Laduš94 Laduš94 komentáře u knih

Tma Tma Jozef Karika

Osobně se mi líbila mnohem víc, než zbytečně "přehypovaná" Trhlina. Napětí se dalo krájet a přesto, že jsem rozuzlení tak trochu tušila, tak se mi konec moc líbil.

03.01.2020 5 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Jeden z mála psychothrillerů, který mi utkvěl v paměti i několik měsíců po dočtení. Přečteno na jeden zátah, protože jinak to snad ani nešlo. Slušné psycho a napínavé až do konce. Určitě doporučuji.

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Psychologické thrillery jsou můj oblíbený žánr, přesto toto bylo v lecčems jiné než knihy, které jsem doposud četla. Malá Hanna je zjevně nemocná, přesto jsem u čtení byla konstantně vytočená. Což ale nebylo úplně špatně, vždycky jsem ráda, když ve mně knížka dokáže vyvolat nějaké emoce. Celkově všechny postavy byly dost nesympatické, přesto jsem knihu přečetla v podstatě na jeden zátah. A i s odstupem času si pamatuji děj a nějaké pasáže, což se mi většinou v případě thrillerů (které mají tendenci být trochu šablonovité) moc často nestává.

Hana Hana Alena Mornštajnová

Úžasně emotivní kniha, která mi utkvěla v paměti i několik měsíců po dočtení. Skvěle vykreslená psychologie postav.

Chůva Chůva Gilly Macmillan

První kniha, kterou jsem od autorky četla. Bylo to napínavé čtení, klasický "page turner" a díky krátkým kapitolám a různým úhlům pohledu se kniha rychle četla. Jako nevýhodu bych zmínila nadbytečné postavy detektivů (mnohem radši bych tam četla pár kapitol z pohledu Ruby), pořád zabedněnou Jo, ale především hrozně uspěchaný konec. Slabší 4*.

03.01.2020 4 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Další psycho od Flynn, ačkoliv tentokrát mi to přišlo trošku předvídatelné a samotné rozuzlení (když už si myslíte, že je vše vyřešeno) bylo hrozně uspěchané a jako kdyby dopsané na poslední chvíli. Nicméně psychologie postav byla skvělá, atmosféra taky a knížku bych doporučila, jen za ten konec hvězdička dolů.

25.03.2019 4 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Kniha se četla jedním dechem, jako ostatně cokoliv od Gillian Flynn. Líbilo se mi, že psaní nebylo "šablonovité" a opravdu jsem do poslední chvíle netušila, jak to celé vlastně bylo. Nejvíce mě asi bavilo propojování současnosti a minulosti a střídání různých úhlů pohledu.

25.03.2019 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Zmizelá určitě patří mezi mé nejoblíbenější thrillery vůbec. Jsem moc ráda, že jsem před filmem četla knížku. Amy je správná mrcha :) Určitě doporučuji.

24.03.2019 5 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Knížka se četla rychle, příjemné spojení detektivky/thrilleru/černé komedie. Původně jsem čekala asi větší drama, ale byla to moc příjemná oddychovka. Největší zábava bylo hádat, kdo že to tedy zemřel.

24.03.2019 4 z 5