lachtan77 lachtan77 komentáře u knih

Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Tak to byla zase jízda. Michálek byl bourák, ale Alice......... achjoo to je moje nová srdcová záležitost :) Doufám, že bude brzy pokračování? Kotleto né aby tě napadlo ji vyhodit do vzduchu jako plukovníka :))

08.01.2019 5 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

prásk
První díl se mi líbil trochu víc.
prásk prásk
Druhý byl, ale taky super
prásk prásk prásk

17.12.2018 4 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Co napsat.... párkrát jsem knihu odložil, protože byla napsaná zvláštním způsobem, který mě nezaujal. Dočíst jí do konce jsem se prakticky donutil. Odkazy v textu mě přímo štvaly. O hororu nelze mluvit, snad mimo druhé poloviny kde nějaký náznak byl. Je to škoda, kdyby to bylo jinak zpracované, tak možná.....

12.12.2018 2 z 5

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

knihu jsem četl na doporučení a musím uznat, že konec byl teda hodně překvapivý. U podobných knížek čtu v komentářích, že někdo věděl už od půlky jak to dopadne. Tady v tom případě si troufám tvrdit, že to nevěděl nikdo..... pokud tedy nebyl ve snu u Sarah, když to psala :-)

20.11.2018 4 z 5

Andělé smrti Andělé smrti Patricia Gibney

kniha se mi líbila. Bylo tam vše akce, zápletka i napětí. Autorka si vybrala téma hříšné církve a to je nekonečná studnice možností bohužel zneužívání dětí je jedno z nejhorších. Lottie je zajímavá a počítám, že v dalších dílech odhalíme víc z její minulosti. Jdu to zjistit :)

04.05.2022 5 z 5

Rabínova dcera Rabínova dcera Reva Mann

Vždycky když jsem viděl v televizi ortodoxního Žida říkal jsem si, jak vůbec žijí jaký mají běžný den atd. Při čtení příběhu Revy jsem se nestačil divit a jsem rád, že žiju tak jak žiju :)) je to jen důkaz , že bezproblémový život obalený vírou není zas až tak super a někdy je prostě potřeba zhřešit a odvázat se. Tím samozřejmě nemyslím jen sex a drogy :))

30.08.2019 4 z 5

Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

moje první knížka od Niedla a hned po pár stránkách byl Prevít můj oblíbenec. Super hlášky a metody. Mečoun mluví za vše

27.06.2019 4 z 5

Krutý osud Krutý osud Dan Simmons

Souhlasím s komenty níže.... Joe je nesmrtelný, nezranitelný a akce jsou nevěrohodné a nereálné. I tak jsem trojku přečetl za jeden den. Musím k tomu na závěr dodat, že jsem se bavil ve všech třech dílech

03.06.2019 4 z 5

Kruté mrazy Kruté mrazy Dan Simmons

Kurtz to tentokrát rozjel na hodně frontách.... mafie, zkorumpovaná policie, sériový vrah a ještě rodinné problémy. Většina autorů by měla námět na tři knihy :) Mě to nevadilo spíš naopak, aspoň se pořád něco dělo. Jen jsem zvědavý na další díl a jak z toho Joe vybruslí

03.06.2019 4 z 5

Amazonie Amazonie James Rollins (p)

Když se mi Amazonie dostala do ruky byl jsem nadsený. Nemohl jsem se dočkat až se budu v mysli prosekávat pralesem a hledat staré kneny kterých se nikdy nedotkla civilizace. Přesně to jsem také dostal. Kapitoly s rychlím šířením nemoci byly trochu přitažené za vlasy, ale s ohledem na příběh to odpouštím. Celkově skvělá kniha.

