lachtan77 lachtan77 komentáře u knih

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Zatím jednoznačně nejlepší díl serie. Hodně se píše o kopírování příběhu s filmem " smrt on-line" Nevidím důvod proč by autor nemohl čerpat inspiraci ve filmu. Myslím si, že spousta knih je takto napsaná. Každý detektivní případ už byl knižně nebo filmově zpracován. Někdy je dřív kniha někdy film je na každém jaké zpracování zvolí. Já jsem v tomto případě za knihu.

Další díl v řadě je Zloba. Těším se na ni už jen proto, že se jedná o skutečný příběh z Carterovi praxe psychologa.

24.01.2019 5 z 5

Hubené nohy a všechno ostatní Hubené nohy a všechno ostatní Tom Robbins

Komentář píšu s odstupem času a upřímně před rokem jsem měl s ponožkou a lžičkou trochu problém. Začáten knihy mi přišel jako pohádka pro děti a měl jsem co dělat abych četl dál. Na konci člověk teprve zjistí, že to celé má hlubší význam.

22.01.2019 3 z 5

Jantarová komnata Jantarová komnata Steve Berry

Viděl jsem pár dokumentů o Jantarové komnatě a proto jsem sáhnul po této knížce. Našel bych určitě spoustou náhod ( hlavně u paní soudkyně ) ale příběhu a napínavosti děje to nevadilo. Líbilo se mi, že se část děje odehrává i v České republice.

22.01.2019 4 z 5

Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

nebylo to vůbec špatné. I když na můj vkus byl Lars až moc dokonalý. Tetovaný tvrďák samý sval samozřejmě sympaťák a samotář na kterého se lepí jen modelky z časopisu Playboy. Příběh jednoduchý a předvídatelný, ale dobře napsaný.

19.01.2019 4 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Opět skvěle propracovaný případ. O představitelnosti a vynalézavosti Cartera se nedá pochybovat a vždy je jesný, že přijde s něčím zvráceným. Už si začínám říkat, že vyčerpal všechny možný způsoby sadistických vražd. Přede mnou je ještě dost dílů, tak tedy otvírám pátý s vědomím, že to bude zase mazec :))

18.01.2019 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Na to, že je Kříďák prvotinou C.J. tak to nebylo špatný. Myslím, že si zaslouží víc než dnešních 73% hodnocení. Jasně nebylo to bůhví jaké drama. Něco mi tam k dokonalosti scházelo, ale i tak mě děj zaujal. Jinak bych knihu nepřečetl na třikrát. Zdařilé bylo i střídání kapitol v čase. Navíc mě potěšila komunikace kreslením panáků křídou. Mám pocit, že dnes už některé mladší ročníky neví co se s křídou dá dělat (tedy mimo školy :)) Autorka mě tím nápadem potěšila a má určitě na to stát se dobrou a uznávanou spisovatelkou.

17.01.2019 4 z 5

Vězněná Vězněná Pavel Renčín

Opět jsem dal na komentáře a znovu skvělé čtení. Bohužel to trochu zkazil ten konec, který se mi zdál zbytečně nadpřirozený. Do té doby jsem věřil a věřím, že Mája takové zlo opravdu mohla zažít. Souhlasím s názory v komentářích, že se jedná spíše o horor než o thriller.

14.01.2019 4 z 5

Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Tak to byla zase jízda. Michálek byl bourák, ale Alice......... achjoo to je moje nová srdcová záležitost :) Doufám, že bude brzy pokračování? Kotleto né aby tě napadlo ji vyhodit do vzduchu jako plukovníka :))

08.01.2019 5 z 5

Kladivo ráje Kladivo ráje Ken Follett

Ještě jsem nečetl nic o ekoteroristech. Rád jsem si připomněl dobu Hippies a jejich svět bez pravidel, zákonů a vlastnictví hmotných věcí.

27.12.2018 4 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Budu se asi opakovat...... Jak sakra Carter může vymyslet takové vraždy. Kam na to chodí. Vše je propracovaný do posledního detailu. I když bych našel nějakou tu těžko uvěřitelnou náhodu tak to celkově bylo reálné, napínavé a zajímavé čtení. Už se těším na sochaře smrti.

27.12.2018 5 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Kdyby to nebyla Kingovka, tak to snad ani nedočtu. V první polovině jsem si říkal, že musí přijít už akce, drama, zápletka, strach prostě něco co mě bude nutit číst dál. Bohužel to nepřišlo místo toho jsem si procvičil počítání do sta. Tři hvězdy za námět a vykreslení postav.

