Locika

Milostný román, červená knihovna se vším všudy... Nečekejte nijak duchaplnou četbu.

Knížka moc krásná, na mě ale moc bájí a mýtů o vzniku hor.

Nádherná knížka, autor je velice sympatický a působivý vypravěč. Tohle dílo si zaslouží víc než pět hvězd! :)

Jeden z deseti předkládaných způsobů, jak se vyhnout tomu, aby vás sežral žralok: Nekoupejte se sami, žraloci nemají rádi svědky.

Temné, ponuré, bezútěšné... O to víc, že autorka vycházela ze skutečných příběhů.

Moc sympatické zpracování cestovní knihy. Vedle Slovenska se podíváme hned do Etiopie nebo Antarktidy. Ve fotografiích je zastoupena i naše republika, převažují ale země jako je Indonésie, Egypt či Namibie.

Příběh mě moc nezaujal, dávám aspoň jednu hvězdičku za popis jídel, byť byl na má očekávání příliš skromný. A za obálku od Arga, to nikdy nezklame.

...
Tolik bohů
že ti nic není svaté
Tolik cest
že se nepohneš z místa
Tolik lidí
že žádného nepotkáš...

"Cítíš to? Vůně nových knih. Nepřečtená dobrodružství. Kamarádi, které jsi ještě nepoznala, hodiny čarovného úniku ze skutečnosti, které čekají jen a jen na tebe."

Některé případy opravdu k nevíře, ale jako fakta je lze skutečně dohledat, uf.

Hned na šesté straně se píše:
"Varuju vás! Tohle není kniha pro třasořitky. Pokud máte slabý žaludek, nečtěte ji - a pokud ji číst musíte, tak ji čtěte se zavřenýma očima."
Další skvělá věc z Děsivých dějin.

Z díla je patrná Sísova inspirace renesančními umělci (Arcimboldo, Leonardo da Vinci).
Vyžívá se v neuvěřitelných detailech.

"Kdyby bylo možné zachytit energii jediného hurikánu a přeměnit ji v elektřinu, stačilo by to k zásobování Spojených států na tři roky."
"...člověk, který se dostane lavině do cesty - a ta může být až 800 metrů široká a řítit se rychlostí 160 km/h - má jen pětiprocentní šanci na přežití."