LadyKet | Komentáře u knih | Databáze knih

LadyKet LadyKet komentáře u knih

Mischling Mischling Affinity Konar

Silný a dojemný příběh. Je pravda, že ze začátku jsem moc necítila tu tíseň a beznaděj koncentračního tábora... Zřejmě proto, že autorka se hodně zaměřila na vnitřní svět a myšlenky dvojčat a tak se hrůzy odehrávají spíše na pozadí děje a jsou to jen jakési střípky, které hlavní hrdinky postřehnou.
Jinak má autorka velmi pěkný styl psaní.

05.08.2017 4 z 5

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Skvěle napsané a jednoduchý ale zajímavý příběh.

18.07.2017 5 z 5

Zlato Arkony. Kniha druhá Zlato Arkony. Kniha druhá Juraj Červenák

Autor má opravdu čtivý styl vyprávění. Ráda si přečtu další jeho knihy.

07.07.2017 5 z 5

Temnější tvář magie Temnější tvář magie Victoria Schwab

Začátek knihy byl velmi zajímavý, ale pak to bohužel sklouzlo do všednosti a předvídatelnosti. Rozhodně ale musím uznat, že nápady, jak funguje magie se mi líbily.
Ale začínám být poněkud alergická na drsné postavy neohrožených dívek... Které navíc říkají přehnaně drsné a klišé hlášky. Upřímně, postava Lily by mi tam ani nechyběla, když by byla vypuštěna nebo zabita na prvních stranách knihy (Pardon, holka, nic osobního.).

09.06.2017 3 z 5

Strážcové Varadínu Strážcové Varadínu Juraj Červenák

Skvělé. Autor zase nezklamal. Poutavé čtení, od kterého se neodtrhnete. Styl je jednodušší, ale o to akčnější. Těším se na další díl!

05.06.2017 5 z 5

Dívka na klíček Dívka na klíček Paolo Bacigalupi

Zajímavé téma a velmi dobře zpracované. Jen jsem občas se trochu ztrácela v postavách... Ale to je spíš moje chyba, než autora.

02.05.2017 4 z 5

Po Alence Po Alence Gregory Maguire

Předem upozorňuji na fakt, že mojí nejoblíbenější knihou vůbec je Alenka v říši divů a za zrcadlem, proto jsem velmi kritická k jakýmkoliv jejím předělávkám, dodělávkám a podobně.
Nicméně, i tak musím dá pouze jen jednu hvězdičku, jelikož tento příběh nestál opravdu za to. Od prvních stránek jsem odolávala pokušení knihu odložit a nedočíst ji. Jenže za prvé jsem chtěla autorovi ještě dát šanci (Zbytečně!) a za druhé si myslím, že když chce člověk hodnotit knihu, tak by ji měl přečíst celou. Obzvlášť jestli ji hodlá kritizovat.
Myslím si, že autor naprosto nepochopil svět Carrolla, který není jen o bláznivostech, ale každé setkání má určité ponaučení, určitou zajímavou myšlenku. Ale tato kniha tyto myšlenky a ponaučení neměla a vznikl tak jen divný svět bez větších nápadů. Prostě pouhá nepovedená kopie.
Navíc mi přišlo velmi zbytečné a nevhodné do tohoto příběhu cpát téma otroctví a černochů v Americe (To je tak, když do britské literatury vleze Američan...). Vůbec to tam nesedlo a bylo to zbytečně navíc.
A hlavní postava mi byla bohužel od začátku velmi nesympatická, což je poněkud problém, když je to zásadní postava a má být kladná...
Další věc, která mě zklamala, byly ilustrace. Obálka knihy je celkem pěkně provedená a docela mě i nalákala a pak jsem se začetla a vykoukl na mě první obrázek a bylo to jak rána pěstí. Nejsou to nijak hezké ilustrace. Zbytečně až moc jednoduché.
A protože jsem poněkud mírný člověk, tak ta jedna hvězda je za odvahu se do něčeho takového pustit.

05.04.2017 1 z 5

Za soumraku Za soumraku Michael Cunningham

Kniha nebyla zrovna mým šálkem kávy. Přišlo mi, že emoce hlavní postavy nebyly moc popsané do hloubky. Což by k okolnostem, jaké prožívala, měly být. Celé mi to přišlo velmi absurdní a povrchní. Takové fádní a necelé.

27.03.2017 3 z 5

Má sestřenka Rachel Má sestřenka Rachel Daphne du Maurier

Skvělý příběh. Moc hezky napsáno. Autorka pořád nechává čtenáře ve střehu a tápat, co je tedy pravda. Ráda si přečtu další knihy od této autorky.

05.03.2017 5 z 5

Nejskromnější umění Nejskromnější umění Josef Čapek

Moc pěkné počteníčko o umění. Nic složitého, ale přínos to rozhodně má.

03.01.2017 5 z 5

Věčné noci Věčné noci Neil Gaiman

Zas skvělé příběhy. Co víc dodat...

05.12.2016 5 z 5

Životopis hladu Životopis hladu Amélie Nothomb

Velmi zajímavé. Docela mě zaujalo, kolik toho slečna za své dětství prožila a stihla. Napsané je to tak nějak obyčejně, ale to tomu neubírá na kráse.

13.10.2016 4 z 5

Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

Další díl z poněkud úchylné trilogie. Trošku se už zamotávám v postavách a ději... Ale možná to je jen tím, že jsem měla větší časový odstup od prvního dílu Ale začíná to být čím dál zajímavější...

11.10.2016 4 z 5

Strach a chvění Strach a chvění Amélie Nothomb

Pěkný a poutavý příběh. Úžasný náhled do japonské kultury. Ráda si přečtu od autorky další knihy.

18.09.2016 4 z 5

Dům na kopci Dům na kopci Shirley Jackson

Zajímavá kniha. Konec člověka nechá trochu v rozpacích a na pochybách, co si vlastně o tom všem má myslet.

13.08.2016 4 z 5

Program pro přeživší Program pro přeživší Chuck Palahniuk

Tak nevím, ale přijde mi, že mě už tento autor začíná trochu nudit... Tato kniha mě nijak nepřekvapila a ani moc neoslovila.

23.07.2016 3 z 5

Malé ženy (skrátené vydanie) Malé ženy (skrátené vydanie) Louisa May Alcott

Kniha nebyla špatná, ale občas jsem měla pocit, že většina postav se chová poněkud pateticky a až moc přehnaně reaguje na své city i city druhých.
Upřímně řečeno, četla jsem lepší knihy s podobnou tématikou.

06.07.2016 3 z 5

Příběhy z konce předměstí Příběhy z konce předměstí Shaun Tan

Naprosto úchvatné příběhy. Opět nezklamal.
Mám chuť vyzkoušet (dle návodu) výrobu/vypěstování vlastního mazlíčka... Nějak si myslím, že by to mohlo i fungovat :).

25.06.2016 5 z 5

Osudové okamžiky XX. století Osudové okamžiky XX. století Karel Pacner

Velmi zajímavá kniha.

24.06.2016 4 z 5

Marjánčino dobrodružství Marjánčino dobrodružství Sibylle von Olfers

Tuhle knihu jsem objevila zlevněnou v jedné knize a původně jsem ji měla schovanou pro svého synovce... Ale nějak se stalo, že mi zůstala :). Synovec dostal místo toho Rumcajse.

05.03.2016 5 z 5