LivN | Komentáře u knih | Databáze knih

LivN LivN komentáře u knih

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Další případ Eriky Fosterové! Dostává se pod kůži dalšímu vrahovi. Z prvu se nemá čeho chytit jelikož je případ už dvacetšet let pohřben na dně lomu, ale po dlouhém pátrání a Eričiným zkušenostem nakonec vypátrá vraha Jessici. WOW! Moje třetí kniha od Roberta. Sice to mám trochu přeházené, protože v knihovně jdou tyto knihy na dračku, takže beru co je zrovna k mání. V pořadí mám SMRTÍCÍ TAJNOSTI jsem zvědavá na další případ šéfinspektora Fosterové. A taky musím dodat, že to byl zatím nejlepší díl.

15.09.2021 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Asi jsem předpokládala jak to asi dopadne. Za mě úžasná knížka. Všechny tři děje se mi moc líbí a nejvic asi Tessin pohled. Byla mi nejsympatičtější. Moje první knížka od spisovatelky, měla jsem ji na seznamu dlouho a stalo to za to.

03.12.2024 5 z 5

Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Probudíš se na pustém ostrově kdesi někde v oceánu. Zjišťuješ, že jsi v letadle a to spadlo dolů. Díváš se kolem na pasažéry a hledáš přeživší. Jste čtyři včetně tebe. Úplně cizí lidé. Po nekonečných dnech strávených na ostrově v horku a vyčerpáním zásob jídla se každému z nich vlivem hladovění může zatemnit mysl a každý může být tvůj nepřítel. Je třeba si dávat pozor a být stále ve střehu než přiletí záchrana.

Příběh byl něco úžasného. Od první stránky mě to vtahlo. Příběh je rozdělen na dvě části Lori na ostrově a Erin v Londýně. Je neuvěřitelně, a za to spisovatele tleskám jak bravurně to napsala a dvě linky příběhu se setkají. Doporučuji, bylo to WOW!

01.09.2024 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

WOW! Opět unikát. Na bryndzovkách je úžasné to, že vás ten příběh tak zaujme a vtáhne do děje, který pak žijete ještě týden po dokončení knihy. Teď se budu u vchodu do domu otáčet a ujišťovat se jestli mě někdo nesleduje. Akorát mě mrzí, že je to poslední díl. Mě teda osobně čekají ještě dva, ale ráda bych víc případů Eriky. Knížky jsou velmi dobře propracované.

18.09.2021 5 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Za mě kniha asi nebyla uplně top. Ztracela jsem se v postavách a chyběl mi tam popis samotné Kate. Vlastně jsem nevěděla jak si ji mám představit. Začátek byl celkem slibný, ale potom už se mi to nějak vleklo. Pro mě málo napětí.

08.08.2023 4 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

(SPOILER) Tohle byla tak úžasné propracovaná kniha, že žasnu. Na každé stránce se ocitáte blíž k cíli a přesto jste pořád daleko, protože jestliže podezříváte Ninina vraha na straně 60, tak na 76. straně je všechno jinak a vrah je úplně někdo jiný, který se objeví na straně 97, ale záhy zmizí na 105. .... Hodně jsem podezřívala Lea, ale kdo že to byl skutečně jsem opravdu nečekala o oči jsem pěkně vykulila a musela jsem se sama sobě zasmát, že mě to taky nenapadlo dřív. Byla to moje první kniha od spisovatelky a jsem ráda, že má napsané ještě další. Hned se vrham na V PASTI LŽÍ a spisovatelku řadím k oblíbeným. Byl to úžasný zážitek doporučuji přečíst. A už taky vím proč má kniha název " TERAPIE". Vůbec mi to nesedělo a říkala jsem si, že knihy mají různě zvláštní názvy no ale na konci mi to došlo.

17.10.2022 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Dívku v ledu jsem četla jako druhou v pořadí. Samozřejmě to byla zase jízda!!! Vrah byl odhalen až na konci i když bylo v knize pár kapitol z jeho pohledu nebylo řečeno kdo to je a tím to bylo napínavé. Čtenář mohl hádat kdo je vrah a výsledek mě šokoval!!! Kniha se četla sama. Bryndza to prostě umí tak dobře napsat, že se nemůžete od knihy odtrhnout... Jen tak dál těším se na další díly...

11.03.2019 5 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Moje první kniha od autora a na to, že to byl čtvrtý díl bylo to... WOW!!! Eriku jsem si zamilovala hned od začátku. Sice mě zklamalo, že vrah byl odhalen tak brzy, ale pak jsem za to byla i ráda, protože děj byl napsán i z jeho pohledu. Líbilo se mi, že vrah nezůstal jen u jedné zavražděné dívky, ale pokračoval dál a tím se stala kniha hodně napínavá a nepředvídatelná. Kolik jich ještě umře??? Kdy ho chytí??? a mnoho dalších otázek, které vás nutí číst „DO POSLEDNÍHO DECHU”....

