Lena79 komentáře u knih
Rozuzlení bylo pro mě docela překvapením. Kniha se četla dobře, stránky rychle ubíhaly. Děj mě bavil, pořád se něco dělo, co mě nutilo číst dál. autora ještě někdy vyhledám.
Knihy od Cobena mám ráda, jsou čtivé. Tato není výjimkou a navíc, příběh byl napínavý. Za mě ano, doporučuji
První třetinu knihy jsem četla téměř s nechutí, něco mě rušilo, nemohla jsem se začíst. Pak ale příběh dostal nějaký náboj a zbytek se už četl sám.
Tato kniha mě docela překvapila. Po první kapitole jsem to chtěla vzdát, ale ČV mě přesvědčila v pokračování. Vulgarity mě nijak neuráželi, ale co mi dost vadilo, byl fakt, že hlavní hrdina McCoy je věčně v lihu...Vůbec mi nepřišlo, že by někdo něco vyšetřoval..Na druhou stranu jsem si uměla dobře představit Glasgow, jeho temné uličky a veškerou špínu v nich.
Knihu jsem přečetla za dva dny, zaujal mě pohled ze dvou stran, tedy jak Erikův, tak Joanny. Do jisté fáze příběhu jsem si myslela, že vím, co za tím vězí...No, zmýlila jsem se, nevadí. Znamená to jediné, kniha špatná není, má určitý náboj. Rozuzlení bylo pro mě překvapením, očekávala jsem něco jiného. Tohle mi přišlo až moc.
Příjemná oddychovka. Pan Vondruška opět nezklamal, ikdyž je pravda, že po Oldřichovi jsem si na Jiřího Adama z Dobronína dlouho zvykala. Příběh je tentokrát zasazen do ciziny, což vůbec nevadí. Určitě přečtu i další knihy.
Přečetla jsem téměř na jeden zátah, vyprávění o osudech přeživších holocaust je samo o sobě zajímavé, ale tady jsem musela zapojit internet, abych si doplnila informace...Konec knihy se zdá skutečně uspěchaný, ani by mi nevadila kapitola navíc, kde by se daly popsat další životní cesty Heleny a Franze (třeba jaké bylo setkání u soudu)...Ale autorka to napsala takhle, tak to respektuji. Každopádně pěkný příběh.
Oddechová kniha, u které nemusíte nijak zvlášť přemýšlet nad dalším vývojem příběhu. Neurazí, ale ani nenadchne. Pozitivum vidím v prostředí, do kterého je příběh zasazen.
Jednoduchý styl psaní mi vyhovoval, žádné dlouhé chození kolem horké kaše. Kniha určitě stojí za přečtení.
jsem zhruba 80 stránek před koncem knihy, ale zatím se jen nudím. Dle mého soudu to nemá hlavu ani patu, vyjma několika kratičkých pasáží. zatím se kniha jeví jako ztráta času
Co ještě k tomuto dodat...? Strhující příběh, ze kterého až mrazí. opravdu každý by si měl nějaké svědectví přečíst.
Zpočátku- asi do poloviny knihy- jsem se nudila. Nějak jsem se nemohla začíst, ale pak se z toho vyklubal celkem pěkný příběh..
knihu hodnotím jako oddychovou, dost jsem se v některých situacích nasmála. Mohu jen doporučit.
Musím uznat, že mě kniha překvapila. Vybrala jsem si ji na základě čtenářské výzvy- trochu s obavami, že mě prostě nebude bavit. Ale nějak jsem se nechala vtáhnout do děje a toulky přírodou absolvovala s hlavními hrdiny..Moc pěkná kniha.
Dlouho jsem se nemohla dostat do děje, ale zvědavost a touha dočíst knihu mě vedli dál...Nakonec jsem to teda dočetla, ale nemohu říct, že bych z knihy byla nějak na větvi...Každopádně musím vyšvihnout zajímavý pohled na panstvo očima služebné
Přelouskala jsem to asi za dva dny, protože zvědavost, jaká je vlastně podobnost mezi tímto a Odstíny, byla veliká.A podobnost je značná.... Musím uznat, že se mi příběh líbil-běžně tento žánr nečtu.Už se těším, až se mi do rukou dostanou další díly...
Kniha ve mně zanechala hluboký dojem, nejen proto, že se ty věci skutečně udály.
Někdy mi dialogy přišly naprosto zbytečné...Kniha mohla být klidně o polovinu tenčí :-D
knihu jsem četla asi pětkrát,pokaždý jsem ji strašně hltala
Moc se mi líbila, už se těším na další pokračování, když to má být série.