leleia

Přečteno kvůli čtenářské výzvě. Otec má doma Cooka plnou poličku, opravdu jsem čekala víc... Byla to vlastně docela nuda.

Dočteno jenom kvůli čtenářské výzvě. Jak už píše Adris, některé příběhy byly jako přes kopírák, jiné strašně hloupoučké, další příšerně přemrštěné (a mám dotěrný pocit, že příběh o křišťálovém náhrdelníku, který zázračně léčil, jsem už četla na nějaké pochybné stránce jako je Lifee). Ani styl psaní nebyl nic moc, slovní zásoba docela omezená, některé věty tak zvláštně šroubované...
Ale abych nebyla pořád příšerně negativní: na zpestření bouřkami zabitého odpoledne to bylo dobré čtení.

Co jsem si zase nechala doporučit? Pofiderní fantazie sexuálně frustrované paničky v krizi středního věku? Hodnotím 50 odstínů? Ne, jen knihu, která začíná sexuálním násilím na dítěti (hlavní hrdince je na začátku příběhu třináct) a otroctví považuje za vrchol romantiky.
Ne, děkuji.

Nenáročná a miloučká četba. Líbilo se mi detailní popisy svatebních zvyků a písní, vývoj vztahů mezi postavami i ukázání toho, že na venkově v 19. století nebylo místo pro sentiment. Hospodyně neměla nárok na dlouhé truchlení po mrtvém muži, musela se znovu provdat, aby dokázala zvládnout všechny zemědělské práce a udržet vše v chodu. Také je osvěžující vidět, že nad "láskou" může vyhrát rozum, aniž by to mělo strašlivé následky.

Paralela mezi hudráním na "ďábelské knihy" a hudráním na "ty vaše internety a ty vaše hry" je až neskutečná.

Kdybych byla patnáctiletý kluk, asi by moje hodnocení vypadalo jinak. Bohužel náctiletý kluk nejsem... Celá kniha mi přišla tak nějak nedomyšlená, postavy jednaly nelogicky, strašně vysoké iq vlkodlačí čtveřice jsem v příběhu nějak neviděla, závěr knihy byl tak nějak neuspokojivý.
Ještě poznámku k scénám z detenčáku... wtf? Jako ze začátku jsou docela nechutné, člověk je patřičně zneklidněn a pobouřen, ale po nějakém čase už si na to zvyknete a je to vlastně nuda. Potřebou trumfnout hrůzy z předchozího deníkového záznamu mi tyto scény připomínaly některé dost špatné fanfikce a amatérské povídky z netu (potřebuji, aby moje postavy trpěly, ale už nevím, co jim udělat... už je zmlátili, znásilnili a bůhví co ještě, ale potřebuji ještě něco, aby bylo vidět, že se k nim všichni chovali fakt hnusně).
Popravdě během čtení jsem si dala asi na měsíc pauzu a vůbec mě to nelákalo zpátky. Ale abych nebyla pořád tak negativní: když se začtete, jde to docela rychle...

Celou dobu jsem měla pocit, že jsem někde vytrousila 150 stránek. Všechno to bylo nějaké rychlé, neustálé opakování toho, jak se milují, začalo být po čase otravné, ani jedna z postav mi k srdci nepřirostla...
Nápad super, kniha to mohla být opravdu dobrá, ale chtělo to trochu víc práce.

Hledala jsem nenáročnou zábavnou četbu na dlouhé cesty domů, a přesně toho se mi dostalo :) stoprocentní spokojenost

Chtěla bych dát 5 *, ale to bohužel s klidným svědomím nemůžu udělat. Kniha byla dějově výborná, na začátku jsem se nadechla, a vydechla jsem až s posledním slovem. Bohužel byla místy neuvěřitelně předvídatelná, některé scény působily hrozně křečovitě a na začátku bylo těžké se zorientovat v záplavě jmen a míst. To je ale tak vše, co mi vadilo.

Už jenom obálka mi měla být varováním. Knihu bych popsala jedním slovem: omyl.

Nebetyčná blbost. Čekala jsem, kdy se dozvím, že Gallagherské holky vymyslely i toaletní papír. Špionky? Nope! Banda slepic. Pochybuji, že mé dvanáctileté já by si tuto knihu nějak výrazně užilo.

Přísahám, že se to tvářilo jako komedie, jinak bych to nekoupila.
Těšila jsem se na nějakou legraci, možná drobet romantiky a místo to ho dostala kopu romantiky s kapkou legrace, vodopádem slz a rybníkem vodky.
"Neodolatelně zábavná prvotina"?! Neodolatelně zábavné mi přišlo snad jen to, že se hlavní hrdinka v každé kapitole rozplakala. A to snad minimálně dvakrát!
Sexy veterináře, který měl silné paže, protože zřejmě často operoval ani komentovat nebudu. Chápu, že mu bylo kdysi ublíženo, ale ke konci se choval spíš jako hysterická patnáctka.
Jediná postava, která byla naprosto dokonalá, byl Joe. Jen za něj dám 2 hvězdičky.
Závěrem: Zůstaň! dostane babička k narozeninám a už to nechci nikdy vidět.

Toto "dílo" jsem ze zvědavosti dočetla až do konce, stejně jako i další dvě pokračování. Docela jsem se pobavila bárbínovatostí hlavní hrdinky, její neodolatelností i masturbací na veřejnosti, ale děkuji, podruhé už nechci.