Lesni_vila Lesni_vila komentáře u knih

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Tak takhle kniha se mi četla velice dobře. Příběh 9/10, barvitost postav taktéž. Vřele doporučuji!

26.07.2024 5 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Skvělá kniha, při jejímž čtení občas mrazí.

Povídky z jedné a druhé kapsy Povídky z jedné a druhé kapsy Karel Čapek

Tahle kniha se mi velice líbí, myslím si, že se dá číst znovu a znovu. Je napsána opravdu skvěle.

Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Tak tahle kniha se mi líbila. Spíše bych ji ale doporučila jako čtení na dovolenou.

16.07.2023 4 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Tato kniha mě příliš nenadchla. Autorův styl psaní mi neseděl, což je škoda, protože příběh byl jinak velmi poutavý a zajímavý.

26.07.2024 3 z 5

Proměna a jiné povídky Proměna a jiné povídky Franz Kafka

Kniha se mi moc líbila. Měla i své slabší části, ale to se u sbírky povídek prostě stává. Proměna jako taková mě nenadchla v takové míře, jakou jsem čekala. Jiné povídky oproti tomu byly přímo skvostné. Kafkův styl psaní mi vyhovuje.

04.09.2024 5 z 5

Slepičí krok: 111 fejetonů ze zvědavosti Slepičí krok: 111 fejetonů ze zvědavosti Rudolf Křesťan

Skvělá, nadčasová kniha. Autorův styl psaní i myšlení je svěží a věřím, že čtenářům líbí i dnes.

10.08.2024 5 z 5

Bukukururuna Bukukururuna Zdeněk Karel Slabý

Tahle kniha je skvělá. Při jejím čtení se pobaví děti i dospělí.

21.07.2023 5 z 5

Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Krásně napsaná kniha. Nejvíce mě zaujaly dopisy od tatínka. Silný příběh.

15.07.2023 5 z 5

Čtení z Biblí kralické Čtení z Biblí kralické Ivan Olbracht (p)

Kniha se mi líbila, jde o klasické biblické příběhy převyprávěné I. Olbrachtem tak, aby se dobře četly i dětem. Problém je v tom, že autor knihu psal během druhé světové války a je to znát. Dnešní děti by tak ze čtení nicmoc neměly.

26.07.2024 4 z 5

Jak si vycvičit rodiče Jak si vycvičit rodiče Pete Johnson

Mno, moc si tuto knihu nepamatuji, četla jsem cca před pěti lety. Ale jak si vzpomínám, moc mě nezaujala. Přišlo mi to přitažené za vlasy a celkově se mi děj knihy nelíbil.

21.07.2023 1 z 5