Leninkka | Komentáře u knih | Databáze knih

Leninkka Leninkka komentáře u knih

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Jakmile je kolem knihy nebo autora takový "humbuk" , většinou ji nechávám být a dávám si s přečtením na čas. Většinou co je tak extra chválené, stojí za starou belu. Ovšem tady jsem tedy udělala chybu. Knížka se mi četla velice dobře a zvládla jsem ji na jeden zátah. Už se těším na další díl a autora dávám do oblíbených :)

10.01.2020 5 z 5

Švadlena z Dachau Švadlena z Dachau Mary Chamberlain

Na knihu jsem se hodně těšila, ale přišlo velké zklamání.
Hlavní hrdinka velmi naivní. Dokážu pochopit mladickou nerozvážnost, ale v něčem byla opravdu velmi velmi hloupá. Kniha mě pak už ani nebavila, ale dočetla jsem až do konce, abych zjistila jak to tedy dopadne.

04.01.2020 2 z 5

Zmrzlinové sedmé nebe Zmrzlinové sedmé nebe Abby Clements

Kniha mě moc nenadchla. Konec je jasný hned od začátku a je to takové lehké čtení, nad kterým se nemusí vůbec přemýšlet. Konec knížky se mi zdál najednou strašně uspěchaný. ** hvězdičky alespoň za ty recepty, které jsou v knize uvedeny :)

04.01.2020 2 z 5

Na velikosti záleží Na velikosti záleží Alison Bliss

Skvělá letní oddychovka. Po "těžkých" kusech jsem potřebovala nějaké lehké čtení. Kniha to splnila na 100%. Ikdyž je děj jasný už od začátku, tak se mi kniha velmi líbila a dost jsem se nasmála :)

19.07.2019 5 z 5

Olga Olga Bernhard Schlink

Kniha se čte opravdu velmi dobře a určitě ji doporučuji k přečtení!! Je rozdělena na tři části.
Každá část je zaměřena na jinou časovou osu ze života Olgy a Herberta.
Musím pochválit, že autor nenatahoval děj do nekonečného množství stran, ale i přesto držel čtenáře stále v pozoru a dokázal je i překvapit.
Autor mě velmi mile překvapil a kniha si opravdu zaslouží 5z5 :)

15.03.2019 5 z 5

Zimní moře Zimní moře Susanna Kearsley

Autorka mě velmi mile překvapila. Začala jsem knihou Ohnivý pták a jelikož se mi kniha moc líbila, pořídila jsem si i první díl. A opět mě kniha nezklamala. Je opravdu velmi čtivá a velmi se mi líbí prolínání historie a současnosti. Za mě teda plný počet :)

07.03.2019 5 z 5

Ráchelina kniha Ráchelina kniha Sissel Værøyvik

Už od začátku knihy mi začala být Ella strašně nesympatická :( Naštěstí to vykompenzovala Ráchel, její povaha i příběh. Osud Ráchel byl zajímavý, za to příběh Elly mě vůbec nezaujal. Ovšem ten konec knihy, co se týká Ráchel, za to strhávám hvězdičky. Přišlo mi to zbytečné a strašně unáhlené ukončení.

04.02.2019 3 z 5

Ohnivý pták Ohnivý pták Susanna Kearsley

Krásná kniha. Propojení dvou dějových linek bylo tak nenásilné, že se kniha velmi dobře čte a člověk se neztrácí v ději. Příběh jsem hltala a nemohla se odtrhnout. Moje první kniha této autorky, ale už se chystám na další :)

01.02.2019 5 z 5

Léto u jezera Léto u jezera Hannah McKinnon

Kniha se mi moc líbila. Přečetla jsem na jeden zátah.

31.01.2019 4 z 5

Krycí jméno Verity Krycí jméno Verity Elizabeth Wein

Ze začátku jsem se nemohla začíst a knihu několikrát odložila. Nějak jsem se nemohla prokousat spoustu technických a mě neznámých názvů. Nemám ale ráda rozečtené knihy, tak jsem se do knihy po nějaké době zase začetla. Od druhé poloviny byla kniha super, začala mě bavit, měla spád a už jsem ji dočetla až do konce. Kniha mi teda dala zabrat, hlavně její první polovina, ale teď jsem ráda že jsem jí dala šanci. Ostatním doporučuji ten začátek přetrpět a kniha vás pak odmění krásným příběhem.

