2022 5 z 5

Vytočenej na Maxx Vytočenej na Maxx Melanie Moreland

Musím přiznat, že u tého dvojice jsem se vážně dobře bavila, ať už u bručícího Maxxe, anebo vtipně provokující a správně odrzlé Charlyn alias Zrzky. Jen mi to přišlo hodně podobné s jiným dílem autorky, a to "Výměna rolí", kde "to" také hrdinovi došlo až po nehodě. Každopádně mi tako kniha přišla zábavnější. Nebylo by špatné, aby se svých příběhů dočkali i spol., a to Brett se Stefanem. :) Čtení trochu kazí chyby v korektuře.

28.12.2021 5 z 5

Štěstí má barvu levandule Štěstí má barvu levandule Pauline Mai

Příjemné a oddychové čtení z prostředí chodu rodinného penzionu v Provenci, s výhledem na fialové lány levandule. Většina postav zde vyznívá pozitivně a dostane se i na vícero druhých šancí, ale u hlavní hrdinky Penelope, zkráceně Pepe/Pinou, jsem občas kroutila nevěřícně hlavou. Zajímavé byly její neuvážené reakce s otcem, nejlepším kamarádem nebo vyhazovem ze zaměstnání. 3,5*.

28.12.2021 3 z 5

Život zn.: Hygge Život zn.: Hygge Rosie Blake

(SPOILER) Příjemná četba, stejně jako hygge styl. Začátek se mi líbil, pokroky Kláry s obchodem, výlohy, drzá Lady, trhlá Luisa...., ale v samotném závěru mě nejvíc pobavilo Gavinovo tajemství, i když jsem čekala něco trochu jiného, třeba vláčky. :) Celkově nenáročná četba, odhalující část tajemství těch nejšťastnějších lidí. ;) Každopádně 3,5*.

19.12.2021 3 z 5

Zbohom, klamstvá Zbohom, klamstvá Cora Carmack

Opět příjemné čtení, kde se mihnou i hlavní postavy z prvního dílu. Cade byl skvělý, jen u Max (a setkávám se s tím u postav často) mám trochu výhrady v zacházení s předchozím partnerem, a i způsobu řešení krize, ale přesto souhlasím s tím, že protiklady se přitahují. Opět je zde nesoulad v popisu postav s těmi na obálce..., stejně jako u předchozího dílu, ale ten se mi zdál, o Hamletův chloupek, lepší.

15.12.2021 4 z 5

Losing it Losing it Cora Carmack

(SPOILER) Přečteno doslova za chvilku s tím, že jsem občas žasla nad naivitou příběhu, ale také se celkem dobře bavila. Škoda obálky, kde popis Garricka absolutně neodpovídá, a také 3. dílu s Kelsey, který nevyšel v překladu. Každopádně postavy byly sympatické a já se osobně nejvíc bavila u kočky Hamleta:

"Obrátila jsem se k odchodu, ale jeho hlas mě zastavil.
„Jak se má vaše kočka?“
„Jaká kočka? Á! Moje kočka. Ta kočka... ta je moje. No, ona je...“
Říkala jsem, že je to ona, ne? Nevymýšlela jsem si, že mám kocoura...?
„Ona... je jí dobře. Mňouká a přede a dělá všechny ty kočičí věci.“
Bože, proč ty dveře musí být tak daleko?"

13.12.2021 4 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

I přes obsah se mi kniha překvapivě dobře četla. Jen mě trochu mrzelo, že je většina děje obsažena/prozrazena v anotaci. U Kristy jsem čekala, jakou variantu zvolí, a to ještě před tím, než s tím přišla sama autorka. Napadla mě pomoc přes její celkem neobvyklé "zaměstnání" a Cliftona nebo i to, co sama zvolila. V reálu by takový konec nebyl ani šťastný, ani správný, protože těch možností měla přeci jen vícero, tím spíše s ohledem na prostředí a poukazování na její inteligenci. Navíc to nejhůře ve výsledku odnášeli její syn a otec. U Cliftona jsem si stále říkala, zda to udělal či nikoliv....., protože možnost justičního omylu je zdrcující.

11.12.2021 4 z 5

Svatební plán Svatební plán Sophia Farago

Kniha, kterou máte za chvilku přečtenou s tím, že se zde moc napětí a zvratů nekoná, ale většina postav je sympatických, až na sem tam nějakého dandyho a strýce. Postavy Penelope a nejstarší Frederiky mi přišly na počátku přesně opačného ražení, než v závěru. Nad naivitou Penelope jsem musela i vrtět hlavou. Bavila jsem se u hraběnky a hraběte z Derryhillu. Každopádně tento díl se měl více věnovat příběhu Frederiky, protože další díly jsou o jejích mladších sourozencích. Vyjdou-li, ráda se do Lancroftu vrátím.

06.12.2021 4 z 5

Vánoční lásky Vánoční lásky Vi Keeland

Autorky mám ráda, ale vánoce ještě radši, tak jsem si říkala, že pět vánočně laděných příběhů mě dostane do správné nálady, ale bohužel to moc nevyšlo.
Příběhy jsou kratší, lehce a rychle čtivé s pár zápletkami, kde předem víte (nikoliv tušíte), k jakému omylu či překvapení zde dojde. Hlavní postavy ani nekomentuji, protože to je až moc dokonalosti. :) Dle mého názoru jsou za sebou povídky seřazeny v sestupném hodnocení (nejlepší je první, i když plná klišé). V celkovém průměru 3,5*. Přesto jako oddychová četba ideální.

02.12.2021 4 z 5