Lka Lka komentáře u knih

Tonoucí duše Tonoucí duše Ava Reed (p)

Druhé pokračování série Nemocnice Whistestone. Druhý díl začíná přesně tam, kde skončil první, nehodou. Tentokrát se autorka zaměřila na postavy Mitche a Sierry, jak se postupně zbližují. Jak už jsem psala o prvním díle, vyloženě nemusím vztahové vnímání...ale joo, ale ne. Ale děj, který se týkal nemocnice a jednotlivých případů mě moc bavil. A jako první díl, tak končí i druhý, který vás donutí hned začít číst třetí díl.

17.10.2024 5 z 5

Rozbité světy Rozbité světy Markéta Prášková

Audiokniha :
Opět skvělý příběh z období 50. let. Poslech v podání Claudie Vašekové jsem si užila. Jsem ráda, že jsem objevila další skvělou českou autorku.

22.08.2024 5 z 5

Koloušek Koloušek Jana Bernášková

Audiokniha :
Pěkný, bláznivý příběh jedné praštěné holky Lucie. Párkrát jsem se s chutí zasmála. Přesně takové odpočinkové knihy mám ráda. Určitě se pustím do dalších knih autorky.

05.03.2024 5 z 5

Zpráva pro Adolfa 2 Zpráva pro Adolfa 2 Osamu Tezuka

V druhém díle už dochází k propletení třech Adolfů. Tento díl byl pro mě čtivější, zajímavější. Některé pasáže byly dost kruté, ale tak to muselo být.

14.09.2023 5 z 5

Danny, mistr světa Danny, mistr světa Roald Dahl

Audiokniha :
Moc pěkný příběh. I když je určený pro děti, mně se příběh moc líbil.

30.07.2023 5 z 5

Ségry Ségry Raina Telgemeier

Hezký komiks, u kterého jsem se stále usmívala. Je tu ztvárněn běžný život v jakékoliv rodině. Myslím si, že plno čtenářů si řekne, no takhle je to i u nás.

03.07.2023 5 z 5

Bez vlasů Bez vlasů Tereza Drahoňovská

Alopecie - pro někoho neznámá nemoc. V komiksu krásně vysvětleno i ztvárněné pocity, čím si dotyčný musí projít a ev. návod jak se s tím dá vyrovnat, aby se člověk nezbláznil.

10.06.2023 5 z 5

Co to bude? Co to bude? Táňa Keleová-Vasilková

Audiokniha :
Knihy autorky mám ráda, u nich si odpočinu, nemusím takřka nad ničím přemýšlet. A to mi tahle kniha dala. Opět trochu komplikovaný příběh, který nakonec dobře dopadl.

01.06.2023 5 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Audiokniha :
Příběh byl pěkný, hezky se to poslouchalo, ale bohužel trochu smutný. I když na slzy to nebylo. Docela mi vadilo, jak se v knize píše o různých značkách oblečení.

18.04.2023 4 z 5

Balzamovač Balzamovač Alison Belsham

Audiokniha :
Opět další skvělý díl. Napínavé od začátku až do konce. Výborně namluveno.

25.02.2023 5 z 5

Poslední ovečka: Trochu jiný vánoční příběh Poslední ovečka: Trochu jiný vánoční příběh Ulrich Hub

Kniha vypráví o putování oveček za narozením miminka. Krátký, vtipný příběh na pobavení. Krásné ilustrace,.

17.02.2023 5 z 5

Inkoust Inkoust Alison Belsham

Audiokniha :
Další skvělý díl. Od začátku až do konce napínavé. Jdu na další díl.

13.02.2023 5 z 5

Bezpečná zóna Goražde Bezpečná zóna Goražde Joe Sacco

Výborně napsaný komiks, včetně působivé kresby. Ale můžu jen říct, že to byla hrůza a hrůza. Opravdu děsivé...

08.11.2022 5 z 5

Šitíčko Šitíčko Marjane Satrapi

Velmi milé počtení o povídání íránských žen o intimním životě. Četlo se to hezky a opět se mi potvrdilo, že íránské ženy to opravdu nemají jednoduché.

06.11.2022 4 z 5

Do švestek jsme doma Do švestek jsme doma Martin Nekola

Moc hezký komiksový příběh z doby komunistického režimu. Nenásilnou a zajímavou formou vyprávěný příběh tří kamarádů, kteří se museli poprat s nelehkou dobou. Určitě bych knihu doporučila všem mladým, aby věděli jak to tenkrát bylo. I já se dozvěděla zajímavé skutečnosti z té doby.

09.10.2022 5 z 5

Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Audiokniha :
Tak tohle bylo přesně na pobavení a odreagování. Mě se to líbilo...

02.08.2022 4 z 5

Kouzlo všednosti Kouzlo všednosti Táňa Keleová-Vasilková

Audiokniha :
Další příběh autorky, z běžného života. Kniha opravdu vede k zamyšlení, že i ty běžné dny mohou být ty nejlepší. Magda to pochopila, až když málem přišla o rodinu. Ale tak to bývá bohužel i v běžném životě.

24.02.2022 5 z 5

Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Audiokniha :
Kniha se poslouchala hezky. Vůbec mi nevadilo, že hned na začátku byl pohřeb manžela. Naopak, byla jsem zvědavá, co se stalo.

21.01.2022 4 z 5

Čarodějky Čarodějky Karin Krajčo Babinská

Audiokniha :
Opět skvělý příběh autorky. Ze začátku jsem si říkala, že se to tentokrát autorce moc nepovedlo. Ale to byl omyl. Příběh se postupně rozplétá. A závěr knihy mě opravdu překvapil.

30.12.2024 5 z 5

Součást tvého světa Součást tvého světa Abby Jimenez

Tak tohle bylo úžasný. Normálně romanťárny moc nečtu, ale tohle jsem si fakt užila. I slzičky ukáply. Alexis i Daniela jsem si zamilovala a samozřejmě i Huntera. Ten byl taky skvělý. Už se těším na další díl a autorku si přidávám do oblíbených.

12.12.2024 5 z 5