08.01.2019 3 z 5

Láska & lítost Láska & lítost S. H. Kolee

Knihu jsem dočetla jen s velkým přemáháním a protože nemám ráda nedočtené knihy. Madison byla pro mě nesympatická, věčně nerozhodná a s chováním tak na 12 let. Logan měl teda můj velký obdiv, jelikož bych milou Madison velmi rychle poslala do patřičných mezí :)

06.01.2019

Hana Hana Alena Mornštajnová

Jako mnoho komentářů, i já musím potvrdit, že kniha je opravdu skvostná. Děj, postavy i příběh. Kniha vtáhne a nepustí. Člověk opravdu dělá předsudky a i já jsem na začátku knihy Hanu odsuzovala. Po přečtení co všechno Hana zažila, bych si nejradši nafackovala a opravdu mě kniha utvrdila v tom, že NESUĎ ČLOVĚKA, KDYŽ NEVÍŠ ČÍM SI V ŽIVOTĚ PROŠEL!

12.12.2018 5 z 5

Božský Elvis Božský Elvis Joe Esposito

Skvělá kniha!! Přečetla jsem na jeden zátah. Napsané z pohledu Elvisova kamaráda, který s ním trávil hodně času a byl jeho velmi blízký přítel. Popisuje večírky, vystoupení i milostný život Elvise.

12.12.2018 5 z 5

Prozření Prozření Jessica Shattuck

Už jsem knihu měla doma nějakou dobu, ale musela jsem si na ni najít svůj čas. Není to žádná oddechovka a člověk se musí opravdu soustředit, aby vnímal všechny postavy a jejich děj. Je to kniha pro náročnější čtenáře, ale velmi dobře napsaná. Do knihy jsem se začetla a odložila ji až na konci. Určitě doporučuji!

26.10.2018 4 z 5

Červený adresář Červený adresář Sofia Lundberg

Krásná kniha, na kterou budu ráda vzpomínat. Chytne a nutí číst dál a dál. Na konci jsem brečela jako želva. Opravdu krásná kniha jak obálkou, tak i obsahem.

12.10.2018 5 z 5

Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

No tak nevím, jsem z toho nějak rozpolcená. Jak už tady někdo psal, zdá se mi to strašně překombinované. Také mi trvalo než jsem se v postavách zorientovala. Myšlenka dobrá, ale myslím že by námět vystačil na další dvě knihy. Kniha mě docela zklamala.

26.09.2018 2 z 5

Ztracené děti Ztracené děti Linda Castillo

Opět skvělý díl ze série Kate. Chytne a nutí číst dál a dál. Přečtená na jeden zátah.

22.09.2018 5 z 5

Života sladké hořkosti Života sladké hořkosti Lída Baarová (p)

Nějak té knize a zpovědi paní Baarové nevěřím. Četla jsem o jejím životě více knih a tato mi přijde nejméně důvěryhodná. Asi nedokáži pochopit jak mohla být stále tak naivní a nevědět co se kolem ní děje. Také mi přijde, že byla pěkně sobecká, stále utíkala aby zachránila samu sebe a na ostatní nemyslela. Nechci soudit, kdoví jak to tedy celé bylo, ale kniha mi přijde jen jako obhajoba.

11.09.2018 3 z 5

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Naprosto úžasná kniha, která ve mě zanechala nesmazatelnou stopu! Strhující příběh ženy a její rodiny, která se musela vypořádat s osudem. Některé pasáže byly pro mě, jak pro matku naprosto strašné a příšerné. I proto mám obrovský obdiv a smekám před všemi, kteří si takové hrůzy museli prožít. Je to i důkaz, jak člověk dokáže být silný a odolný, že je stále za co bojovat. A také zamyšlení, jak někteří lidi dokáží být krutí a dokáží odvracet zrak od příkoří, které se dělo. Co mě také velmi zasáhlo, byly návraty těchto lidí, kteří se dostali po takových hrůzách domů a tam se jim stalo další příkoří (zabrané byty, ukradený majetek ...). Obdivovala jsem, že se opět dokázali nad tímto příkořím povznést a jít dále. Až neuvěřitelné, co dokáže člověk snést a vytrpět. Smekám před všemi, kteří toto všechno dokázali zvládnout a je mi líto těch, kteří takové "štěstí" neměli. Doporučovala bych přečíst knihu všem, aby se nikdy na takové zvěrstva nezapomnělo!!!!!!!!

06.09.2018 5 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Velmi čtivá a napínavá kniha. Nemohla jsem ji odložil a hltala každou stránku. Super kniha a určitě doporučuji

27.08.2018 5 z 5