19.02.2019 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Čtení byla jízda a užila jsem si to, ale chybělo mi tu víc Issaca a Mosová s Petersonem. Víc Eričina osobního života a větší popis atmosféry kolem. Ale nápad to byl dobrý a rozhodně se těším na další díl.

16.09.2024 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Perfekni knížka! Myslim ,že by si ji měl přečíst uplně každý a zavedla bych ji do škol jako povinnou četbu. Vtáhne váz do děje a uplně se vžijete do postav jakoby jste to právě zažívali. Některé části knížky byly fakt náročné přečíst. Hodně naučná knížka.

29.01.2018 5 z 5

Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

Další povedený díl od Darcy. Knihu jsem si užila. Byl to dobrý nápad a já se těším s čím přijde spisovatelka příště. Miluju tuhle sérii a nedám na ni dopustit. Tento díl řadím k těm lepším.

21.12.2023 5 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Super vánoční knížka. Zamilovala jsem si Jubilee, Stuarta, Vévodu, Tobina, Jeda, pana Alobaláka, Keuna a všechny blbštajny ( kdo četl chápe). Nejlepší byla pro mě druhá povidka, a je vlastně úžasné jak se všechny spojí a prolínají jen vidíte Gracetown a waflehouse jinýma očima. Jak říkám kniha úžasná, ale pak jsem viděla film a najednou je ze Stuarta slavná černošská hvězda, Jubilee se jmenuje Julia, Vévoda má blond vlasy na místo černých kudrlin, JP ani není ve filmu, Dorii a
Tegan jsou jedna postava a Alobalák je žena. Doporučuji buď číst knihu nebo koukat na film rozhodně ne obojí, protože vás to pěkně naštve jak někdo může udělat takovou slataninu že tři krásných povídek?!

08.10.2024 5 z 5

Noc splněných přání Noc splněných přání * antologie

Zajímavé povídky, některá byla dobrá, některá se mi líbila míň. Za mě top je kamínek v botě ten byl asi nejlepší. Přečteno za jeden den. Taková jednohubka

06.09.2024 4 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Za mě super příběh. Celkem jsem se i pobavila. Reed byl sympaťák a to co udělal pro Charlotte bylo moc hezké. Byl to spíš romantický příběh jak eroticky, ale mne to vůbec nevadilo. Doporučuji!

27.08.2024 4 z 5

Hawking - člověk, génius a teorie všeho Hawking - člověk, génius a teorie všeho Joel Levy

Kniha byla úžasná a zaujala mě od první stránky. Dozvěděla jsem se o Howkingově životě a zároveň zajímavé poznatky ze světa hvězd nad námi. Bylo to celkem náročné čtení, ale kdo se aspoň trochu pohybuje kolem osobností tohoto typu, tak myslím, že ho nic nezaskočí.

23.01.2024 5 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Knihu jsem dočítala na noční směně v práci a to, že jsem neměla umytou podlahu bylo v dané chvíli naprosto irelevantní, protože erotické scény měli velmi explicitní detaily a to bylo důležitější. U knihy jsem se hodně bavila doporučuji!

14.07.2023 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

(SPOILER) Knihu mám doma už dva roky a teprve teď jsem si ji přečetla. No řeknu vám, vůbec se mi do ní nechtělo, ale jelikož jsem teď momentálně neměla co číst sáhla jsem po Ashburn. Už první kapitola mě plně pohltila do děje a s každou stránkou jsem chtěla vědět o Edith víc a víc. Bylo to napínavé a strhující! Ovšem bohužel to byla moje první hororová kniha, tak nemám s čím srovnávat, ale už se chystám na další díly a pevně doufám, že budou stejně ohromující jako tento. Knihu jsem četla celé odpoledne a už mi chybělo jen pár stránek když se venku zacalo stmívat. Řekla jsem si to musím dočíst. Edith se pevně zakouala do její nohy, zuby zajeli hlouběji. LÍÍTŮŮJ ÉÉÉDÍÍÍTH, zašeptala mrtvá žena Adrienne do ucha.

04.09.2021 5 z 5

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Honzíkovu cestu jsme měli ve škole jako povinnou četbu a museli jsme její obsah napsat do čtenářského deníku. Byla to moc pěkná knížka četla jsem ji snad stokrát.

28.01.2019 5 z 5

Martinka a oslík Ušáček Martinka a oslík Ušáček Gilbert Delahaye

Krásná dětská knížka

30.01.2024 5 z 5

Štvanice Štvanice Lucy Foley

Příběh jsem si užila. Líbilo se mi jak má každá postava jinou povahu. Během čtení jsem si myslela kdo asi bude ten mrtvý, ale kdo spáchá vraždu, tak to jsem nečekala. Byla to moje první kniha od spisovatelky a určitě ne poslední.

25.10.2024 4 z 5