Lexie321 Lexie321 komentáře u knih

Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

(SPOILER) Úprimne som bola sklamaná aj napriek tomu, že som zachytila recenzie.
Prvý diel bol zábavný a výnimočný s celým tým slalkingom ale tomuto niečo chýbalo.
Osobne som sklamaná, že Joe nezabil Amy popravde knihu som dočítala hlavne kvôli tomu, že som chcela vedieť či to urobí a ako.
Možno za to mohlo práve to, že sa tam prelínalo veľa postáv a sub-plotov ale kniha nebola až taká dobrá ako prvý diel. Škoda.

26.08.2022 3 z 5

Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Detektívny príbeh to bol zaujímavý. Ponúkal mnohe nečakane odhalenia a tajomstva. Čo sa ale týka hlavnej postavy Pippy osobne nemám ucelený názor. Niekedy sa správala dosť otravne a detinsky (je to pochopiteľné keďže je este dieťa) ale ako vyšetrovateľ sa čítala dobre čiže úplne to dojem nepokazilo.

25.08.2022 5 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

Kniha bola jednoznačne dráma ale čítala sa naozaj super. Obe postavy Livie aj Adama rýchlo a pútavo rozpovedali príbeh. Kniha sa niesla v duchu napätia, pri ktorom čitateľ od začiatku vedel, že to sa to skončí bolestivo pre všetkých zúčastnených ale nedalo sa inak ako čítať ďalej.

24.08.2022 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

(SPOILER) Skvelé krimi. Maximálne odporúčam. Dej bol super ako aj postavy. Celá kniha sa niesla napätím, záhadou a temnotou. Ničomu a nikomu sa nedalo poriadne veriť. Štýl písania bol super. Striedanie rozprávania cez Frosta, Frankie a Lucy pekne posúvalo príbeh dalej. Jediná vec, ktorú by som vytkla je že nie všetci dostali na konci to čo si zaslúžili.

23.08.2022 5 z 5

Žena z kajuty č. 10 Žena z kajuty č. 10 Ruth Ware (p)

Kniha sa mi páčila o niečo menej ako Pozvánie. Hlavna hrdinka bola maximálne nesympatická, čo mi dosť zťažilo čítanie. Príbeh bol zaujímavý ale bolo ťažké knihu dokončiť.

12.08.2022 3 z 5

Deň matiek Deň matiek Nele Neuhaus

Skvelé krimi. Dej bol naozaj zaujímavý desivý a napínavý a aj keď kniha bola hrubšia čítala sa ľahko a rýchlo nakoľko vedela dobre zaujať. Postavy mali hĺbku a záver bol napínavý. Vrelo odporúčam!

12.08.2022 5 z 5

Nebezpečná laskavost Nebezpečná laskavost Darcey Bell

Hoci už dávnejšie som videla televíznu adaptáciu s Annou Kendrick and Blake Lively a tak som vedela ako to celé dopadlo a aký bol zvrat aj tak sa kniha čítala dobre a pôsobila podmanivo. Dej mal dobré tempo a postavy Stephanie, Emily aj Seana sa dobre čítali. Podľa mňa by si kniha zaslúžila aj lepšie hodnotenia. Vrelo odporúčam.

Talent na smrť Talent na smrť M. J. Arlidge

Kniha bola napísaná typicky pre autora teda bola dobrá ako každá jeho iná ale aj tak jej čosi chýbalo a so záverom vôbec nie som spokojná.

11.08.2022 3 z 5

Odpusťte mi, váš Leonard Odpusťte mi, váš Leonard Matthew Quick

"Všetko najlepšie"
Veľmi som chcel, aby mi povedal bez môjho nabádania, a keď sa tak nestalo, cítil som sa prázdny ako čln v suchom doku.

Myslím si, že kniha bola napísaná naozaj pútavo a išla do hĺbky niečoho s čím sa v živote potýkalo mnoho z nás. Jediná vec, čo mi vadila bol ten záver ale aj tak to občas v živote býva. Štýl písania bol osobný a dojemný a čítal sa ľahko a zároveň kvôli príbehu ťažko. Vrelo odporúčam.

Klan Gucci Klan Gucci Sara Gay Forden

Kniha rozpráva zaujímavý a zložitý príbeh rodiny Gucci. Prepája udalosti vraždy Maurizia Gucciho ako aj počiatky celej značky.
Aj keď som čakala niečo iné kniha bola natoľko dobre napísaná, že mi to ani nevadilo.
Myslím si, že autorka nám veľmi dobre vysvetlila komplikovanú dynamiku a historiu tejto rodiny ako celku, jednotlivých členov ako aj zmýšľanie talianov. Vrelo odporúčam.

Nina X Nina X Ewan Morrison

Príbeh bol naozaj podmanivý a nútil čitateľa pokračovať a zamýšľať sa akurát štýl písania bol občas ťažšie sledovať. Inak ale skvelá kniha. Odporúčam.

10.08.2022 3 z 5

Zamilovaná hypnotizérka Zamilovaná hypnotizérka Liane Moriarty

Zo začiatku to bolo super ale stred bol dosť nudný potom ku koncu boli aj zaujmave miesta. Môžno keby bola kniha o niečo kratšia.

09.08.2022 3 z 5

Zimná voda Zimná voda Susanne Jansson

Po prečítaní som ostala sklamaná. Aj keď príbeh mohol byť zaujímavý, štýl písania a postavy ma veľmi nezaujali.

03.08.2022 2 z 5

Kto sa bojí, nech nejde do lesa Kto sa bojí, nech nejde do lesa M. J. Arlidge

Zase raz skvelé a zaujímavé pokračovanie dychvyražajúcej série postavy Helen a Charlie sú top ale úprimne Emily už mám až po krk.

28.07.2022 4 z 5

Hra na mačku a myš Hra na mačku a myš M. J. Arlidge

Ďalšie napínavé pokračovanie úžasnej krimi série.

26.07.2022 5 z 5

V temnotě V temnotě Cara Hunter

Kniha bola senzačná. Od prvej strany ponukala zaujímavý a prepracovaný príbeh. Vyšetrovatelia boli komplexní a dobre sa o nich čítalo. Voči ničomu nemám výhrady. Naozaj je to skvelé krimi. Určite vrelo odporúčam!

25.07.2022 5 z 5

Dva tajemství neudrží Dva tajemství neudrží Karen M. McManus

Kniha sa mi zatiaľ od autorky páčila najmenej. Postavy ma až tak nezaujali a niečo tomu chýbalo.

24.07.2022 3 z 5

Stříbrná cesta Stříbrná cesta Stina Jackson

Príbeh bol super. Kniha by mohla mať pokojne aj viac strán. Veľmi dobre sa čítala a postavy Lelle aj Meji boli senzačne. Záver thrilleru/deketivky bol sice trpký happy end ale skvele to sadlo. Určite knihu vrelo odporúčam

23.07.2022 5 z 5

Temná minulosť Temná minulosť Marion Pauw

Kniha bola dobre napísaná. Striedanie rozprávania Raya a Iris pekne posuvalo príbeh dalej. Koniec ma prekvapil v tom ako veľmi zlá dotyčná postava nakoniec bola.

22.07.2022 4 z 5

Listy z Gulagu Listy z Gulagu Orlando Figes

(SPOILER) Niekedy sú životy reálnych ľudí zaujímavejšie a viac pôsobivé ako fikcia. Skutočne dobre a emotívne čítanie. Som rada že Lev a Sveta na konci dopadli dobre a mali spoločný život. Odporúčam!

22.07.2022 5 z 5