08.05.2019 4 z 5

Turnus Turnus Hugh Howey

Díky Turnusu jsem vlastně zjistil jak to začalo a proč sila vznikly. Hned si uvědomím, že v našem reálném světě už by měl někdo začít pomalu kopat :) Četlo se to svižně a nevadilo ani přeskakování v čase. Těšil jsem se na pokračování příběhu s Julliet, ale bohužel na tu si musím počkat do trojky :) Už teď vím, že Prach bude jedna z mých následujících knížek. Zajímavé je, že tohle mohl být klidně první díl a Silo druhý. Což je vlastně od autora geniální

30.04.2019 4 z 5

Tatérka Tatérka Alison Belsham

SAKRA!! po přečtení téhle knihy budu chodit v roláku i v létě. Pro mne až moc reálný příběh, když vidím některý lidi jak na tetování čumí. Plně se stotožňuji s Marni a její komunitou. Fakt se mi to skvěle četlo.Dal bych klidně i sedm hvězd

12.10.2018 5 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Craven se trefil do mého gusta. Jsem nadšen a potěšen. Popravdě se mi kniha dostala pod ruku náhodou a musel jsem se rozhodnout zda ji přečtu. Jde o to, že nerad čtu od druhého nebo třetího dílu. Mám rád když znám minulost a vyřešené případy, protože stejně jako tady na ně příběh odkazuje. Nakonec nelituju, ale musím to dohnat :-)

28.06.2022 4 z 5

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Po prvním díle se mi Lottie začíná líbit, jak píše níže MADELLAINE7 je na facku :-))). Co se týká příběhu nic tam nechybělo. Příběh z prostředí kuplířství, akce i napětí to vše bylo dokonalý. Patricia prostě ví jak zaujmou čtenáře. Chtěl jsem dát jednu hvězdu dolu za znovu zapletení rodiny do příběhu, ale neudělám to. Příběhu to zase až tak neublížilo a mě se to jako celek líbilo

19.05.2022 5 z 5

Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Nebylo to vůbec špatné. Příběh měl hlavu a patu až na závěr, ale zase to nebylo nic tak nesmyslného. Nechyběla akce, napětí ani zvraty. Jediné co to trochu kazilo, bylo až moc přesné odhadování situací a osob. Prostě, úplně ne všechno na co přišel Jefferson při vyšetřování nebylo nebo nemohlo být logicky vysvětleno.

28.03.2022 4 z 5

Inkoust Inkoust Alison Belsham

Tak na Inkoust jsem se po Tatérce hodně těšil. O to víc mě zamrzelo, že se příběh netýkal přímo Marni. Hlavně to, že se nepodílela na vyšetřování s Francisem. Sice souběžně řešila svůj osobní život, ale to nebylo nic moc napínavého. Navíc s divným koncem. Jdu se těšit na Balzamovače a budu doufat, že Alison Marni víc zapojí

28.02.2022 4 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

ano souhlasím, bylo to opravdu uchvatný. Závěr do sebe zapadá, ale jen pro toho kdo četl všechny díly. Možná to bylo na můj vkus moc překombinované až nereálné, ale určitě poutavé a čtivé. Podle mě nemohl nikdo předem odhadnout konec. Barker se asi zařadí mezi mé oblíbené spisovatele

04.02.2022 5 z 5

Maminčin mazánek Maminčin mazánek Sarah Flint

Docela dobrý nápad. Thrillerů s tématem mazánků se moc nevidí. Jen jsem si musel zvyknout na styl psaní, ale zas takový problém to nebyl. Hned jdu pro Sběratele trofejí myslím, že Charlie bude patřit mezi mé oblíbené hrdinky :-)

27.11.2019 4 z 5

HEX HEX Thomas Olde Heuvelt

Vybíral jsem podle anotace. Říkal jsem si, to může být zajímavé i napínavé téma a taky jsem dostal přesně to co jsem čekal.... dobře pár věcí byla trochu přitažena za vlasy, ale vcelku to na mě zabralo.
Potěšen jsem byl tím, že příběh neskončil úplně šťastně ( jak se to vezme). Četl jsem tady dost komentářů, co píší o nudným konci (ale autor to vysvětluje v poděkování) Za mě určitě lepší než předvídatelné prolomení kletby a posazení Katherine na lopatu u pece :)

02.07.2019 4 z 5

Carrie Carrie Stephen King

Možná by neškodilo, kdyby si Carrie vychutnala pomstu pěkně jedné po druhé..... téma paranormálních schopností k tomu přímo vybízí. I tak to ale mělo nápad i říz :) Super byly úryvky z knih o případu a citáty z bible "nemocné" matky.

14.05.2019 4 z 5