Květi62 Květi62 komentáře u knih

Poslední dům v ulici Poslední dům v ulici Diane Chamberlain

Na novou knížku od Diane Chamberlainové čekám vždy s napětím. Mám ráda její styl psaní, hloubku jejich knih. V každé svojí knize otevře jiné, ale závažné téma a je jen na čtenářovi, zda zastává na věc stejný názor.
Kniha "Poslední dům v ulici" je vyprávěna ve dvou liniích. První vypráví Kayla, která se právě stěhuje do nového domku se svojí čtyřletou dcerkou. A odehrává se v roce 2010. Druhá linie patří Ellii a odehrává se v roce 1965. Ellii je v té době 20 let, je to věk, kdy se člověk ne vždy rozhoduje nejlépe a často se řídí spíš ideály než rozumem. A právě Ellie svojí mladickou naivitou a nadšením změní život nejen sobě. Ellie se setkává s Kayly a temné tajemství její rodiny vychází napovrch.
Napínavé, smutné čtení, protože jsem již od začátku tušila, že cesta, kterou si Ellie vybrala,/ proti všem/ nebude mít šťastný konec nejen pro ni...
Je to román o předsudcích, zakázané lásce a hledání spravedlnosti a určitě stojí za přečtení.

24.04.2024 5 z 5

Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Nečetla jsem knihu Psí poslání, takže nemůžu srovnávat. Ale tato knížka - Psí cesta- byla úžasná. Psí kamarád, který provází Clarity celý život. A je úplně jedno jestli je to labrador Buddy, kříženka Molly, miniaturní voříšek Max nebo bígl Toby, protože je to hlavně psí kamarád, který svojí bezmeznou láskou Claritě pomáhá na její, ne zrovna lehké, cestě životem. A ano, knížka byla krásná, milá a dojemná. Vyprávěná právě z pohledu hlavního psího hrdiny, byla tak opravdová. Doporučuji všem, kteří, stejně jako já, milují svého psa, a v srdci mají stále lásku ke všem psům, kteří prošli jejich životem.

15.04.2024 5 z 5

Výjimečná Výjimečná Katarína Gillerová

"Ztráty a nálezy patří k životu. Bez ztrát bychom však nálezy nedokázali ocenit."
Hlavní hrdinka ve svém životě ztrácí, ale hlavně hodně nalézá. Knížka se mi hodně líbila, dobře četla a musím říct, že Diana byla skutečně "VÝJIMEČNÁ".

13.02.2024 5 z 5

Tak hodně štěstí Tak hodně štěstí Kristan Higgins

Emerson, Georgia a Marley, tři nejlepší kamarádky, které spojil před 16 lety tábor pro děti s obezitou. Nyní Emerson umírá a Georgia a Marley jí slíbí, že splní její poslední přání. A tak se před námi rozvíjí příběh tří kamarádek, všechny bojují s obezitou, ale nejen s ní. Příběh je vyprávěn z pohledu Georgie, Marley a pomocí deníku také Emerson.
Kniha se četla velmi dobře, fandila jsem Georgii i Marley. Chápala jsem jejich pocity, smutky a přání.
"V životě se vám nepodaří všechno. Vždycky jsem si myslela, že když se budete dost snažit a budete svojí nejlepší verzí, vesmír si toho všimne a odmění vás. Ale tak to vždycky nefunguje."

24.01.2024 5 z 5

Cizí ložnice Cizí ložnice Katarína Gillerová

Příjemné, odpočinkové čtení, láska, vztahy v rodině. Trochu přidaná detektivní zápletka, která se moc, dle mého, nepovedla. Hlavní hrdince jsem fandila a přála štěstí. Od Kataríny Gillerové si určitě ještě něco přečtu.

27.03.2023 4 z 5

Pravá matka Pravá matka Shalini Boland

Nečekala jsem, že se mi tato knížka bude tak líbit. Hlavní hrdinka Tessa musí dokázat, že chlapce, kterého našla v kuchyni, a který tvrdí, že je její syn, neunesla. Tessa, ale nechce jen prokázat, že není blázen, ale také najít pravdu. Pravdu, která zasadí hluboké rány, ale zároveň jí otevře nové "dveře", o kterých si myslela, že jsou pro ni nadobro zavřené.

