lachtan77 lachtan77 komentáře u knih

Hypotéza zla Hypotéza zla Donato Carrisi

Po Našeptávači jsem byl zvědavý jestli autor trochu zjednodušší příběh a nebude tolik překombinovaný. Za mě už to takhle bylo dobrý. Příběh, napětí, akce celkově jsem spokojen

24.04.2022 4 z 5

Ledové sestry Ledové sestry S.K. Tremayne (p)

upřímně jsem si myslel, že příběh bude víc mrazivý, strašidelný a tak podobně. Začátek nebo spíš první polovina knihy o ničem. Doufal jsem, že se aspoň na tom ostrově něco nečekaného stane a děj bude mít spád a přinutí mě číst dál. Stalo se tak napůl. Řekl bych, že se povedl až závěr.

14.04.2022 3 z 5

# Smrt všem prasatům # Smrt všem prasatům Tony Parsons

Popravdě vybíral jsem podle anotace a teď po dočtení musím říct, že nápad byl slibný a určitě měl potenciál na super příběh...... jenže bylo to takové syrové a bez jiskry. Trochu to aspoň zachránila druhá polovina. Bohužel na Maxe jsem si nemohl zvyknout ... i když měl i světlý chvilky :)) Nakonec jsem dal čtyři hvězdy, protože to bylo tak na 3,5 a já trojku dávám jen málokdy

10.10.2019 4 z 5

Loutka Loutka Taylor Stevens

Vanessa je teď moje top čtení a protože už mám doma čtyřku jdu sehnat poslední......... Masku :))

10.10.2019 5 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

je to múj druhý Murakami..... no co dodat styl psaní a vyprávění je v pohodě, ale celková poenta mě vždycky unikla. Nejdřív mě napadla nespavost, rodinná nuda, životní styl a výsledek...... jako vždy nejhezčí jsou ilustrace :)

10.09.2019 3 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

skvělý příběh čte se to samo. Musím mrknout po dvojce.

14.08.2019 5 z 5

Ztracený chlapec Ztracený chlapec Dave Pelzer

Tento druhý díl ukazuje jak fungují pěstounské rodiny, sociální pracovníci a soudy. Myslím , že i v dnešní době je spoustu lidí kteří mají pochybnosti o dětech z dětského domova nebo z těchto rodin.

25.07.2019 4 z 5

Přistižen Přistižen Harlan Coben

ze začátku jsem si říkal že je to takové syrové. Prostě téma které osloví spoustu lidí, jenže děj a popis okolí i osob trochu pokulhával. Konec to vše zachránil. Teď po dočtení musím uznat, že to jako celek ušlo

26.06.2019 4 z 5

Hate List Hate List Jennifer Brown

Jak bylo napsáno níže měla by to být povinná četba na školách. Šikana, posmívání a srovnávání finančních poměrů žáků patří mezi nejčastější školní problémy . V době vymývání mozků akčními filmy, reálně vypadajícími hrami se lehce zvrtne i nevinný seznam protivných spolužáků. Kniha byla napsaná velice reálně a dokonce bych tomu všemu do posledního slova věřil. Valerie se ocitla v roli viníka i oběti, ale nic z toho co se stalo už nejde vzít zpět. Přátelství i rodinné vztahy tady hrají velkou roli. Taky si člověk uvědomí jak snadné je někoho odsoudit a těžké zase odpustit.

31.05.2019 5 z 5

Krutá hra Krutá hra Dan Simmons

Vůbec to nebylo špatné. Dokonce jsem sehnal druhý i třetí díl. Joe je sice klasický ''nesmrtelný'' detektiv, ale vcelku tam nebylo nic tak přehnaně neuvěřitelného.

