LadyCotton komentáře u knih
Oddechová romantika na dovču nebo na dlouhé zimní večery. Milé, nenáročné čtení.
Velice zajímavá knížka ,velmi inspirativní (a nejen pro teenagery). Četla se velmi pohodlně.
Pokud se vám líbí knihy alá Hvězdy nám nepřály od Johna Greena, bez obav si přečtěte i www.bez-bot.cz
Zcela upřímně bych jí klidně zařadila mezi povinnou četbu na ZŠ.
Romantický příběh s hlubokým podtextem (ostatně jako spousta dalších autorčiných knih).
Knížka se četla příjemně, děj svižně odsýpal.
Knihu bych doporučila generaci mých rodičů (tzn. min. pro věk 55+), jelikož je to skutečně celé o tom si uklidit ve svém domě a životě, aby vaše potomstvo nemělo s tím tolik práce (tak jak to autorka vysvětluje, tak je to zcela logické a podané citlivou formou). Navíc právě tyto generace mají největší problémy s hromaděním věci.
Mladší generaci bych doporučila spíše knihy o úklidu (nejen životním) Marie Kondo...
Opět brilantně napsaná kniha od autora. Čech by to totiž takto napsat nedokázal. Stejně jako v knize Nezlomná, se ukázalo, že tím jak je autor cizinec, nemá potřebu si dobu před, během a po válce idealizovat (třeba dobu komunismu nějak omlouvat, vymlouvat se na něco) což zcela upřímně my Češi takovéto sklony máme.
Příběh života Emila Zátopka je stěží uvěřitelný: jeho vzestup, pád a ne zcela dokončená rehabilitace. Je ale také důležitý z dalšího důvodu - peripetie jeho života jsou totiž těsně provázány s bouřlivými dějinami Evropy.
Pokud si chcete přečíst pouze jeden životopis EZ, vřele doporučuji tento - je velice pečlivě badatelsky připravený.
Na knihách Lucindy Riley se mi líbí jak dokáže mistrně pracovat s přítomností a minulostí - čtenář se nikdy v příběhu neztrácí - což si udržela i v tomto třetím dílu.
Románovou ságu Sedm sester můžete číst postupně ale vůbec se nebojte si přečíst třeba jen jednu knihu - autorka v knize novým čtenářům vysvětlí okolnosti adopce všech dívek, ale přitom vůbec nenudí ty, kteří už příběh znají.
Na Sestru ve Stínu (příběh Star) jsem se těšila již od prvního dílu. Její minulost nás zanese do edvardovské Anglie. Ano, je to místy naivní a místy zbytečně natahované, ale všechno to autorce odpustíte, protože se nebudete moci od příběhu odtrhnout :-)
Kniha se četla velice dobře. Ačkoliv se může zdát, že bude hlavně o dvojici Musk&Bezos, není tomu tak. Značná část je věnována i jiným konkurentům jako je R.Branson/P. Allen.
Při četbě jsem ocenila, že kniha je seřazená chronologicky ale hlavně: pokud autor líčí např. to co se děje např. ve SpaceX nezapomene uvést co ve stejnou dobu dělají ostatní.
Jen škoda, že kniha je datovaná do roku 2018 - protože za ty 2 roky se toho událo v tomto odvětví spousty :-)
Autor si dal na knize skutečně záležet - za 399 Kč dostanete, kvalitní literaturu faktu.
Kniha se mi četla velice dobře, protože autor zvolil laicky styl psaní o Černobylu a katastrofě.
Kniha se liší od jiných tím, že autor líčí i svůj zážitek z cesty do Černobylu a připomíná i další nehody jaderných elektráren. Celkově je kniha velmi aktuální (data k prvnímu pololetí 2019).
Jediné co bych knize vytkla bylo to, že kapitoly o Černobylu a kapitoly z návštěvy se střídaly- to mě značně rušilo, kdyby byla kniha rozdělena na 2 části bylo by to mnohem komfortnější :-)
Kniha je velice pěkně graficky zpracovaná (velkou zásluhu na tom mají fotografie J. Mensatorové).
Knížku jsem si chtěla přečíst hlavně kvůli příběhům B. Strýcové, T.Plekance, P. Kopfsteina a M.Antoše ale přečetla jsem jedním dechem i zbylé ostatní. BEZ FRÁZÍ je úžasný projekt.
Každá kapitola je rozvržena na 2 části: první je věnována příběhu, který jste si mohli přečíst na webu a druhá je věnována tomu "co bylo dál" tudíž se nemusíte obávat, že si koupíte knihu a v ní bude jen opis webovek.
Úžasná oddechová knížka, ideální na dovolenou popř. na dlouhé zimní večery.
Čte se příjemně rychle. Jedná se o klasický román pro ženy (se vším všudy), ve kterém si oblíbíte všechny hlavní hrdiny.
Sophie je jedna z postav knihy Kavárna v Kodani. Kavárna v Kodani ovšem byla spíše o hygge - respektive hygge tam hrálo dost podstatnou roli. Pekárna v Brooklynu je oproti tomu spíše klasickým románem pro ženy, kde hygge (samo o sobě) prakticky nehraje žádnou roli. Knihu vřele doporučuji čtenářkám Sophie Kinsella.
