lima123 lima123 komentáře u knih

Budha z predmestia Budha z predmestia Hanif Kureishi

Nebola to "moja šálka kávy". Pre mňa veľa vulgarizmov, nadávok, drog, sexuálnych experimentov... No, asi tak svet vnímal dospievajúci hrdina knihy.

15.01.2019 2 z 5

Stálo to za to Stálo to za to Vojtech Kováčik

Skutočný príbeh muža, ktorý veľmi túžil po kňazstve. Musel si prejsť však rôznymi ťažkosťami, kým ho dosiahol.

28.12.2018 5 z 5

Vybíjená Vybíjená Michal Viewegh

Pre mňa víkendová oddychová knižka. No zanechala vo mne rôzne pocity, o ktorých človek musí zauvažovať. Kniha obsahuje príbehy spolužiakov z gymnázia, ktorí už ako štyridsiatnici hodnotia svoje životy a tiež spomínajú na stredoškolské časy. Knihu odporúčam.

01.10.2018 4 z 5

Biela veľryba Biela veľryba Herman Melville

Kniha popisuje príbeh amerických veľrybárov v 19. storočí. Príbeh bol zaujímavý, no podrobné popisy, všetkého čo sa týka veľrybárstva boli trocha nudné a únavné.

21.09.2018 3 z 5

Piata loď Piata loď Monika Kompaníková

Útla knižka s pomerne závažnou témou. Deti vychovávané ulicou vyrastajú bohužiaľ v každej dobe. Ako si s tým poradila hrdinka knihy Jarka? Nuž lásku, ktorej sa jej nedostalo v rodine, hľadala inde a po svojom. Pozriem si aj film.

18.07.2018 4 z 5

Letmý sneh Letmý sneh Pavel Vilikovský

Zaujímavé, krásne, pravdivé, melancholické myšlienky. Smutný príbeh, ale taký je život.

03.03.2018 3 z 5

Pochovajte ma za lištu Pochovajte ma za lištu Pavel Vladimirovič Sanajev

Zvláštny spôsob lásky babky k chorému vnukovi. Veľa nadávok a vulgarizmov. Zaujímavý ruský príbeh.

04.02.2018

Vyhliadka Vyhliadka Michael Connelly

Pútavý kriminálny príbeh. Dynamický dej ma zaujal. Pre mňa prvá kniha od tohto autora , ale asi nie posledná.

02.03.2021 4 z 5

Červená hmla Červená hmla Mária T. Štefanová

Kniha popisuje život členov tzv. podzemnej cirkvi, ktorá existovala v Československu počas komunizmu. Pre kresťanov môže táto kniha pôsobiť povzbudzujúco a motivačne. Niektoré časové údaje mi v nej však nesedeli.

26.10.2019 3 z 5

Štyri sestry Štyri sestry Colleen McCullough

Celkom zaujímavý román z austrálskeho prostredia v období 20. - 30. rokov minulého storočia. Poukazuje na silu sesterskej lásky 4 sestier, ktoré pri sebe stoja vo všetkých životných situáciach.

04.08.2019 3 z 5

Italské listy Italské listy Karel Čapek

Kniha pre mňa nebola zaujímavá. Čítala som ju viacmenej len kvôli výzve. Myslím, že autor napísal viacej pútavejších kníh.

22.04.2019 2 z 5

Všetko, čo chcem Všetko, čo chcem kolektiv autorů

Slabé, nuda.

10.11.2018 1 z 5

Matilda Matilda Roald Dahl

Výborná kniha pre deti i dospelých. Roald Dahl jednoducho písal skvelé knihy pre deti.

16.08.2018 5 z 5

Knižnica na kolesách Knižnica na kolesách David Whitehouse

Príbeh chlapca, ktorý trpí pri tyranskom otcovi, ťažko znáša odchod matky. Náhodne stretne mladú ženu, ktorá sa stará o postihnutú dcéru a pojazdnú knižnicu. Ich príbeh je zaujímavý pútavý i dramatický. Knihu som si náhodou vybrala pre čitateľskú výzvu a veru mňa pozitívne potešila.

13.05.2018 4 z 5

V ulitách V ulitách Jozef Špaček

V knihe sú príbehy viacerých obyvateľov malého mesta, ktorí prežívajú revolučný rok 1989. Zmeny v spoločnosti sú opísané z viacerých pohľadov. Kniha na mňa pôsobila trocha ospanlivo, no bolo v nej viacero prekvapivých momentov.

30.04.2018 3 z 5

Tajomstvo príborníka Tajomstvo príborníka Kathy Kacer

Výborná YA. Precízne opisuje pocity a prežívanie prenasledovanej židovskej tínedžerky. Príbeh je na motívy skutočných udalostí a odohráva sa na Slovensku. Odporúčila by som ho prečítať každej násťročnej.

25.01.2018