Kulm

Velice pěkně a především čtivě zpracována historie zahraniční politiky ČSR do r. 38.

Dobře zpracovaná učebnice paleografie. Osobně bych ocenil například i navazující webové stránky, kde by bylo možné zobrazit učebnicové texty ve větším detailu, jako tomu bývá u učebnic Němčiny apod. Na druhou stranu si člověk toto může dohledat i na stránkách českých univerzit. Za mě můžu dát zaslouženě 5 hvězdiček

Kdybych měl tuto knihu specifikovat jedním slovem, použil bych termín odpad. Pro sběratele se skutečně jedná o zcela neužitečnou publikaci a spíše bych zde doporučil sáhnout po klasikách typu Šůla, Sém, či Jaroslav Moravec.

Za mě jedna z nejlepších knih zabývající se keltskou kulturou. Byť se jedná spíše o odbornou literaturu, není psaná vůbec nijak složitě a určitě jí lze bez obav doporučit i široké veřejnosti, která si díky velkému množství fotografií a perokreseb vychutná i grafickou stránku věci.

Vynikající kniha shrnující evropský paleolit. Některé věci jsou dnes sice už po více jak 6 dekádách překonané, nicméně i tak knize nic neubírá na čtivosti a uceleném pohledu na dané téma. Určitě bych jí doporučil studentům a lidem, kteří se o dané téma zajímají více do hloubky. Pro toho, kdo hledá spíše něco popularizačního by mohla být hůře stravitelná.

Skvělé "kapesní" vydání Nového zákona. Velkým plusem zde je především poznámkový aparát, který sice není na úrovni Studijního překladu, ale i tak je obsáhlejší, než u klasického ČEP.

Výpravná fotografická publikace dokumentující podobu města a jeho okolí mezi léty 1908-45. Zájemcům o historickou podoba ústecka můžu jen doporučit.

Naprosto excelentní syntéza zabývající se nejen středověkým uměním, ale i idejemi a myšlením středověkého člověka.

Vynikající kniha shrnující vývoj českých zemí v rámci Rakousko-Uherska v průběhu 19. a počátku 20. stol. Určitě lze všem jen doporučit

Tato utlá, ale zároveň informacemi nabitá knížečka mě až nečekaně mile překvapila. Určitě mohu všem jen doporučit.

Velice dobrá kniha shrnující vztahy mezi evropskými mocnostmi od 17. do 20. století. Každému zájemci o toto období lze určitě jen doporučit.

Bohužel další z řady brakových knih vycházející v poslední době. Začínajícím sběratelům lze spíše doporučit publikace Julia Séma nebo Jaroslava Šůly, které jsou svou kvalitou naprosto v jiných dimenzích.

Pěkné a velice přehledné dílo shrnující historii Normanů. Určitě lze každému doporučit jako základní rozcestník pro studium této problematiky.

Naprosto vynikající a vyčerpávající kniha o vývoji evropské zbroje.
Pro zájemce o tuto problematiku se jedna asi o nejlepší publikaci, která kdy u nás na toto téma vyšla.

Výborná publikace, která detailně, ale zároveň poutavě pojednává o demografickém vývoji v naší zemi.

Nejlepší monografie Oldřicha Kulhánka. Kniha je velmi dobře zpracována, obrázkové přílohy kvalitně natištěné a je i velmi poutavý text Evy Petrové

Nádherná a velmi hluboká kniha. Určitě lze jen doporučit.

První díl mě nadchl, druhý zklamal a třetí... inu, škoda mluvit. Námět je to skvělý, bohužel autorka až příliš tlačí na pilu s romantickými zápletkami. Scény, kdy kolem stříká krev a hlavní hrdinka řeší, zda má radši toho nebo onoho jsou opravdu ubíjející.

Pro sběratele naprosto nepoužitelné. Katalog plný faktických chyb. Uvedené ceny jsou prakticky vycucané z prstu, takže jsou spíš snem obchodníků, než reálný obraz trhu. S katalogem Bajer zcela nesrovnatelné.