Lethania Lethania komentáře u knih

Začátek konce Začátek konce Manel Loureiro

Ale jo, mně se to to líbilo. A hodně. Styl psaní formou zápisů do notebooku se mi zamlouval. Nápad se zombie apokalypsou nezklamal. Bylo to čtivé a napětí se stupňovalo. Určitě si přečtu i další díl.

08.06.2018 5 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Autorka udržela tempo z prvního dílu, což se moc často nestává. Postavy se průběžně vyvíjejí, ale někdy se zachovají naivně. Tak mi asi nezbývá nic jiného než se vrhnout na další díl.

07.06.2018 4 z 5

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Kniha si udržela tempo z předchozí knihy. Některé situace proběhly snad až příliš rychle.
Postavy se však zhoršili, hlavně ukňučený Mal. Alina se vůbec nezměnila, její chování mi někdy přišlo nelogické.
Ale sérii už dočtu.

06.06.2018 4 z 5

Nová smlouva Nová smlouva Michael Atamanov

Výborně! Po dlouhé době někdo, kdo dokáže skvěle popsat vesmírné bitvy jako by to nic nebylo. Pan Atamanov vás dokáže vtáhnout do děje a najednout zjistíte, že se nacházíte uprostřed bitevní vřavy, diplomatických porad nebo jen tak brouzdáte vesmírem a prostě si jen užíváte parádní výjev. Doporučuji.

09.10.2019 5 z 5

Lhář 2 Lhář 2 Jakub Ćwiek

Mně se to líbilo. A hodně. Loki dostal nové parťáky, což příběhu neuškodilo spíš pomohlo. Nemůže na všechno být Lhář sám, ne? Tentokrát na sebe povídky navazovaly, takže jsme se dočkali ucelenějšího děje. Další díl mě nemine.

07.04.2019 4 z 5

Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

Naprosto dokonalá série o dhampírech, kterou byla radost číst. Rose a Dimitrij jsou jedni z nejlepších knižních párů ze všech knih, které jsem kdy četla. Možná úplně nejlepší. Lisa konečně vyspěla do královny. Adrian se zamiloval do dívky, která mu holt nebyla souzena (ale to ještě neví, na koho narazí v Pokrevních poutech). Všechny díly se četly samy. Celou sérii jsem přečetla už několikrát (asi 4x) a nepřestává mě bavit. Doporučuji!

02.09.2018 5 z 5

Maska Maska Taylor Stevens

Slabší díl, který mě i bez nějakého většího překvapení, docela bavil. Hlavně se mi líbilo i japonské prostředí a kultura.

21.08.2018 4 z 5

Magie změny Magie změny Ilona Andrews

Další pecka od manželů Ilony a Gordona. Příběh vás nutí pořád číst a o zábavu nebylo nouze. Dát si pauzu bylo nemyslitelné. Doufám, že si další díl udrží stejné tempo.

03.07.2018 5 z 5

Zasvěcení Zasvěcení Lisa Jane Smith

Nejdříve jsem viděla seriál, který byl však ukončen po první sérii. Takže jsem přirozeně chtěla vědět, jak to pokračuje - ale kniha mě zklamala. Přišlo mi to takové vláčné, děj nudný a postavy mi byli krajně nesympatické. Pro mě to byla ztráta času (ale měla jsem to přečtený za pár hodin). Další díl číst nebudu.

03.07.2018 3 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Erebos byla má úplně první kniha od Ursuly Poznanski, která rozhodla o tom, že budu číst další knihy od této autorky. Příběh byl velmi povedený a vtáhl mě do fantanstického světa her v době, kdy jsem ještě jako teenagerka hrála počítačové hry. Takže to pro mě byl opravdu skvělý zážitek. Knihu jsem nechtěla odložit a dokonce se mi o ní zdálo. Hodně se podobá knize Ready player one, která je však mnohem lepší, ale i tak... Doporučuji.

