Lena79 Lena79 komentáře u knih

Žlutý ptáček zpívá Žlutý ptáček zpívá Jennifer Rosner

Docela dlouho mi trvalo, než jsem pochopila smysl žlutého ptáčka :-)
První část se mi četla hůř, protože mě to moc nebavilo, stále dokola opakující se situace. Den po dni. V tehdejší době, v takové situaci to ale jinak nešlo, těžko si představit, že bychom něco takového prožili.

23.11.2024 5 z 5

Dívka, která utekla z Osvětimi Dívka, která utekla z Osvětimi Ellie Midwood

Další z mnoha knih o holocaustu. Tento příběh mapuje běžný život v Osvětimi, kdy je nám připomenuta vzpoura sonderkommanda, "divadlo" pro Červený kříž a jiné zrůdnosti, které známe z vyprávění přeživších.

20.11.2024 5 z 5

Dvě tváře - Soukromý život osvětimských vrahů Dvě tváře - Soukromý život osvětimských vrahů Nina Majewska-Brown

Psáno hodně jednoduše, což mi u tohoto tématu nijak zvlášť nevadí.
Moc nevěřím tomu, že by manželky nevěděly, co se děje za plotem jejich zahrádky.

09.11.2024 4 z 5

Cena, kterou zaplatíš Cena, kterou zaplatíš Joseph Fadelle

Po literární stránce nelze knihu hodnotit, je psána jednoduchou formou. O to víc, získává, co se obsahu a sdělení týče.

04.11.2024 3 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Jakože cože? Takhle to přeci nemůže skončit!
Příběh opět famózní, Erika je prostě moje krevní skupina.
Doufám, že autor už pracuje na dalším dílu.

24.10.2024 5 z 5

Pro dnešek a pro příště zavřeno Pro dnešek a pro příště zavřeno Martin Janda

Trochu jiný příběh z období 2. světové války. Kniha o přátelství, které prověří čas a politická situace.

15.10.2024 5 z 5

I v pekle potkáš anděly I v pekle potkáš anděly Milan Kopecký

Útlá knížečka vypovídající o hrůzách holocaustu. Jak už bylo popsání v jiných komentech, příběh psaný jednoduchou formou.

21.09.2024 5 z 5

O čem se nemluví O čem se nemluví Kelly Rimmer

Příběh byl pěkný, smutný a realistický. Myslím, že se něco takového klidně mohlo odehrát.
Jen mi občas vadilo chování Alice, kdy spoustu věcí sváděla na manžela.

18.09.2024 4 z 5

Spánek Spánek C. L. Taylor

A mně se to líbilo. Být zavřená v hotelu s několika různorodými lidmi, asi začnu vraždit sama :-)

08.09.2024 4 z 5

Oko za oko Oko za oko Ameneh Bahramí

Obdivuji autorčinu vnitřní sílu, chuť bojovat a nezabalit to.

06.09.2024 4 z 5

Nevinná Nevinná Bertrice Small

Kniha se mi víceméně líbila.
Nevím, jestli je něco špatně, ale fandila jsem spíš Merinovi, Ranulf působil po boku Elf tak nějak přesladce.

01.09.2024 4 z 5

Zapomenutý zločin Zapomenutý zločin Vlastimil Vondruška

Mám z knihy takové rozporuplné pocity, docela jsem se v tak úzké knize ztrácela v postavách. Možná je to tím, že mě příběh nedokázal vtáhnout do děje.
Na autora jsem ale nezanevřela.

25.08.2024 4 z 5

Jak se dělá zoo Jak se dělá zoo Petr Fejk

Je až neuvěřitelné, co pan Fejk za několik málo let dokázal, když spodní část ZOO spláchla voda při povodních.
Autor má při psaní lehkou ruku, je vidět, že čeština mu není cizí. Oceňuji jemný smysl pro humor, několik historek mě opravdu pobavilo.

24.08.2024 5 z 5

Muslimská pomsta Muslimská pomsta Iva Karlíková

Tak tato žena je hloupá jak motyka.
Má z toho muže strach, přesto se do jeho země vrátí a navíc mu na zlatém podnose přiveze i dceru. Je to možná kruté, ale škoda, že ji nenamlátil do hlavy rozum.

22.08.2024 3 z 5

Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Dobře, jsem mladá naivní Češka žijící v Německu. Tady potkám chlápka muslimského vyznání, který mě při první příležitosti seřeže jak žito a já s ním odcestuji žít do jeho země? Chápu, říká se, že láska je slepá, ale zas tak nevidomá přeci být nemůže. Chápu, že strach je silnější, než zdravý rozum, ale vracet se zpět sama bez pomoci mezinárodních úřadů? Jinak se kniha četla dobře.

13.08.2024 3 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Pěkně napsané. Kniha přesně kopíruje chování českého národa, kdy si nedej Bože soused pořídí třeba nové auto. Závist, pomluvy, strkání nosu do cizích záležitostí.

13.08.2024 5 z 5

Zkrocení divokého Skota Zkrocení divokého Skota Rowan Keats

Docela příjemná oddechovka. Sice mě v příběhu něco rušilo (bohužel nevím, co), ale i tak si při čtení odpočinete. Takže kniha účel splnila.

31.07.2024 4 z 5

Udatný horal Udatný horal Amy Jarecki

Kniha se mi docela líbila, přesto příběh řadím mezi ty slabší.

29.07.2024 4 z 5

Nevěsta z kláštera Nevěsta z kláštera Manuela Schörghofer

Já se do té knihy zamilovala :-)
Knihy, u které nemusíte moc přemýšlet, odpočinete si.

21.07.2024 5 z 5

Tajemství nevlastní dcery Tajemství nevlastní dcery Erle Stanley Gardner

Detektivka dobrá, ale lezly mi na nervy často opakující se věty.

17.07.2024 4 z 5