lotofhs lotofhs komentáře u knih

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Nemůžu říct, že jsem z knížky nějak extra nadšená. Není to nic, co bych si chtěla přečíst znova v nejbližší době, ale musím uznat, že nese velmi důležitou zprávu a myslím si, že Finchovi myšlenky byly velmi přesné a výstižné pro lidi, co trpí depresí. Citáty v téhle knížce - pane bože! Tak krásné a pamětihodné. Pocit, který mě napadá po přečtení Všechny malé zázraky je: sklíčenost. Vyvolává ve mě pocity smutku, prázdnoty a tak se cítil Finch. Bylo mi líto Violet a její sestry, některé pasáže mi vehnaly slzy do očí. Abych byla upřímná, co si sakra myslela Finchova rodina? Ano chápu jeho máma je smutná, přepracovaná, musí živit 3 děti a ex manžel její to je tragédie sama o sobě, ale sakra!!! Kdyby moje dítě trpělo depresí, chodilo k psychiatrovi a nezvedalo mi telefon ( který ani nekontrolovala) a odjelo někam bez mého vědomí určitě bych udělala více, než řekla "Tohle on dělá." V tomhle se mi líbili Violetiny rodiče. Sice byli příliš ochranitelský, příliš opatrný a opravdu ze své dcery nespustili zrak,ale v tomhle případě příliš bylo mnohem lepší než méně. Lidi ztrácí a získávají na oplátku. A mám dojem z knížky, že i když chceme zachránit tak strašně moc někoho koho milujeme, snažíme se sebevíc, ale on nechce být zachráněn, tak není žádná možnost, jak ho zachránit. Bohužel ke konci jsem si říkala, že je to trošku trošku natahované. Nezapomenu na Ultra Violet a Finche♥
!!!!!!!!!!

SPOILER:
Jediné co bych vytkla je to, jak Violet se vyrovnala se smrtí Finche. Pořád mluvila o sobě, co udělala špatně a proč ho nemohla zachránit, ale to nebylo o ní, ale o něm. Chápu že se cítila provinile. Nepřišlo mi, že by Violet jedinkrát myslela na to, jak se cítil Finch nebo jeho rodina.

08.02.2018 4 z 5

Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Asi budu jediná, které se tahle knížka nelíbila. Popravdě, měla jsem od ní velké očekávání, protože film mě zaujal a každému okolo se líbila. V první polovině knihy jsem doufala, že ta neskutečná nuda přestane a začne se něco dít. Ne opravdu za polovinou knihy pořád mi děj přišel vleklý, nudný a vůbec mě nebavil. Nezajímaly mě postavy, jak samotný Charlie se, kterým jsem si myslela, že se ztotožním, ale nakonec nic. Žádná postava mi nepadla do oko a chvílemi jsem musela, některé stránky projíždět očima a doufat v konec. Možná si někdy tuto knížku přečtu znova a uvidím jí v jiném světle, ale za mě průměrná knížka.

23.01.2018 3 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Pane boze tohle je skvělý a ten konec? Jsem beze slov.

22.01.2018 5 z 5

Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Popravdě tenhle díl byl snad nejhorší ze všech tří. Děj mě skoro vůbec nebavil pořád se točilo Lara a její vysoká škola, pečení, Peter a jeho táta, Trina a Dan, Kitty se chovala místy divně a vůbec bych neřekla, že jí je 10 v té knížce. Jsem ráda, že je to poslední díl protože jinak bych už asi nečetla dál. Došlo mi, že Lara jako postava mě někdy neskutečně vytáčela svojí slušností, řešení každého detailu. Ano chápeme, že Peter je dokonalý, ano v tomhle světle vypadá úžasně. To se tady také pořád objevovalo. Ale přesto musím dát 4 hvězdičky, protože se to četlo lehce, přes všechny ty moje námitky to dopadlo happy endem, což jsem ráda a nelituji, že jsem si tuhle sérii přečetla.

20.01.2018 4 z 5

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Kniha je velmi čtivá. Čte se rychle a hodně jsem se na ní těšila. Postupem čtení poznáváme 4 hlavní postavy. Musím se přiznat ze začátku jsem neměla vůbec ráda Addy. To jak s ní Jake manipuloval, její chování, způsob jak přemýšlela. Cooper mi nepřišel vůbec zajímavý, dokud se neodhalilo jeho tajemství. Nate a Browyn byly pro mne nejzajímavější postavy. Vyšetřování vraha se táhne tak za půlku knížky. Přišlo mi, že postavám vůbec nedochází, že to na ně někdo pravděpodobně hodil a neřešili to. Musím, ale uznat, že konec to docela napravil a nečekala jsem, že to dopadne tak jak to dopadne. Asi se mi líbilo, jak se děj vyvinul. A vím, že inside joke se nedá nějak přeložit, ale interní vtip? Interní vtip? No trošku jsem se nad tím pozastavila. :D

01.01.2018 4 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Opravdu silný příběh se silnými postavami. Libby se stává jednou z mých oblíbených YA holčičích postav. Její síla a odhodlanost zit- něco z ceho by jsme si měli brát příklad všichni. Tahle knížka mi ani nepřišla, jako vyloženě love story. Tady šlo o dva lidi, kteří jsou zlomení a hledají směr v tomhle svete. Díky Jennifer jsem se dozvěděla o prosopagnosii. Nedokážu si představit, že bych nepoznala svoji rodinu a kamarady.. myslím si, že se ke knížce vracím naposled.

