Locika Locika komentáře u knih

Barvy Evropy Barvy Evropy Jakob Strobel y Serra

Knížka moc krásná, na mě ale moc bájí a mýtů o vzniku hor.

07.12.2018 4 z 5

Florence a Giles Florence a Giles John Harding

Perfektní překlad Čeňka Matochy!

29.10.2018 4 z 5

Přesolené oceány Přesolené oceány Anita Ganeri

Jeden z deseti předkládaných způsobů, jak se vyhnout tomu, aby vás sežral žralok: Nekoupejte se sami, žraloci nemají rádi svědky.

31.05.2018 5 z 5

Vlásky Vlásky Magdalena Takáčová

Nádherné, milé ilustrace.

28.12.2017 4 z 5

Bruno na horách Bruno na horách Alex T. Smith

Moc pěkné moderní zpracování.

03.08.2017 5 z 5

Augustin Zimmermann Augustin Zimmermann Zuzana Kultánová

Temné, ponuré, bezútěšné... O to víc, že autorka vycházela ze skutečných příběhů.

13.05.2017 4 z 5

Slavnost Johna Saturnalla Slavnost Johna Saturnalla Lawrence Norfolk

Příběh mě moc nezaujal, dávám aspoň jednu hvězdičku za popis jídel, byť byl na má očekávání příliš skromný. A za obálku od Arga, to nikdy nezklame.

12.09.2016 1 z 5

Podivná medicína Podivná medicína Nathan Belofsky

Některé případy opravdu k nevíře, ale jako fakta je lze skutečně dohledat, uf.

14.05.2016 3 z 5

Bídní Viktoriáni Bídní Viktoriáni Terry Deary

Hned na šesté straně se píše:
"Varuju vás! Tohle není kniha pro třasořitky. Pokud máte slabý žaludek, nečtěte ji - a pokud ji číst musíte, tak ji čtěte se zavřenýma očima."

Další skvělá věc z Děsivých dějin.

18.12.2015 5 z 5

Profesorova dcera Profesorova dcera Joann Sfar

Absurdní příběh, víc pro mě byla kresba.

18.08.2015 2 z 5

Dětská četba Dětská četba František Pražák

Kniha, vydaná v roce 1939, podává zajímavé poznatky v tematice dětské četby. Zamýšlí se nad psychologií a fyziologií dětského čtení, tichým a hlasitým čtením, čtenářským zájmem dětí a mládeže. Také další kapitoly přináší dobové pohledy na literaturu ve škole, školní a veřejné knihovny u nás i v zahraničí.

03.05.2014 4 z 5

Průvodce po nacistických koncentračních táborech Průvodce po nacistických koncentračních táborech Miloslav Moulis

Strohá fakta v téhle knize mluví za vše, např.:
"Všemi koncentračními tábory prošlo podle odhadů na 5 800 000 vězňů. Z nich zahynulo 4 779 000, přežilo 1 075 000."

Stručná definice koncentračního tábora?:
"Smyslem existence každého koncentračního tábora bylo vytvořit co nejhorší prostředí, a to tak, aby celý den byl prostoupen trýzněním a utrpením s cílem zahubit co nejvíce lidí."

04.03.2014 5 z 5

Říkadla pro celý den (a taky na večer) Říkadla pro celý den (a taky na večer) František Hrubín

Nádhera! Šťastná volba spojení těchto vynikajících umělců.

06.11.2013 5 z 5

Velké dobrodružství Pepíka Střechy Velké dobrodružství Pepíka Střechy Pavel Čech

Tvorba Pavla Čecha nikdy nezklame!

11.09.2013 5 z 5

Chrám Matky Boží v Paříži Chrám Matky Boží v Paříži Victor Hugo

Klasické dílo světové literatury, které má mimo vlastní dynamický děj mnoho odboček k několikastránkovým popisným pasážím. I přesto je kniha velmi působivá, jak z hlediska tematického, tak z hlediska psychologického.

04.05.2013 4 z 5

Stoletá holka Stoletá holka Jana Knitlová

Kniha se svým námětem cestování v čase podobá titulům Až včera dorazíš či Sirotčinec slečny Peregrinové pro opuštěné děti.

08.03.2013 4 z 5

Ze života darmošlapa Ze života darmošlapa Joseph von Eichendorff

Klasika německého romantismu.

06.02.2013 4 z 5

Kmotra Kmotra Carrie Adams

Super knížka! Oddechové čtivo pro ženy, ale nečekejte žádnou sentimentalitu jako u harlequinek a červené knihovny ;)

02.02.2013 5 z 5

Dlouhá pouť do Santa Cruz Dlouhá pouť do Santa Cruz Michael Ende

Poutavá kniha pro malé děti; ukazuje, že dětská představivost nezná hranic.

30.12.2012 4 z 5

Doba ledová Doba ledová Nicolas de Crécy

Další možná interpretace výtvarného umění.

25.11.2012 5 z 5