02.07.2018 5 z 5

Hlasy Hlasy Ursula Poznanski

Kniha se mi líbila a četla se skoro sama. Některé pasáže sice trochu drhly a kazily celkový dojem z knihy, ale velká část příběhu byla zajímavá a originální. Napsat o něčem tak náročným jako jsou psychózy a další závažná onemocnění není jednoduché, ale Ursula Poznanski se s tím skvěle vypořádala. Kniha rozhodně stojí za přečtení.

23.06.2018 4 z 5

Ledová krev Ledová krev Elly Blake

Nápad by to byl dobrý, ale provedení pokulhávalo. Kniha byla nudná, chování postav naivní. Hodně se podobá knize Sníh nebo popel a nebo Ledová jako sníh, kde šlo prakticky o totéž. Jedná se spíše o literaturu pro mladistvé. Mě osobně se nelíbila - asi už na takové fantasy prostě nejsem.

07.06.2018 3 z 5

Bílá těla Bílá těla Jane Robins

Kniha byla nudná, místy až nechutná (jíst vlasy a moč sestry?). Příběh byl prakticky o ničem. Sestry mi byly nesympatické a jejich chování zvláštní. Jeden z nejhorších thrillerů, které jsem kdy četla.

06.06.2018 2 z 5

Neobyčejní Neobyčejní V. E. Schwab (p)

Nápad určitě skvělý, ale provedení už podstatně horší. Nevím proč, ale místy mě to nudilo, protože se to furt opakovalo. Z darebáků by určitě šlo vitěžit víc. Zkusím i další díl (jestli vyjde).

06.06.2018 4 z 5

První život První život Gena Showalter

Čekala jsem mnohem lepší zážitek. Měla jsem jistá očekávání, ale dostalo se mi jen zklamání. Nápad rozhodně zajímavý a originální, ale potenciál nevyužitý. Styl psaní mi nevyhovoval, postavy se chovali nelogicky a hlavní hrdinka mě vyloženě iritovala. Zkusím i další knihu, jestli se autorka zlepšila, ale knihu doporučuji jen patnáctkám.

05.06.2018 3 z 5

Sílící bouře Sílící bouře David Weber

Další Honor, která mě opravdu bavila. Sice tu bylo méně bitev a více politikaření, ale to mi vůbec nevadilo. Toho jsme si užili v minulém díle. Mě se styl psaní Davida Weber prostě líbí, ale chtělo by to více takových děl.

04.06.2018 5 z 5

Temné dny Temné dny Manel Loureiro

Druhý díl bohužel nedosahoval takových kvalit jako díl první. A vlastně to ani jinak dopadnout nemohlo, protože již na začátku autor zvolil ne moc dobré příběhové linie. Jedna nebyla moc zajímavá a ta druhá zase málo uvěřitelná. Zpočátku jsem měla problém se do knihy pořádně začíst, protože jsem stále vzpomínala na díl první a na jeho prozaické kvality, které se ve druhém díle značně zhoršily. Ale nakonec jsem tomu propadla a příběh mě pohltil, ačkoliv byl víceméně předvídatelný. Doufám, že vyjde i další díl.

12.10.2019 4 z 5

Lhář 3 Lhář 3 Jakub Ćwiek

Další díl úspěšně za mnou a musím se přiznat, že mě druhý díl bavil víc. Tentokrát jsme se dočkali ucelenějšího děje na pokračování, tak uvidíme, co se s našimi hlavními hrdiny ve čtvrtém díle stane dál.

08.04.2019 3 z 5

Obsidián: Nie sú ako my... Obsidián: Nie sú ako my... Jennifer L. Armentrout

Kniha se mi nelíbila, protože si ani nevzpomínám, o čem vlastně byla. Čteno v originále. Žádný pozitivní dojem nezanechala.

29.03.2019 2 z 5

Krvavý slib Krvavý slib Richelle Mead

Rose a Dimitrij - miluji tenhle romantický pár - jsou si prostě souzeni. Další díl je povinnost.

02.09.2018 5 z 5