Lena79 komentáře u knih
Docela dlouho mi trvalo, než jsem pochopila smysl žlutého ptáčka :-)
První část se mi četla hůř, protože mě to moc nebavilo, stále dokola opakující se situace. Den po dni. V tehdejší době, v takové situaci to ale jinak nešlo, těžko si představit, že bychom něco takového prožili.
Další z mnoha knih o holocaustu. Tento příběh mapuje běžný život v Osvětimi, kdy je nám připomenuta vzpoura sonderkommanda, "divadlo" pro Červený kříž a jiné zrůdnosti, které známe z vyprávění přeživších.
Psáno hodně jednoduše, což mi u tohoto tématu nijak zvlášť nevadí.
Moc nevěřím tomu, že by manželky nevěděly, co se děje za plotem jejich zahrádky.
Po literární stránce nelze knihu hodnotit, je psána jednoduchou formou. O to víc, získává, co se obsahu a sdělení týče.
Jakože cože? Takhle to přeci nemůže skončit!
Příběh opět famózní, Erika je prostě moje krevní skupina.
Doufám, že autor už pracuje na dalším dílu.
Trochu jiný příběh z období 2. světové války. Kniha o přátelství, které prověří čas a politická situace.
Útlá knížečka vypovídající o hrůzách holocaustu. Jak už bylo popsání v jiných komentech, příběh psaný jednoduchou formou.
Příběh byl pěkný, smutný a realistický. Myslím, že se něco takového klidně mohlo odehrát.
Jen mi občas vadilo chování Alice, kdy spoustu věcí sváděla na manžela.
A mně se to líbilo. Být zavřená v hotelu s několika různorodými lidmi, asi začnu vraždit sama :-)
Kniha se mi víceméně líbila.
Nevím, jestli je něco špatně, ale fandila jsem spíš Merinovi, Ranulf působil po boku Elf tak nějak přesladce.
Mám z knihy takové rozporuplné pocity, docela jsem se v tak úzké knize ztrácela v postavách. Možná je to tím, že mě příběh nedokázal vtáhnout do děje.
Na autora jsem ale nezanevřela.
Je až neuvěřitelné, co pan Fejk za několik málo let dokázal, když spodní část ZOO spláchla voda při povodních.
Autor má při psaní lehkou ruku, je vidět, že čeština mu není cizí. Oceňuji jemný smysl pro humor, několik historek mě opravdu pobavilo.
Tak tato žena je hloupá jak motyka.
Má z toho muže strach, přesto se do jeho země vrátí a navíc mu na zlatém podnose přiveze i dceru. Je to možná kruté, ale škoda, že ji nenamlátil do hlavy rozum.
Dobře, jsem mladá naivní Češka žijící v Německu. Tady potkám chlápka muslimského vyznání, který mě při první příležitosti seřeže jak žito a já s ním odcestuji žít do jeho země? Chápu, říká se, že láska je slepá, ale zas tak nevidomá přeci být nemůže. Chápu, že strach je silnější, než zdravý rozum, ale vracet se zpět sama bez pomoci mezinárodních úřadů? Jinak se kniha četla dobře.
Pěkně napsané. Kniha přesně kopíruje chování českého národa, kdy si nedej Bože soused pořídí třeba nové auto. Závist, pomluvy, strkání nosu do cizích záležitostí.
Docela příjemná oddechovka. Sice mě v příběhu něco rušilo (bohužel nevím, co), ale i tak si při čtení odpočinete. Takže kniha účel splnila.
Já se do té knihy zamilovala :-)
Knihy, u které nemusíte moc přemýšlet, odpočinete si.
Detektivka dobrá, ale lezly mi na nervy často opakující se věty.