09.02.2023 5 z 5

Sophiiny sny Sophiiny sny Corina Bomann

Sophia Krohnová si chce splnit své sny. Ale zjistí, že "Život není vždycky snadný. Obzvláště pro ty, kteří ho žijí. Najít správnou cestu je těžké." Ale Sophia je silná. Jde za svými sny, hledá si práci svých snů, nechce se vzdát své naděje. Nachází lásku a snad i štěstí, ale stále jí něco chybí...
Corina Bomann umí, její knihy se čtou velice dobře. A konec zase zůstává otevřený, takže se již těším na poslední část série, která vyjde v květnu.

05.01.2023 5 z 5

Perníková chaloupka Perníková chaloupka Lubomír Balcar

Knížka, kterou jsem jako malá dostala od kmotřenky mojí maminky. Byla nádherná, hodně jsem si s ní vyhrála, pohyblivé leporelo mě uchvátilo. Ježibabu na lopatě jsem do pece házela i "několikrát za sebou". S knížkou si hrály i moje děti, bohužel vnoučatům se už nedochovala.

24.04.2022 5 z 5

Šepot vzdálených chvil Šepot vzdálených chvil Kate Morton

Opět hezká kniha od Kate Mortonové. Její knihy mám moc ráda, mají v sobě takové tajemno, neznámo .....a rozuzlení toho všeho je vždy překvapivé. Jen jsem zjistila, že není dobré číst její knihy hned po sobě, protože máte v sobě ještě hodně zarytou její knihu předcházející. Proto jsem tuto knihu na čas odložila a po přečtení několika jiných knih se k ní vrátila. A bylo to opět ono, kniha měla vše na co jsme u Kate Mortonové zvyklí.

07.04.2022 5 z 5

Slzy a smích Slzy a smích Táňa Keleová-Vasilková

Velmi povedený příběh Kamily a Evy. Jsou rozdílné, každá žije jiný život, když se jejich cesty spojí, závidí té druhé její štěstí. To ale jen do doby než se lépe poznají a navzájem se svěří se svým trápením. Eva si uvědomí, že "štěstí je zvláštní věc. Nikdy ho vlastně úplně nemáš...protože ho kdykoliv můžeš ztratit". A Kamila je přesvědčená, že "existují ženy, které jsou na tom stejně, jako byla kdysi ona - bez východiska, bez pomoci, opuštěné ve svém trápení a neschopné cokoliv změnit". Kamila i Eva své východisko a následně štěstí najdou, stejně jako většina hrdinek z knih Táni Vasilkové. A proto knížky spisovatelky Vasilkové tak ráda čtu.

04.04.2022 5 z 5

Rozbité štěstí Rozbité štěstí Táňa Keleová-Vasilková

Hlavní hrdinka Terka si užívá života, zdá se, že bere vše jako samozřejmost. Když Andrej "rozbije rodinné štěstí" s Terkou to pořádně zamává. Myslela jsem si, že se bude jen utápět v sebelítosti, ale velmi mě překvapila. Když se trochu vzpamatovala z šoku, který jí způsobil Andrej, vezme vše do svých rukou, překvapí nejen všechny v okolí, ale hlavně sebe. Knížka určitě stojí za přečtení.

23.03.2022 5 z 5

Solvejžin slib Solvejžin slib Corina Bomann

Solvejžin slib, třetí část rodinné ságy Paní ze Severu. Nádherné počteníčko, na které jsem se hodně těšila. Hlavní hrdinka Solveig, stejně jako její matka Mathilda a "babička" Agneta, to nemá vůbec lehké. Smrt jejího snoubence jí obrátí celý život. Uvědomí si, že "nejlepším místem,kde můžeme uchovávat vzpomínky na ty, kteří odešli, je naše srdce". Po ukončení studia se vrací na Lejongärd. Své "babičce" Agnetě dá slib, že jejich rodinné panství nikdy neprodá. Vynaloží všechny síly na jeho záchranu. Poznává, že nepřátelé nejsou ti, kteří vám řeknou do očí, jakých chyb se dopouštíte. To jsou ti, kteří mlčí. Solveig je silná a jde za svým cílem. Její láska ke koním a k Lejongärdu jí pomůže najít cestu z velmi obtížné situace a nakonec i štěstí.
A co dodat na závěr. Snad jeden citát z knihy, moudrost, kterou řekla Agneta své vnučce Solveig, když jí bylo nejhůř. "I když tvůj život neprobíhá tak, jak sis ho naplánovala, budeš žít jiný. A kdoví, třeba bude stejně krásný jako ten, který sis vysnila."