18.12.2018 3 z 5

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Super jízda. Příběh byl propracovaný, četlo se to prostě samo. Hodně mě potěšil nápad zakomponovat do hádanek filmy, které dobře znám (barbar Conan, Jestřábí žena atd) Realita je samozřejmě mimo, ale tady to snad ani jinak nejde. Asi by mi trvalo 150let kdybych chtěl všechny filmy, hry vidět a to 20x jako Wade ;) Možná, že se dožiju toho virtuálního světa jako je OASIS. Třeba budu v sedmdesáti sedět na gauči a makat někde na jiné planetě.

18.12.2018 4 z 5

My proti vám My proti vám Fredrik Backman

prásk
První díl se mi líbil trochu víc.
prásk prásk
Druhý byl, ale taky super
prásk prásk prásk

17.12.2018 4 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Protože čtu hodně o Osvětimi a vůbec o koncentračních táborech souhlasím s některými názory níže. Příběh tatéra sice poukazuje na některá zvěrstva nacistů, ale i neuvěřitelné štěstí. ( svatba, kapsy zlata a jejich výměny s civilním obyvatelstvem nebo lásku s dívkou z Mengeleho bloku) Po přečtení o sonderkomandech nebo o Mengeleho pokusech je tato kniha jiná. Místy prostě k neuvěření. I tak dávám plný počet hvězd, protože takové knihy je potřeba číst

17.12.2018 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Už si zvykám na to, že z Cartera nic špatného nevypadne :) Trochu jsem se bál té duchařiny o které se psalo v komentech. Myslel jsem si, že příběh bude moc nereálný a přitažený za vlasy. Opak je pravdou. Vlastně bych klidně v příběhu Monice věnoval víc času. Další zjištění, které jsem vypozoroval je to, že chudák Garcia bude asi v každým díle bit do bezvědomí :)) Noo uvidíme ve trojce :)) ..... jdu na ní

15.12.2018 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Co napsat.... párkrát jsem knihu odložil, protože byla napsaná zvláštním způsobem, který mě nezaujal. Dočíst jí do konce jsem se prakticky donutil. Odkazy v textu mě přímo štvaly. O hororu nelze mluvit, snad mimo druhé poloviny kde nějaký náznak byl. Je to škoda, kdyby to bylo jinak zpracované, tak možná.....

12.12.2018 2 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

vypada to , že jsem našel nového oblíbeného autora. Carter má fakt cit pro napětí a akci. Nezdržuje děj zbytečným ani zdlouhavým popisem okolí a postav. Téma sériových vražd a osamělých policajtů je sice nejčastější, ale tohle se mi opravdu líbilo. Jdu na další díl:))

12.12.2018 5 z 5

Není úniku Není úniku Taylor Adams

Na můj vkus hodně náhod a štěstí, které měla mladá roztřesená Darby a to hlavně v závěru. Při čtení jsem párkrát kroutil hlavou a říkal si: jak? cože? no to snad nemyslí vážně. Nesedělo to prostě s realitou.

!!MOŽNÝ SPOILER!!
Když jsem od někoho deset kroků a doháním ho, nemůže se stát ještě deset věcí, které normálně zaberou deset minut :) o malíčku ani nemluvím ;))

Celkově to nebylo zase až tak špatný. Naopak jsem byl zvědavý jak to s Darby a Jay dopadne.

08.12.2018 3 z 5

Podivný Thomas Podivný Thomas Dean Koontz

knihu jsem si půjčil od kamaráda. Doporučil mi jí a jeho slova podpořil hezký obal :-) Co napsat ke knize. Určitě zajímavé téma, ale o hororu nemůže být řeč. Polovina knihy patřila zdlouhavému popisu okolí a osob. Třeba mě zarazil popis .......měl hnědo šedivou kůží s nádechem žluté ??? Autor tam měl vymyslet víc akce a té konunikace s mrtvými. Nad dalším dílem budu uvažovat, určitě jsem Odda Thomase úplně nezatratil.

05.12.2018 3 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Ale jo šlo to :) Jediné co mi trochu vadilo, byly kapitoly kdy vrah sledoval Eriku a autor je psal stylem......postava sledovala ...... postava se schovala.... atd. Přitom z myšlenek vraha bylo zřejmé, že jde o muže a celkově bylo po polovině předvídatelné kdo to je. I tak to bylo zajímavé.

03.12.2018 4 z 5