l0st-g1rl l0st-g1rl komentáře u knih

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Asi jsem od příběhu čekala trochu víc, protože mě kniha nenadchla tak, jak jsem čekala. A to jsem se dlouho těšila, až si ji konečně přečtu. Bohužel mi tam prostě něco chybělo. Ale i tak se mi kniha líbila. Příběh je zajímavý, krásně vymyšlený. Zaujalo mě už jen samotné zpracování. Za to má u mě knížka obrovské plus, protože ty fotky byly prostě parádní! Ty mě snad zaujaly ze všeho nejvíc. A celému příběhu dodávaly tu temnou, tajemnou atmosféru.
Určitě si v budoucnu přečtu i další díly!

02.05.2018 3 z 5

Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Další skvělá oddechovka, kterou jsem měla přečtenou během jednoho dne, stejně jako předchozí dva díly. Až mě zamrzelo, že už je to poslední knížka. Prostě miluju Laru a Petera. Celou knihu jsem se bála, jak to s nimi nakonec dopadne.
Myslím, že se budu ráda k této sérii vracet. :)

05.02.2018 4 z 5

Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Zpočátku jsem se nedokázala do knihy začíst, stránky mi ubíhaly pomalu, ale zhruba kolem sté stránky se to změnilo. Příběh byl krásný, chvílemi smutný, chvílemi úsměvný. Noah mi přirostl srdci téměř okamžitě. Strašně moc jsem si přála, aby byl prostě šťastný. S Jude mi to trvalo, ale nakonec jsem si ji přece jen taky oblíbila a začala ji chápat. Takže ačkoliv jsem si to ze začátku vůbec nemyslela, nakonec se tato kniha dotkla mého srdce.

01.01.2018 4 z 5

Pasažérka Pasažérka Alexandra Bracken

Tato kniha pro mě byla celkem zklamáním. A to jsem od ní ani moc nečekala, ale prostě nevím, nijak mě nenadchla. Několikrát jsem si i říkala, že tu knihu snad ani nedočtu. Opravdu jsem měla chuť knihu úplně odložit. Jeden z důvodů byl, že jsem se do knihy vůbec nedokázala začíst. Postavy mi nepřišly zajímavé nebo ničím výrazné, děj byl poměrně nudný, některé popisy až zbytečně zdlouhavé. Trochu se to zlepšilo, když konečně začali pořádně cestovat. Ale opravdu jen o trochu, bohužel.
Musím však pochválit nápad, protože ten je rozhodně zajímavý. Kvůli tomu jsem vydržela celou knihu, protože se mi tohle celé cestování časem opravdu líbilo. A pak obálka, která je vážně hezká. Ale to jsou tak jediná pozitiva, která ke knize můžu říct...

28.10.2017 2 z 5

Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Dlouho jsem se odhodlávala k přečtení Šepotání, jelikož jsem na knihu slyšela spoustu smíšených názory. Nakonec jsem se však rozhodla, že ji přece jen šanci dám. A myslím, že jsem udělala dobře.
Je fakt, že některé pasáže mi přišly poněkud nudné. Na druhou stranu, jakmile jsem se do knihy začetla, nemohla jsem se odtrhnout. Příběh byl zajímavý, líbilo se mi to trochu jiné zpracování Říše divů. Jednou z nejzajímavějších postav byl pro mě Morpheus. Myslím, že právě on byl také jeden z důvodů, proč jsem byla odhodlaná knihu dočíst. Se všemi těmi jeho tajnostmi a tím, jak byl záhadný. Chtěla jsem zkrátka vědět, co všechno tají.
Takže když pomineme ty nudné a nezáživné části, tak se mi kniha líbila. Další díl mám určitě v plánu si přečíst.
Hodnotím 3,5*

18.10.2017 3 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Prostě Adrian Ivashkov. Jeho jsem si nedokázala nezamilovat♥ Snad ještě nikdy jsem si neoblíbila žádnou postavu tolik jako jeho. A pak také Sydney, samozřejmě. Líbilo se mi pozorovat, jak se oba dva postupně vyvíjí.
Musím říct, že Pokrevní pouta se mi líbí asi o něco více než Vampýří akademie. (Možná je to tím Adrianem, heh.)

06.07.2017 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Můj nejoblíbenější díl♥

Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Naprosto skvělá kniha, kterou můžu jen doporučit. Nedokázala jsem ji odložit.

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

Konec druhého dílu mě naprosto ohromil a zůstala jsem s pusou dokořán, proto jsem se těšila na to, až začnu číst Královnu ničeho. Bohužel mě však tento díl trochu zklamal, byl o něco slabší.
Přála jsem si pro Cardana a Jude happy end a držela jim palce, aby si už oba konečně přiznali, co k sobě cítí. A stejně když pak přišel konec, tak mi to nepřišlo dostačující. Něco tomu chybělo. Skoro jako kdyby se jen jednalo o nějakou fanfikci, než o skutečné pokračování této jinak dechberoucí trilogie plné zvratů a intrik.
I tak se mi ale kniha líbila, to ne že ne.

26.07.2021 3 z 5

Něco víc Něco víc Patrick Ness

Snažím se dát dohromady nějaký smysluplný komentář, ale nakonec můžu říct pouze to, že jsem zmatená. Ale takovým dobrým způsobem zmatená. Po dlouhé době zase nějaká kniha, která se mi opravdu hodně líbila. Něco na ní mě zkrátka dostalo. Už od začátku je kniha tajemná, ale právě kvůli tomu jsem se od ní nedokázala odtrhnout. Potřebovala jsem zjistit, jak se věci mají. Kde Seth ve skutečnosti je? Chtěla jsem vědět, jak se bude příběh vyvíjet dál. Je fakt, že neustále se opakující linka s Řidičem už mě pak začínala unavovat, ale jinak byla kniha prostě naprosto skvělá. Napínavá, čtivá, zajímavá, celkem temná. Po přečtení zanechá spoustu otázek, už jen kvůli tomu konci. Tolik otázek, kvůli kterým musíte neustále přemýšlet. V hlavě lehký zmatek a chaos. Ale nejspíš právě o tohle autorovi šlo.

23.12.2018 4 z 5

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

Jednoduchý, ale přesto krásný příběh o lásce, přátelství a dospívání dvou chlapců. Dialogy byly občas trochu matoucí, ale to se dá lehce pominout. Kniha rozhodně potěšila :)

27.11.2017 4 z 5

Den co den Den co den David Levithan

Na tuto knihu jsem si brousila zuby hodně dlouho a to čekání se nakonec vyplatilo. Naprosto dokonalá kniha, která mě do svého děje vtáhla a úplně pohltila. Až mi bylo líto, že už končí. Strašně moc jsem chtěla vědět, co se bude dít dál. Kromě toho je kniha plná nádherných myšlenek a vůbec se mi líbí styl psaní pana Levithana.
Jedna z mých nejoblíbenějších knih.