limitkaa komentáře u knih
Tak na první díl to nemělo,ale špatné to nebylo. Ale ruku na srdce, stejně jsem se zase nejvíce rozesmála u kapitoly, která byla psána z pohledu Drewa.. toho chlapa prostě nejde nežrat :D
Opravdu dlouho jsem se nenasmála jak u této knihy. Výborně odlehčeno, krásně vybalancovaný příběh. Určitě doporučuji všem kdo se chtějí dobře pobavit.
Tak jo, po dočtení druhého dílu jsem si musela nechat aspoň den na utřídění myšlenek a.. voila.. verdikt je tady.
Když to člověk rozdýchá, tak zjistí, že ty knihy nejsou až tak špatné. Ano hlavní hrdinka mě nebetyčně srala, po celou dobu obou knih. Uznávám, v druhém díle už to bylo o milimetr lepší ale pořád je to podle mě nebetyčná ubrečená krá.. no nebudeme sprostí. Když se pro něco rozhodnu, tak jsem snad za svá dospělá rozhodnutí schopna nést následky. No ona tedy rozhodně ne.. všechno řešila jenom pláčem a planými sliby. Tak boha, když si začnu na více frontách, tak aspoň neslibuji jak Paroubek v parlamentu.
Mužští hrdinové byli na mě příliš dokonalý. Tak chápavý a obětující se by snad nebyla ani matka Tereza. Ale tak je to kniha pro ukojení ženského srdce, kdyby tam měla být popsána realita, tak by to člověk asi nečetl. To se stačí podívat doma na gauč a má jasno..
Ale kdo mě opravdu bavil byla kapela. Hlavně Griffin, já toho borce miluji. U těch příběhů s nimi jsem se kolikrát opravdu zasmála na celé kolo a usmála mockrát když jsem si na to zpětně vzpomněla.
Takže.. ale jo, je to dobrý příběh a přiznám, že pokud by byly přeložený i další dva díly tak si je s chutí přečtu a bude mě to bavit. Žádnou vysokou literaturu jsem od toho nečekala a žádná se nedostavila. To jsem moc ráda, že se nepokoušeli to něčím oduševnit, to většinou dopadá hrozně. Tohle prostě má bavit a rozhodně to baví. Za mě tedy krásná tři a půl hvězda.
Na světě existuje klub, klub mrtvých sourozenců. Členství v něm je jednosměrná vstupenka do pekla. Jediné co všechny členy spojuje je, že by dali všechno na světe za to, aby v něm být nemuseli. Je mi líto, že ty jsi v něm byl Deane...
Dokud nebudou uvědomělí, nebudou se bouřit, a dokud se nevzbouří, nemohou se stát uvědomělými. Winston
Je snad potřeba ještě něco dodat?
To je něco co Vás svým způsobem pohladí po duši. Člověk si vzpomene na své dospívání a vyloudí mu to úsměv. Milý úsměv, milejší čím je člověk starší a vzpomíná na to s lásku. A ten milý úsměv mi vykouzlila i tato kniha a vykouzlí vždy když si na ni vzpomenu. Perfektní, tomu říkám "chytnutí za srdce".
Jen v bolesti a utrpení se nachází pochopení a krásno. A tato žena ve svém životě zažila mnoho utrpení a stvořila mnoho krásného. Čest jejímu odkazu.
Kdyby láska byla opravdu nemoc, nechali byste se vyléčit? Velice zajímavá otázka, bohužel je to to jediné co na celé knize zajímavé je. Za mě hodně slabé, na čtení dalších dílů ani nemám chuť.