Velice příjemná kniha. Pro fanoušky seriálu The Crown, jako dělaná.
Je těžké napsat knihu o britské královské rodině, která zaujme - na trhu je jich mnoho. Ingrid Sewardové se to v roce 2017 povedlo.
Kniha je pečlivě badatelsky připravená, styl psaní je čtivý. Autorka si mě získala tím, že se nebála psát ani o Dianě, o tom jaká skutečně byla...
Kniha mapuje manželství královského páru od počátku až do dnešních dní. Třešničkou na dortu jsou pak s citem vybrané fotografie.
Brilantně napsaná kniha o těžkých a krutých časech, zpracovaná do nejmenšího detailu a přesto psaná čtivým stylem. I když to není odpočinkové či zábavné čtení, věřím, že jsem knihu nečetla naposledy.
Zcela souhlasím s komentářem vlkove.
Knižku jsem kupovala s tím, že půjde o naivní červenou knihovnu, kterou vyplním jen čas v MHD. Dědictví mne příjemně překvapilo
Nejsem typický čtenář detektivek - tento žánr mě moc nebaví a ani "slavný" Sněhulák od Nesba mě neoslovil. Zpočátku jsem měla tendenci knihu přestat číst. Děj skáče pořád jinam - když už máte pocit, že jste se začetli (a udělali jste si obrázek kdo je kdo), autor začne vyprávět příběh někoho jiného... Kniha mi přijde zbytečně moc dlouhá a místy až zmatená.
Nicméně se autorovi nedá upřít, že dokáže své čtenáře napínat :-)
Kniha se mi četla velmi hezky. Nedávno jsem četla i Alchymie sebelásky, ale kniha Olgy Šípkové mi přijde lepší. Nejen, že je cenově dostupnější a kratší, ale není v ní tolik (respektive žádné) "ezo keců".
Kniha je psaná citlivě, jasně, stručně a čtivě (motivačně). Doporučuji přečíst ženám v jakémkoliv věku. Pokud máte pocit, že je vše proti vám, nikdo vás nemá rád apod. Věřím, že vám kniha otevře oči.
Zpočátku jsem měla obavy, že to bude óda na generála.
Nemohla jsem se mýlit více. Kniha a její aktéři pojednávají nejen o současném prezidentovi ale celkově o prezidentské volbě 2023 a o prezidentovi předchozím. Nejeden komentátor se odhodlal i nakouknout do budoucnosti.
Zcela upřímně nechápu to nízké hodnocení knihy.
"Představte si, že se někdo z politiků omluví. To je taková rarita, až to působí sexy". Bohumil Pečínka
Knihu doporučuji číst ženám které IVF podstupují nebo už podstoupily popř. o něm uvažují... Ostatní sem budou psát akorát přiblblé komentáře.
Během četby jsem se smála i plakala. Mám toho co se týče CAR&IVF za sebou už dost (bohužel zatím stále bezúspěšně) a autorka mi mluvila z duše (ano, i s těmi trochu ostřejšími výrazy, kterých tam zas až tak moc nebylo. Kdo nezažil tu beznaděj a vyčerpání - fyzické i psychické, co IVF provází, tak to nemůže pochopit).
Za mě velice příjemné počtení. Blog autorky neznám, ale kniha se mi líbila.
Kniha má velice, velice zajímavý námět - přesně to co slibuje anotace v ní najdete. Problém jsem ale měla se stylem psaní autora. Nejednou se mi totiž během četby stalo, že jsem málem usnula. Děj je zdlouhavý a monotónní, vůbec neplyne. Knížka nemá ani 200 stránek ale já jí četla skoro týden.
I když mě kniha bavila (jsem milovnice kávy), tak jí nemohu dát více jak 3*.
Děj sice svižně plyne, ale je snadno předvídatelný a plný klišé. Po přečtení nemám potřebu číst další díly. Naštěstí autorka tento první nechala šikovně (ne)otevřený.
Nechala jsem se zlákat reklamou "pro čtenářky románů Julie Caplin" a musím říct, že jsem byla mírně zklamaná.
Ano, četlo se to rychle a svižně (jako JC) ale prvních cca 100 stránek bylo prostě jen o tom, jak hlavní hrdinka oplakávala svého manžela a všechno přirovnávala "co by tomu řekl/co by dělal manžel". Což bylo velmi zdlouhavé (chápu, že některé čtenářky knihu nedočtou). Vadilo i její neustálé vzdychání o tom jak moc už je stará (bylo jí 35 let).
Ano, knihu si přečtěte ale určitě to není titul, který si budete chtít nechat ve své knihovně.
I přesto bych ale nad autorkou respektive touto sérií úplně hůl nelámala, jelikož druhý díl (Svátky v Kavárně nových začátků) bude o Lauřině ztřeštěné sestře a to by mohlo být daleko zajímavější.