24.05.2021 5 z 5

Julinčina pekárna Julinčina pekárna Táňa Keleová-Vasilková

Mám ráda knížky Táni Vasilkové. Čtu je vždy na pohodu. Příběh Kláry, která se i ve 40 letech stále hledá, se mi líbil. Její jednotvárný život vzhůru nohama obrátí právě dopis. Dopis, který původě vůbec nebyl určen pro ni. Musí udělat velmi důležité rozhodnutí.
"Život je dar, vzácný dar a jen na chvilku, a když ho promrháme, když neuděláme to, po čem toužíme, o čem víme, že musíme udělat, prostě na to doplatíme. Už navždycky si s sebou jako okovy povlečeme své nesplněné sny."

16.03.2021 5 z 5

V bílém plášti V bílém plášti * antologie

Útlá, malá knížka a v ní 6 velmi dobře napsaných povídek. Každá měla své kouzlo, ale také poznání, že lékaři a sestry jsou také jen lidé, a ne všichni mají své povolání jako poslání.

09.07.2020 5 z 5

Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Moje oblíbená spisovatelka. Knížka, kterou jsem přečetla na jeden zátah. Knížka, která mi dlouho zůstane pod kůží. Příběh Ivy a Jane je tak silný a tak uvěřitelný, až vám jezdí mráz po zádech.

08.10.2019 5 z 5

Vůně jasmínu Vůně jasmínu Corina Bomann

Hezká knížka. Corina Bomann opět nezklamala. Prolínání minulosti a přítomnosti. Silný příběh prababičky Hanny, která pomáhá svým vyprávěním, nadhledem a optimismem překonat vnučce její nelehkou situaci.

28.05.2017 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Nejdříve jsem se nemohla chytit, rozjezd byl hodně pomalý, takže jsem knihu odložila a četla jiné. Potom jsem si řekla musíš ji znovu dát šanci, když ji už máš. Tak jsem k ní sedla znovu. Přečetla jsem již přečtených 20 stránek a vytrvala. A světe div se, kniha se mi začala líbit, děj mě vtáhl. Od poloviny jsem knihu dočetla na jeden zátah, nemohla jsem se od ní do půlnoci odtrhnout, přestože jsem ráno v 5 vstávala. Ještě dnes ji mám v hlavě, a proto píši a všem určitě doporučuji.

15.03.2016 5 z 5

Do hrobu si to nevemu Do hrobu si to nevemu Karel Šíp

Kdo zná humor Karla Šípa, bude se mu knížka líbit. Jeho postřehy, úvahy, vtipné a inteligentní připomínky a také trochu té samolibosti, prostě Karel Šíp. Příjemné, nenáročné večerní čtení. Doporučuji.

06.10.2024 3 z 5

Manželky Manželky Táňa Keleová-Vasilková

Dostala jsem knihu manželky po 22 letech, a proto jsem si nejdříve půjčila knihu "Manželky". A Táňa Keleová-Vasilková mě opět nezklamala. Čtyři kamarádky ze střední školy Iva, Diana, Michaela a Martina žijí své životy jak nejlépe umí. Každá je jiná, každá má jiné představy o svém životě, a přesto je spojuje přátelství. Přítelkyně, které vždy pomůžou v těžkých chvílích. A je pravda, že pomoc potřebuje každá z nich. Velmi pěkně napsaná knížka o manželství, lásce, přátelství. Doporučuji. Splňuje téma čtenářské výzvy č.16.

17.05.2024 5 z 5

Jak vychovat Trumpa Jak vychovat Trumpa Ivana Trump

Knížka mi přišla jako dárek ke knihám, které jsem si koupila. Nic jsem od ní neočekávala, a proto mě tak překvapila. Ivana Trump vypráví o svém dětství, o životě v Americe, ale hlavně o svých dětech. A já vidím, že byla skutečně dobrá matka, protože o svých dětech se nikdy nevyjadřuje kriticky.

13.08.2023 4 z 5