Květinka008 komentáře u knih
Myslím, že pro kluky super knížka, protože jsou zde i "koučovací" kapitoly, zásady mladého fotbalisty, návody na stravování a udržování denního režimu, stejně jako hrací techniky. I když jsem holka a nikdy jsem fotbal nehrála, určitě doporučuju :-)
Krásná publikace na křídovém papíře, zajímavé informace z historie pěstování vína. Pro nadšence...
Krátké medailonky spíše neznámých šlechtičen.
Nádherná naučná publikace v dnešní době určená spíše odborníkům z řad etnografů, sociálních antropologů anebo nadšenců, kteří folkórem a udržováním tradic stále žijí... Psaná poetickým jazykem své doby.
Kniha má nastiňovat nějaký vývoj od starověku po moderní předpovídání vědeckými metodami, ale mně se zdá neuspořádaná. Některé kapitoly mě zaujaly (I ting, tarot...), některé jsem přeskakovala (náboženská mysteria).
Knížka částečně ilustrovaná, částečně s fotkami. Ideální pro holky, které chtějí být kadeřnice.
Kdybych byla trenér, asi by mi knížečka k něčemu byla - schémata přihrávek a taktik se stručnými popisy.
Nemohu se popasovat s hodnocením této knihy tak, aby vyznělo slušně a neuráželo, bohužel. Na určitou odosobněnost je čtenář Woodové zvyklý, k postavám se v jejích knihách nepřilne. Ale tady nešlo sympatizovat ani s jednou, děj nevěrohodný, zápletka překombinovaná stejně jako rozuzlení na konci. Čtení mě nebavilo... Za to, jak ji mám jinak ráda, si zasloužila aspoň jednu hvězdu.
Moc hezká oddechovka, ale pro mě z této trilogie nejslabší.
Výborně zpracovaná kniha - s názornými návody a velkými fotografiemi. Leč pro mé ruce nepoužitelná, proto daruji kreativní kamarádce, kde bude rozhodně v lepších rukách... :-)
Pověsti z jižní Moravy znám, jsou přejaté od Václava Richtera. Mám raději květnatější vypravování pověstí, tady je velmi strohé. A moc se mi nelíbilo přeskakování z Mikulova do Znojma, na Vysočinu a zpět k Palavě... Jsou i lepší knihy pověstí. Ilustrace jsou strašidelné... Nejlepší je doslov Oldřicha Sirovátky.
Pro mě je knížka zklamáním. Jsem zvyklá na smoothie mixované, tady jsou postavené spíše na odšťavňování. Na můj vkus jsou také recepty překombinované, proto je neupotřebím, posílám dál.
Musela jsem si na ni poopravit nazor... V biografii me tato dama velmi zaujala.
Četla jsem již před lety a od té doby kniha čeká v knihovně... leč nyní už ne na znovupřečtení, ale prodej. Zůstal ve mně úžas, ale i určitý děs, strach, někdo to tu nazval pachutí, že jsem již nenašla odhodlání k přečtení druhého dílu. Za mě tedy hvězda za kvalitu, ale vyšší hodnocení dávám za originalitu tématu.
Moc povedená oddechovka, hodnotím neotřelý nápad s popisem osob pomocí horoskopu. Ze začátku jsem si sice musela zvyknout na styl psaní, členění kapitol i to, že se objevovalo postupně víc a víc postav a já nevěděla, v jakém jsou vztahu a jestli jsou vůbec důležité k zapamatování... Ale nakonec se to vše hezky spojilo. Přesto... něco tomu ještě chybělo, nějaká jiskra, dynamika. Anebo možná právě padesát stránek přebývalo.
Trošku se to v půlce táhlo a musela jsem si zvyknout na "nadpřirozeno"... ale celkem fajn oddechovka na dva večery.
Výborná učebnice, jedna z nejlepších. Dokáže čtenáře zaujmout nejen moderní grafikou, ale také přiměřeným množstvím informací a dat, nezahlcuje historií a obsáhlými úvody do předmětu. Naopak odráží aktuální pohledy na výchovu a vzdělávání. Za velký bonus považuji přílohy - ukázky protokolů, hodnocení, příprav na výuku atd., které ocení začínající učitelé.