LaCoccinelle

Fajn knížka. Poutavý příběh, hezky napsáno, rychle přečteno. A hlavně, i přesto, že má knížka 636 stránek, tak to nebylo nudné a zdlouhavé.

Úplně souhlasím s komentářem od Mona7741, mám z knihy stejné pocity.

Seznamku jsem nečetla, ale nevadilo. Čtivé, ze života.
Zklamalo mě velké množství překlepů, což mi vždy zkazí dojem z celé knihy.

Krátké příběhy z Ostravska, kde nejvýznamnější roli ve vraždách či zabitích hrál nůž a alkohol.
Styl psaní autorky mě neoslovil. Na to, že knihu psala novinářka, tak mi místy přišel slovosled dost krkolomný.

Nenáročná a čtivá knížka, přečtená za jeden den. Těším se na pokračování.

Na jednoho člověka příliš mnoho utrpení. Přeji Halimě s rodinou už jen šťastný život mimo Afriku.

A mně se knížka líbila. Čtivá, svižná oddychovka, přečtená za odpoledne.

Povídka od Lustiga. ***
Povídka od Kabátové přečtena jedním dechem. *****

Útlá knížečka se seznamem koncentračních táborů a jejich popisem. Hrůzná čísla.

Knížka se četla dobře, na to, kolik má stránek nenudila. Ovšem děj předvídatelný a ten useknutý konec mě velice zklamal.

Stejně dobré jako první díl. Opět přečteno s napětím.

Ve své době se asi kniha četla jinak, než dnes. Některé hlášky byly humorné, začátek fajn, ale ty popisy u moře mě příliš nebavily. Kdybych nečetla knihu do Čtenářské výzvy, tak bych ji možná ani nedočetla.

Velice silný příběh. Obdivuji Daniela, v jakých podmínkách dokázal přežít. Jen číst o tom je strašné, natož něco takového prožít. Odříznutý od světa, 13 měsíců děsu a strachu ze smrti, která mohla přijít kdykoliv. Jeho přátelství s Pierrem je to jediné "dobré", co z toho vzešlo.
Knížka ve mně zanechala opravdu silné pocity. Držím Danielovi palce, ať se mu daří.