Joe!! Stále přemýšlím, zda to byl temný člověk s pozitivním myšlením, nebo hodný člověk s občasnými temnými činy. Tenhle člověk se Vám dostane pod kůži. Ne hned! Mě taky chvilku trvalo, než jsem mu přišla na chuť, ale ve chvíli kdy jsem objevila jeho kouzlo, jsem mu naprosto propadla. Je chytrý, velice chytrý, má dobrý vkus na hudbu a knihy a ve své čisté syrovosti i správný pohled na život a svět. Vau.. jak si jen tohle můžu myslet? Vždyť ten člověk zabil, nerespektoval soukromí, nikdy nikomu bezpodmínečně nevěřil, ale.. Dokázal to podložit tak chladnou logikou a obecnou pravdou, že si člověk,až zděšen, někde ve své hlavě začne říkat : " Jo Joe, máš pravdu. Asi si to opravdu zasloužil a co by z něj bylo. Byl to pokrytec a ty jsi světu prokázal čest, že je o jednoho zbytečného rozmazleného příživníka, dítě svěřeneckých fondů, méně." He.. cože?? Kde se ve mě vzal takový názor?? Jak jsem právě mohla schválit vraždu jako akt dobra?? A právě proto, mě ta kniha nadchla. Je jiná, donutí Vás zamyslet se jinak, najde ve Vás to temné a donutí Vás tomu čelit. Tvořit názor!! Miluji knihy, které Vás nutí tvořit názor. To je účel literatury. Za mě perfektní počin, doufám, že další knihy paní K. udrží takovou kvalitu.
Tak nebudeme si nalhávat, že by tohle měla být kniha na večerní vážné čtení. Na druhou stranu člověk neprohloupí, vezme-li si ji na víkendovou akci na chvíle než vstanou kamarádi a na pomalé střízlivění. Je napsaná čtivě, příběh plyne ve velké většině nenásilně, není nijak složitý a náročný na sledování a na druhou stranu zase není úplně blbý, že by člověka nudil. Nemůžu knize nic namítat, nejsem její cílová skupina. Za mě je to slušná oddechovka, takových 68% bych jí určitě dala.
Povídky které doplňují povstaleckou trilogii z pohledu Čtyřky. Je to taková pěkná nostalgie, když se člověk ještě nemůže rozloučit se svými oblíbenými hrdiny a ještě alespoň na chvíli se chce vrátit do světa mezi frakce.
Perfektní zakončení celé trilogie. Myslím, že odkaz těchto knih a myšlenek nich vyřčených či naznačených v sobě ještě velice dlouho ponesu.
Skvělé pokračování románu Divergence. Zatím co první díl se věnuje hlavní hrdince a jejímu vnímání života kolem sebe a voleb, které dělá, v tomto díle se dovídáme něco více o frakcích a politických bojích mezi nimi. Jak se na začátku zdá rozdělení společnosti dle ctností ideální, je nutné nezapomínat, že každá ctnost má i svou neřest.
Kniha je skvělou jak parafrází společnosti a jejím vzájemným chováním a tak dramatem jednoho člověka který si hledá své místo na zemi a musí volit mezi tím by měl chtít a co opravdu chce. Je báječně napsána, čte se to samo a příběh je tak zajímavě rozvinut, že se nemůžu dočkat až dočtu celou trilogii. Za mě fantastická věc, určitě doporučuji všem co mají rádi fantasy s trochou reality.
Mě tedy celá trilogie přišla jako docela vychvalovaná blbost,ale když už jsem se dala na boj (rozuměj, když, už jsem to jednou rozečetla) tak z něj přeci neuteču. Kniha je dost plochá, už tak od poloviny člověk přesně ví jak to dopadne. druhý díl byl půl bídy no a třetí tedy za mě vycházet vůbec nemusel. Myslím, že existuje mnoho mnohem kvalitněji napsaných detektivek, než zrovna tato série.
Kniha, která mě v období mého dospívání velice ovlivnila. Jak už koncept knihy kdy se střídá její současný život se vstupy do minulosti, tak i nepřikrášlené scény z denního života dítěte, jenž je dcerou člověka, který je tak trochu ztracen sám v sobě a světě samém. Určitě všem doporučuji si přečíst.