lima123 komentáře u knih
Nebola to "moja šálka kávy". Pre mňa veľa vulgarizmov, nadávok, drog, sexuálnych experimentov... No, asi tak svet vnímal dospievajúci hrdina knihy.
Skutočný príbeh muža, ktorý veľmi túžil po kňazstve. Musel si prejsť však rôznymi ťažkosťami, kým ho dosiahol.
Pre mňa víkendová oddychová knižka. No zanechala vo mne rôzne pocity, o ktorých človek musí zauvažovať. Kniha obsahuje príbehy spolužiakov z gymnázia, ktorí už ako štyridsiatnici hodnotia svoje životy a tiež spomínajú na stredoškolské časy. Knihu odporúčam.
Kniha popisuje príbeh amerických veľrybárov v 19. storočí. Príbeh bol zaujímavý, no podrobné popisy, všetkého čo sa týka veľrybárstva boli trocha nudné a únavné.
Útla knižka s pomerne závažnou témou. Deti vychovávané ulicou vyrastajú bohužiaľ v každej dobe. Ako si s tým poradila hrdinka knihy Jarka? Nuž lásku, ktorej sa jej nedostalo v rodine, hľadala inde a po svojom. Pozriem si aj film.
Zaujímavé, krásne, pravdivé, melancholické myšlienky. Smutný príbeh, ale taký je život.
Zvláštny spôsob lásky babky k chorému vnukovi. Veľa nadávok a vulgarizmov. Zaujímavý ruský príbeh.
Pútavý kriminálny príbeh. Dynamický dej ma zaujal. Pre mňa prvá kniha od tohto autora , ale asi nie posledná.
Kniha popisuje život členov tzv. podzemnej cirkvi, ktorá existovala v Československu počas komunizmu. Pre kresťanov môže táto kniha pôsobiť povzbudzujúco a motivačne. Niektoré časové údaje mi v nej však nesedeli.
Celkom zaujímavý román z austrálskeho prostredia v období 20. - 30. rokov minulého storočia. Poukazuje na silu sesterskej lásky 4 sestier, ktoré pri sebe stoja vo všetkých životných situáciach.
Kniha pre mňa nebola zaujímavá. Čítala som ju viacmenej len kvôli výzve. Myslím, že autor napísal viacej pútavejších kníh.
Výborná kniha pre deti i dospelých. Roald Dahl jednoducho písal skvelé knihy pre deti.
Príbeh chlapca, ktorý trpí pri tyranskom otcovi, ťažko znáša odchod matky. Náhodne stretne mladú ženu, ktorá sa stará o postihnutú dcéru a pojazdnú knižnicu. Ich príbeh je zaujímavý pútavý i dramatický. Knihu som si náhodou vybrala pre čitateľskú výzvu a veru mňa pozitívne potešila.
V knihe sú príbehy viacerých obyvateľov malého mesta, ktorí prežívajú revolučný rok 1989. Zmeny v spoločnosti sú opísané z viacerých pohľadov. Kniha na mňa pôsobila trocha ospanlivo, no bolo v nej viacero prekvapivých momentov.
Výborná YA. Precízne opisuje pocity a prežívanie prenasledovanej židovskej tínedžerky. Príbeh je na motívy skutočných udalostí a odohráva sa na Slovensku. Odporúčila by som ho prečítať každej násťročnej.