lenkaabooks lenkaabooks komentáře u knih

Dívka pod hladinou - Příběhy dospívajících v krizi Dívka pod hladinou - Příběhy dospívajících v krizi Jana Růžičková

Psychoterapeutka nám odkrývá příběhy několika dospívajících v tíživé situaci. Bylo to zajímavé, i pro laika, ale především pro rodiče, kterým jsem i já.

26.08.2021 4 z 5

Smršť Smršť Jozef Karika

Moje první kniha od autora a určitě ne poslední. Bylo to mrazivé, sice až moc filosofie - tu jsem úplně nedávala, přesto je to možnost jak hledat vysvětlení děsivých nehod a přízraků. Halný vítr při kterém stoupá zločinnost, zajímavý fenomén v Polsku, zaduje i na Slovensko.

03.06.2021 4 z 5

Před povodní Před povodní Anna Bolavá (p)

Takové hraní si se slovy jsem už dlouho nečetla. Kniha byla poetická, s mírně hororovým nádechem, překvapení po předchozích "dílech". Nehledám rozuzlení, či jakousi logičnost, nechávám se slovy a řekou nést.

30.04.2021 4 z 5

V tomto domě straší V tomto domě straší John Boyne

Rok 1867, Anglie, mlhy a déšť, staré odlehlé sídlo kde straší. Další z knih mého oblíbeného autora mě nezklamala. Je to duchařský příběh, nic při čem by mi drkotaly zuby, ale v pozici Elizy, která je guvernantkou dvěma podivným dětem, bych být nechtěla :-)

15.03.2021 4 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Psychoterapeut Theo je posedlý případem malířky Alicie, která od smrti manžela už šest let nepromluvila. Prolínání dvou dějových linek mě parádně vtáhlo a ten konec, no, nečekala jsem to. Psychologický thriller - to sedí a jako dárek se fakt povedl.

04.05.2020 4 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Nina se chopí šance pracovat v Paříži jako pomocnice při cukrářském kurzu. Bohužel kurz vede rodinný přítel Sebastian, do kterého byla Nina kdysi zamilovaná. A ten má teď zlomenou nohu a je velmi nerudný a protivný.
Tento díl mi zatím připadá nejlepší, netlačilo se tolik na pilu v oblasti jiskření mezi hrdiny a to knize velmi prospělo.

28.12.2024 3 z 5

Nejkrutější měsíc Nejkrutější měsíc Louise Penny

Duben, vše kvete, aby vzápětí zahynulo. Proto nejkrutější měsíc. Inspektor Gamache se vrací do vesničky Three Pines, aby nejen vyřešil smrt ženy při spiritistické seanci, ale aby i čelil zrádcům z domovské Sureté.

21.11.2024 4 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Knihu psanou s tak sarkastickým nádechem jsem asi ještě nečetla. Ale to vůbec nebylo na škodu, naopak. Krátké kapitoly, které nutí číst dál a dál, napětí, překvapení a ten závěr, já jsem spokojená. I když jsem už něco podobného četla, nevadí. Jsem zvědavá na pokračování.

12.11.2024 4 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Jak mě nejde husí kůže po těle, tak to není pořádný psycho thriller. A to měl pěkně našlápnuto. Alice se budí v noci v novém domě s pocitem, že tam není sama. V domě, ve kterém se stala vražda. Přítel Leo něco tají, přesto má s Alicí svatou trpělivost.

30.03.2024 3 z 5

Duch Vánoc Duch Vánoc Debbie Macomber

Z hromádky knih z knihovny na mě vykoukla zapomenutá vánoční. Dva dlouholetí kamarádi, majitel hospody a pastor, se v dobrém dohadují čí práce je náročnější. Výsledkem je, že si své práce na předvánoční týden vymění. To sebou nese vtipné situace, ale také milostné harašení. Je to taková lehká oddychovka, na Vánoce dobrá.

17.03.2024 3 z 5

Kapka štěstí v ranní kávě Kapka štěstí v ranní kávě Agnès Martin-Lugand

Hortense, žena na prahu čtyřicítky, s vášní pro tanec a ženatého muže. Když utrpí úraz a několik týdnů nesmí tančit, začne svůj život přehodnocovat. Bylo to milé čtení s francouzským šarmem.

25.10.2023 4 z 5

Kukačka Kukačka Natalie Daniels

Co se může stát, když se snažíme být dokonalí v manželství, rodičovství, přátelství. Pak jen stačí pár pilulek a najednou je Connie, zjizvená s pár chomáčky vlasů na hlavě, zavřená na psychiatrii. Psychiatrička Emma pracuje s Conniinou pamětí a přitom si obě ženy vzájemně pomáhají.
Psychologický román.

21.09.2023 3 z 5

Násobky sedmi Násobky sedmi Holly Goldberg Sloan

Dvanáctiletá Willow - geniální dívka s mnohými znalostmi, takový outsider mezi ostatními dětmi. A právě ona ztratí svou jistotu - adoptivní rodiče zemřou. Ve chvíli zoufalství se však objeví pomocné ruce nové rodiny.

19.09.2023 3 z 5

Billy Billy Louis Whitley Strieber

Dvanáctiletý Billy je unesen v noci přímo ze své postele. Sledujeme myšlenky vyšinutého únosce, zoufalých rodičů i vyděšeného Billyho. Je to čtení nelehké, ze kterého mrazí.

01.09.2023 3 z 5

Zblbnout, ale krásně Zblbnout, ale krásně Terezie Braunová

Podle skutečného příběhu. Vdaná žena, matka dvou dětí a učitelka se nechá očarovat kouzlem čtrnáctiletého cikánského chlapce. Manželský život se jí hroutí, ale ona nevidí, neslyší. Konec je otevřený.

13.08.2023 2 z 5

Vůně španělských třešní Vůně španělských třešní Jo Thomas

Beti má sen, mít ve Španělsku bar se svým přítelem. Vše se ovšem zkomplikuje a Beti je přinucena na jednom statku mýt nádobí a zalévat třešňové stromy pod dohledem nerudného majitele.
Z příběhu nám zavoní třešňové květy, dostaneme chuť na španělské pochutiny, popíjíme sangrii a to vše v rytmu flamenca.

27.07.2023 3 z 5

Jeffův stín Jeffův stín Barbara Delinsky

Laura si myslí, že má naprosto dokonalou rodinu, manžela, dvě děti a vysněnou restauraci. A pak jednoho dne ten spolehlivý a milující manžel nepřijde domů. Na povrch vyplouvají tajemství, která otřesou dříve harmonickou rodinou.

20.07.2023 3 z 5

Když jsme se poznali Když jsme se poznali Sarina Bowen

Přeslazená romantika z vysokoškolských kolejí. Ona na vozíku, on se zlomenou nohou. Tak se potkali a tak se zamilovali.

03.07.2023 3 z 5

Tim Tim Colleen McCullough

Četla jsem kdysi dávno a byla z toho paf. Po letech ke knize přistupuji střízlivěji. Vztah mentálně zaostalého mladého muže a upjaté panny středního věku by se možná nestal, nebýt výjimečné mladíkovy krásy, která je opěvována snad na každé straně.

17.06.2023 3 z 5

Zuby nehty: 19+1 hrůzostrašná povídka Zuby nehty: 19+1 hrůzostrašná povídka Ivona Březinová

Po knize jsem sáhla kvůli paní Březinové, nakonec tam má snad jenom jednu povídku. Hororové příběhy čtrnáctiletých dětí mě nezaujaly. Vydržela jsem do strany 100 a víc už číst nechci.

12.03.2023 2 z 5