Locika

Velmi pěkná kniha, plná intenzity a emocí. Z knihy mě nejvíce upoutal příběh s názvem Knoflík.

Kniha mě velmi zaujala, především svými jasnými informacemi z široké oblasti archeologie, která mě nesmírně zajímá. Doporučuji :)

Hodně zajímavá knížka o nebezpečné situaci, do které se dostala skupina malých dětí...

Další ze série "děsivých". Od těchto knih vím, co očekávat, takže si je vždy s chutí přečtu :)

Kniha je naprosto skvělá! Kdo rád pročítá v encyklopediích s minimem textu a maximem fotografií, je tato publikace právě pro něj. Navíc se dozví o mnoha ingrediencích z celého světa. Já jsem z knihy nadšená :)

Na tuhle knížku jsem se hodně těšila. Miluju vaření a cestování... a to jsem hlavně od knihy očekávala + nějaký poutavý příběh. Ovšem, zklamala mě. Jediný důvod, proč jsem ji dočetla, byly recepty, kulinářské vychytávky a zážitky spojené s jídlem.
Zpočátku mě kniha velmi zaujala zcela subjektivním, poetickým rukopisem. Ale v tomto duchu se nese celá kniha, což už je na mě příliš. Skoro v každé větě lze najít různorodá obrazná pojmenování, a už to není nic originálního.
Co mě ale nejvíc od knihy odradilo a málem dovedlo k tomu, abych ji odložila, bylo spisovatelčino popisování vlastní osoby. "Mám obličej..., v němž zakotvily oči modré jako římské nebe. ... mám i široké boky a tím pádem i pěkný kulatý zadeček." atd. atd.
No, tohle na mě bylo už příliš a u dobré spisovatelky jsem se s tímhle nesetkala.

Kniha se mi četla velmi dobře, je psána formou deníkových záznamů, jak už z názvu vyplývá... Není nejlepší, ale obsahuje i vtipné pasáže.

Spolupráce Eduarda Petišky a Heleny Zmatlíkové je naprostá klasika. Leporelo se soustřeďuje na cykličnost, která je tolik důležitá pro dětského vnímatele. Děj začíná v zimě a končí na podzim. Sdělné ilustrace se nachází v černém rámu, jenž představuje jakýsi pevný řád, a lahodí oku. Vřele doporučuji :)

Příběh pro děti s absurdními motivy... Ojedinělá fabulace... Skvělé počtení a ilustrace Lucie Lomové.

Nejspíš první strašidelná kniha pro děti, kterou jsem četla... Právě motiv, téma a obsah této knihy mě lákají k přečtení dalších a podobných děl

Tato velice obsáhlá kniha přináší spoustu zajímavých informací ze všedního života v minulosti.

Propracované vyprávění s pohádkovými prvky.. velmi pěkné

Skvěle napsaná a zpracovaná kniha, která velmi poutavě pojednává o osudech íránských žen.

Úžasná kniha amerického autora, která propojuje tři časová pásma (začátek 20. století, polovina 20. století a konec 20. století). Filmové ztvárnění taktéž vynikající, navíc s výborným hereckým obsazením.

V krátkých úsecích popsány výtvarné pomůcky, styly a umělci. Skvělá kniha.