Zvedá se vítr přehled

Zvedá se vítr https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515362/bmid_zveda-se-vitr-Gdh-515362.jpg 4 330 330

Píše se rok 1997 a jižní Moravu sužují katastrofické povodně. Ve stínu všepožírajícího živlu navíc dojde v Hodoníně k vraždě. Mrtvolu krásné dívky najde v lese parta dětí a rozhodne se vypátrat viníka. Jeden z kamarádů, Filip, má totiž zvláštní dar: dokáže komunikovat s duchy. Když zanedlouho policie zatkne pachatele, každý si myslí, že je po všem, ale smrt je nenasytná šelma. Uplyne víc jak dvacet let a ničivá síla se na Hodonín žene znovu. Přichází tornádo a s ním se vrací všechny staré příběhy, traumata a bolesti, které trápí obyvatele i město. Osud se snaží opsat kruh a dokonat tragédii – a Filip se mu chce postavit. Ale pokud má neštěstí odvrátit, musí se bývalá parta dát zase dohromady a čelit tajemné síle společně. Zvedá se vítr, na krajinu padá temnota a kamarádi stojí tváří v tvář vlastním pochybám, přírodě i času...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvedá se vítr. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (86)

Maraiser
včera 4 z 5

Moc dobrý. Jsem spokojen, líbilo se. Vzhledem k tomu, že jsem ochoten připustit, že někteří z nás to mají "prostě jinak", tak mi to nepřišlo až tak fantaskní.
Jen si tak říkám, zda Krista nebude tak trochu samotná autorka. Některé pasáže Kristy tam byly totiž tak trochu navíc, do děje vůbec nezapadaly, jen vyjadřovaly její pocity vůči Hodonínu.

krevetka79
09.05.2024 5 z 5

A mně se kniha líbila...:-)
Je to zase úplně jinak napsaná kniha, než jsem zvyklá.
Autorčin způsob vyjadřování nutí člověka přemýšlet nad tím co čte, ale skvěle si dokáže představit krajinu, město a lidi v příběhu.
Vražda zasazená do období povodní roku 1997 , kdy jsou hlavní hrdinové ještě dětmi.
A návrat k řešení případu o hodně let později, spojené s nedávným tornádem a Covidem.
I náznak mystična mě bavil.
Já si čtení užila a těším se na předchozí knihu i na tu, která má v blízké době vyjít.


karaliene
25.04.2024 4 z 5

Příběh se mi líbil, ale na čtivosti ubírá autorčino literární nadání, květnatost a bohatost písemného projevu. Některá slova jsem si musela dohledávat ve slovníku a to se nepovažuji za češtinářského negramotu.
Na druhou stranu poetická detailnost (zejména přírodních) popisů ve mně probudila emocionální odezvu a při čtení jsem ke kraji, do kterého je příběh vsazený (a který vůbec neznám), i k místním obyvatelům pocítila nejen soucit, ale i náklonnost.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Nový mysteriózní thriller od autorky bestselleru Šepot z lesa

09.09.2023


Pád Númenoru, Panský dům a další knižní novinky (36. týden)

03.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zvedá se vítr v seznamech

v Právě čtených20x
v Přečtených381x
ve Čtenářské výzvě79x
v Doporučených14x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst208x
v Chci si koupit61x
v dalších seznamech7x