27.05.2019 4 z 5

Sex v pěti dílech světa Sex v pěti dílech světa Miloslav Stingl

Zajímavý náhled do kultur jiných národů. Já osobně jsem moc rád v jaké době a kde jsem se narodil :))

14.05.2019 5 z 5

Jatka Jatka Lee Child

bohužel knihu hodnotím jen třemi hvězdami, protože jsem se nemohl pořádně začíst. Nebyl jsem dostatečně vtáhnutý do děje. Nápad s bývalým vojákem nebyl úplně špatný. Vadilo mi, jak Jack neomezeně používal policii (chodil tam jak domu) taky by asi normálně nemohl zabíjet aniž by se to vyšetřovalo (byť se jednalo o padouchy). Konec byl pro mě asi největším zklamáním, protože jsem marně čekal nějaké napětí a pořádnou akci. Nic bohužel nepřišlo.... škrtla sirka a byl konec. Nikdo se ani zpětně nepozastavil nad vším co se v tom týdnu událo. Vraždy, zabití, požáry.... atd. Co dodat já asi Leeho fanda nebudu......

06.04.2019 3 z 5

Z hovna bič Z hovna bič C. D. Payne

V posledních dnech čtu samé thrillery a mám už dost toho násilí a napětí. Říkal jsem si, že dám změnu a přečtu si nějakou oddechovku. Payne mi poskytl všechno co jsem potřeboval a očekával. Bylo to tak jednoduché bez zdlouhavé zápletky a všudypřítomného napětí. Stačilo si jen "užívat" Danyho trable. Když to tak zpětně zvážím vlastně by se k němu nic jiného než smůla nehodilo. Upřímně pro mé pobavení bych mu ani žádné zázračné štěstí nepřál :) Já byl nadmíru spokojený.

04.03.2019 4 z 5

Syndróm E Syndróm E Franck Thilliez

Slušná detektivka. Podle popisu knihy jsem si myslel, že to bude z filmařského prostředí a nestačil se divit. Podprahové vnímání, vymývání mozků, manipulace, tajné služby, pátrání v jiných státech atd. Je to určitě zajímavé čtení kde je hodně neznámého. Hlavně bych se obešel u Sharka bez vláčku a majonézy :)

22.02.2019 4 z 5

Vězněná Vězněná Pavel Renčín

Opět jsem dal na komentáře a znovu skvělé čtení. Bohužel to trochu zkazil ten konec, který se mi zdál zbytečně nadpřirozený. Do té doby jsem věřil a věřím, že Mája takové zlo opravdu mohla zažít. Souhlasím s názory v komentářích, že se jedná spíše o horor než o thriller.

14.01.2019 4 z 5

In Nomine Sanguinis In Nomine Sanguinis Miroslav Žamboch

Nemůžu s jistotou říct, jestli je dvojka lepší než jednička. Je to tím, že to na ten první díl nenavazovalo. I když je jasný, že Čechy jsou Mathiase Majera :-)

17.10.2018 4 z 5

Hlasy Hlasy Ursula Poznanski

Ursula opět nezklamala. Zápletka a odhalení perfektní. Děj v psychyatrickém oddělení mě pravdu zaujal a bavil. Celkově bych všechny tři díly ohodnotil jako velmi dobré a čtivé.

01.03.2018 4 z 5

Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Trochu jsem byl namlsaný knihou Pět a zdálo se mi, že se to ze začátku nějak táhne. Pak se to rozjelo a co cením je, že téma jako konflikt v Jugoslávii také není časté u detektivek. Urshule se to povedlo a o sympatické Beatrice si rád přečtu další díly.

16.02.2018 4 z 5

Stroncium Stroncium Jiří Kulhánek

Tak to byl fičák. Na tohle moje fantazie nestačila :-) měl bych být na to u autora zvyklí, ale ty cesty mezi planetami a měsíci? Tak to jsem nedával. Někdy jsem to komentoval slovy : to už si dělá pr**l :-). Na druhou stranu super hlášky jako vždy a perfektně zamotaný konec.

27.08.2017 3 z 5

Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Nerad bych soudil islám nebo třeba uprchlíky podle této knihy (přečetl jsem jich víc), ale přesně se ukazuje odlišnost s naším "světem". Mají jinou mentalitu, odlišné sociální a rodinné cítění. Tato kniha to bohužel jen dokazuje. Chtěl bych se držet pořekadla " neházej všechny do jednoho pytle" můžeme jen doufat, že se to vše neotočí proti nám.
Jinak kniha šokující, nepředstavitelná a bohužel pravdivá

09.03.2017 4 z 5