ledu ledu komentáře u knih

Tři Tři Valérie Perrin

Velmi zajímavá a čtivá kniha od pro mě nepříliš známé autorky. Román mě velice příjemně překvapil a určitě zkusím od této spisovatelky něco dalšího.

06.09.2024 4 z 5

Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Román je vydařený, čtivý, i když děj je docela předvídatelný

04.03.2024 4 z 5

Kód růže Kód růže Kate Quinn

Námět je zajímavý a příběh celkem čtivý, ale ke konci již trochu připomíná červenou knihovnu. Na můj vkus je kniha psána příliš rozvláčně a je dost nadhodnocená.

14.12.2023 3 z 5

Výhled přes střechy Výhled přes střechy Suzanne Kelman

Velmi silný, poutavý příběh z 2. světové války, který nutí k zamyšlení.

16.02.2023 4 z 5

Tomu říkám překvapení Tomu říkám překvapení * antologie

Celkem povedená sbírka povídek od různých autorů. Některé jsou hodně překvapivé, jiné méně, ale celkově se kniha čte velmi dobře.

08.01.2025 3.5 z 5

Zulejka otevírá oči Zulejka otevírá oči Guzel Jachina

Poutavý příběh o tatarské ženě, která byla nejprve otrokem svého muže poté otrokem sovětského režimu. Děj se odehrává v letech 1930 - 1946 v pracovním táboře na Sibiři, kam je Zulejka zavlečena po smrti svého muže. Kniha se nečte úplně lehce, ale stojí za to u ní vytrvat.

19.09.2023 4 z 5

Co to bude? Co to bude? Táňa Keleová-Vasilková

Tato kniha mě příliš neoslovila. Přečíst se sice dá, ale moc od ní nečekejte, dost připomíná červenou knihovnu.

06.07.2023 2 z 5

Vinen či nevinen Vinen či nevinen Felix Francis

Ač mám detektivky od Felixe Francise ráda, tato mě příliš nenadchla. Děj je dost statický, posouvá se velmi pomalu. Závěr je sice překvapivý, ale podle mne těžko uvěřitelný.

19.03.2024 3 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Kniha je čtivá a napínavá do úplného konce. Závěr mě však trochu zklamal.

04.01.2024 3 z 5

Jedna musí z kola ven Jedna musí z kola ven Helena Kratochvílová

Kniha se čte dobře, děj má spád, ale celkově bych ji zařadila do kolonky ani neurazí ani nenadchne.

29.05.2023 3 z 5

Starý kraj Starý kraj Dörte Hansen

Příjemné čtení, zajímavý příběh více generací, ale kvality románů např. A. Mornštajnové nebo K. Lednické nedosahuje.

28.02.2023 3 z 5