lisc lisc komentáře u knih

Potápěč Potápěč Håkan Östlundh

Kniha se mi líbila, děj možná trochu rozvleklý, nicméně popisy krajiny a prostředí podle mě nejsou na škodu, za dobrý počin považuji plánek ostrova na začátku knihy. Pro mě psychologicky uvěřitelný hlavní detektiv Frederik Broman i s rodinnými problémy a vztahy s kolegy. Nemusím mít v detektivce hromadu mrtvol a nechutné drasťárny, aby mě zaujala a udržela v napětí.

01.02.2017

Mrtvý posel Mrtvý posel Vlastimil Vondruška

Pro mě příjemná detektivka. I když Oldřicha mám raději než Adama.

02.11.2016

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha se mi vcelku líbila, i když nesplňovala, to co mám ráda, totiž že se můžu do určité míry ztotožnit s hrdinkou. Ale nakonec mi všechny tři ženy byly dost sympatické. Něco za polovinou děje jsem začala tušit rozuzlení.

02.11.2016

Červenka Červenka Jo Nesbø

Asi se mi tento román líbí nejvíc ze všeho, co jsem od Nesboa četla. Pro mě jsou velmi zajímavé i pasáže z 2. světové války nebo nádherná milostná scéna z bombardované Vídně. Skvělá zápletka a psychologie. Harry Hole je mi dokonce sympatický.

16.08.2014

Chladná zrada Chladná zrada Dick Francis (p)

inteligentní detektivka, přitom ne příliš drsná

02.05.2014 4 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Skvělá! Mě se ze tří knih, které jsem od Keplera přečetla (Hypnotizé, Paganiniho smlouva) jednoznačně líbila nejvíc. Po krvavém začátku (pro mě trochu moc) mne zcela pohltila psychologie postav v dalším ději a četla jsem bez dechu a po nocích až do konce.
Inspektor Jonna Linna má mé sympatie.

19.03.2013 4 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Považuji za horší než Hypnotizéra, děj přeplněný zvraty, závěr trochu pochmurný.

19.03.2013

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Četlo se mi dobře, detektiv Jonna Linna mi byl sympatický, celkově jsem byla spokojená. Hned jsem si koupila další knihy od tohoto autora.

19.03.2013 3 z 5

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla C. D. Payne

Četla se mi dobře, i když přímo nadšená z ní nejsem. Oceňuji ironii při popisu pocitů starší ženy, pro mne, která spadám do popisované věkové kategirie, občas brutálně skutečnou. Nelituji, že jsem si tuto e-knihu koupila.

19.03.2013