kuky921 kuky921 komentáře u knih

Bomby na Prahu Bomby na Prahu Jan Boris Uhlíř

Velmi zajímavé záběry na místa po bombardování Prahy. Jen je škoda, že hlavní důraz z bombardování 14.2.1945 je dán na okolí Emauzů, Vinohrad apod. a úplně je opomíjená např. Pankrác, kde to bylo velmi špatné a například ul. Na Pankráci dopadla velmi zle.

01.05.2015 5 z 5

Kůň a jeho řeč Kůň a jeho řeč Lesley Bayley

Velmi pěkně zpracovaná knížka pro začínající chovatele i pro laické milovníky koní. Vše velmi příjemně vysvětleno.

27.04.2015 5 z 5

Moja, Tatu a tiplíci: Gorilí pohádky Moja, Tatu a tiplíci: Gorilí pohádky Miroslav Bobek

Velmi krásné pohádky pro gorilí fanoušky.

31.03.2015 5 z 5

Hugo Haas: Život je pes Hugo Haas: Život je pes Jolana Matějková

Osud Hugo Haase je velmi zajímavý sám o sobě, myslím, že není nutné doplňovat ho o jakékoli grafologické rozbory apod. Myslím, že je to spíše na škodu.

21.03.2015 4 z 5

Krejčík Labakan Krejčík Labakan Wilhelm Hauff

Krásná orientální pohádka, která se velmi dobře čte. Dcerky ji mají velmi rády.

13.11.2014 5 z 5

Pýcha a rozkoš Pýcha a rozkoš Sylvia Day

Vše až moc předvídatelné, dočetla jsem asi do třetiny a odložila. Myslím, že na mě čekají lepší knížky.

25.10.2014 2 z 5

Celebrity Celebrity Ondřej Neff

Knížka je určitě netypická, je to hra mezi realitou a fantazií .... jen ten konec se mi zdál chudý, jako kdyby měl i spisovatel knížky dost a chtěl jí, co nejdříve ukončit.

17.10.2014 3 z 5

Motýlí ostrov Motýlí ostrov Corina Bomann

Knížka je velmi čtivá a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Na to, že jsem si knížku vybrala na základě pěkného obalu, jsem si zvolila velmi dobře.

03.10.2014 5 z 5

Čtyřicítka na krku aneb Tragikomické povídání pro dospělé dámy Čtyřicítka na krku aneb Tragikomické povídání pro dospělé dámy Hana Primusová

Zklamání, očekávala jsem něco jiného. Nedokázala jsem se vůbec začíst.

24.09.2014 2 z 5

Nick Carter: Největší americký detektiv - Král zlodějů a jiné příběhy Nick Carter: Největší americký detektiv - Král zlodějů a jiné příběhy Nick Carter (p)

Myslím si, že tato kniha nemůže nadchnout vůbec nikoho. A musím přiznat, že pokud Brdečka vzal Nicka Cartra jako předlohu pro své dílo a scénář Adély, tak před ním hluboce smekám.

16.04.2014 2 z 5

Kejklířova žena Kejklířova žena Philipp Vandenberg

Je to slabší standard od Vandenberga, zápletka bývá lépe propracovaná.

16.04.2014 4 z 5

V zemi korálového stromu V zemi korálového stromu Sofia Caspari

Prima lehké čtení do postole při stonání. Dějové linky byly dost čitelné a konec už předen daný.

30.03.2014 4 z 5

Koně se přece střílejí Koně se přece střílejí Horace McCoy

Velmi zvláštní příběh, film jsem neviděla, tak nemůžu srovnávat. Knížka je útlá a pěkně se čte.

30.10.2013 4 z 5

Istanbul Istanbul Orhan Pamuk

Velmi jemná knížka, vypráví o dětství a rodinných vztazích a zejména o jeho milovaném Istanbulu a Bosporu. Jedná se zejména o popis, kdy máte občas pocit, že jste s ním.

27.10.2013 4 z 5

Království za story Království za story Petr Šabach

Čtení akorát do autobusu, krátké povídky, některé jsou lepší a některé horší. Ale žádné zázraky nečekejte.

18.10.2013 3 z 5

Odkaz Stonehenge Odkaz Stonehenge Sam Christer (p)

Pěkné čtení, velmi dobře se čte. Místy se mi zdálo, že je děj dost předvídatelný. Přečetla jsem si tento příběh ráda, ale asi se k ní v budoucnosti vracet nebudu.

18.10.2013 4 z 5

Princ básník Princ básník Kathleen McGowan

Třetí díl se mi líbil o trochu víc než druhý, ale myslím si, že některé knížky by neměly mít pokračování. První díl je nejlepší.

12.10.2013 3 z 5

Kniha lásky Kniha lásky Kathleen McGowan

Po prvním díle jsem se vrhla na pokračování, ale bohužel už není tak strhující. Historický děj je sice taky zajímavý, ale na první díl nemá.

26.09.2013 3 z 5

Ludvík II. Bavorský Ludvík II. Bavorský Franz Herre

Biografie Ludvíka II. je velmi zajímavá, alespoň trochu jsem pochopila jeho stavy. Jen čtení bylo náročnější než jsem se dostala přes všechny rodinné vazby :-)

26.09.2013 3 z 5

Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

Úžasná knížka a příběh, který chytne a nepustí. Navíc je knížka psaná velmi čtivě.

28.05.2013 5 z 5