24.12.2017 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Nemůžu se dočkat dalšího dílu, který je snad prý i lepší než jednička. Ze začátku jsem se nemohla dostat do děje, bála jsem se, že se bude číst špatně, ale zmýlila jsem se. Absolutně jsem si zamilovala atmosféru v téhle knize. Všechny ty gangy, město prostě úžasný! Co dále je úžasný tak jsou postavy. Ano miluji Kaze. Jesper je vtipný, Wylan je roztomilý, Inej statečná, Nina je naprosto úžasná a s Matthiasem tvoří super dvojku. Popravdě nemůžu se rozhodnout, kterému páru fandím nejvíc. Neměla jsem vůbec tušení, jak se dostanou do Ledového paláce vůbec jsem nečekala ten konec. Kdyby se Kaz nepodíval na Inej!! No prosím kohokoliv ať přeloží, co nejdřív druhý díl.

22.12.2017 5 z 5

To To Stephen King

Wow. Tak tohle bylo úžasný. Nejdřív jsem si myslela, že to ani nedoctu ta tloušťka mě dost vyděsila protoze jsem necetla delsi knizku. Bala jsem se, ze me dej prestane bavit, ale opak je pravdou! S každou dalsi stránkou jsem se do příběhu ponořila vic a víc! Miluju celou tu partu a jejich pouto. Moje nejoblíbenější postava je Richie. Pane boze, kdo nemiluje Richieho a jeho vtipny hlasky? Je pravda, ze nekdy jsou pres caru, ale v těch nejsmutnejsich, nejvaznejsich a nejstrasidelnejsich momentech to byl Richie, kdo je dokazal prolomit a pobavit, jak své kamarády tak nás. Výborná knížka nelituji precteni!

21.12.2017 5 z 5

Pád Pád Lauren Kate

Málo, kdy se stane, že mě knížka nudí tak, že jí musím odložit a už si jí nikdy nevzít a tohle je jeden z těch příběhů. První díl z téhle série je asi nejlepší (furt nic moc ale prokousala jsem se aspoň) ostatní už jsem musela odložit a prostě tohle nee.

11.06.2017 2 z 5

Byla jsem tu Byla jsem tu Gayle Forman

Další super knížka od Forman ♥ mám ráda její styl psaní a knížka mě bavila!

15.12.2016 5 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Jsem ráda,že knížku už mám za sebou a dočetla jsem.. Divergenci úplně miluji, Rezistence mě skoro vůbec nebavila a Alianci jsem četla asi měsíc a některé stránky jsem i přeskakovala, protože jsem to chtěla mít přečtený.. Konec mě nějak nedostal, poněvadž jsem ho měla vyzrazený asi půl roku dopředu.. Ale slzy jsem měla.. Bylo mi hrozně líto Tobiase.. Jsem rada,ze jsem tuhle triologii přečetla, ale nevím jestli se do ní znova pustím.. Spíš si přečtu znova divergenci a koupím Čtyřku♥

11.12.2016 4 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Tahle knížka je jedna z mých nejoblíbenějších. Konci tu taková ta pohádková atmosféra a Harry se dostává do hodně těžkých chvílích. Je to všechno skvělé vymyšlené a všechno do sebe zapadá na konci. Je mi líto, že hodně věcí vynechali ve filmu, ale tak to bývá u každé HP knížky. Čtu už po několikáté a nikdy mě to snad neomrzí. Tentokrát jsem brala Cedrikovo smrt hrozně. Dřív jsem to ani neřešila a teď se mě dotkla a pár slzicek ukaplo.

27.10.2016

Poslední píseň Poslední píseň Nicholas Sparks

Nádherná kniha. Myslím si, ze mi v hlavě bude ležet delší dobu. Už od začátku me začala bavit, pohltila me. Přesto asi v polovině jsem se zasekla, protože jsem věděla dej. (Hodně dávno jsem viděla film) Takže me to asi tolik nebavilo,jak by melo. Ale potom, jsem se znovu zacetla a nemohla jsem přestat. Ke konci knihy jsem jenom brecela a brecela a slzy jsem nemohla zastavit. Úžasně popsány vztah mezi dcerou a otcem, otcova láska k dceři, chyby které dělají teenageři. Byla jsem šťastná, když jsem si četla poslední stránku hlavně za Ronnie. Všem doporučuji si tuhle knihu přečíst. ❤❤

04.09.2016 5 z 5