lubomirkosom komentáře u knih
Ziaden Americky pristahovalec ,ci civilizovany Europan NIKDY nedokaz napisat nieco taketo,uzasne..
Nebavi ma horolezectvo,ale reku-chalan zpod Najvyssej hory sveta,aj ten tam hore bol prvy?Ani tolko som nevedel.Nakoniec ma kniha uplne dostala,v priebehu pol roka som ju precital dva krat ..:)
cakal som horsie,uprimne..:) myslel som ze dalsie darcekove vydanie alebo tak,ale kniha vskutku prekvapi mnozstvom zaujimavych informacii,ciny Batoricky a jej osud,rondely,val obrov,zlaty poklad
myslim ze to je nabozenska filozofia.Totiz-nabozenstvo,jeho piliere a krestansky sposob zivota vskutku ponukaju vychodisko z frustracii,nespokojnosti so zivotom, strachu zo smrti,neprirodzeneho zloby a sklamani..
Autor casto spomina Junga,Freuda a ine a doplna o casto zabudany duchovny rozmer.
poprenie osobnej viny,farizejstvo.. clovek sa velmi vzdialil od Boha,vskutku velmi.
Clovek je metafyzickou bytostou,stale hladajuc odpoved na poslednu otazku.
Fulton.J.Sheen
Knihu som cital v 42roku zivota,myslel som ze uz som uplne veriaci,a ..:) Fulton to zabil,treba to precitat aj ked .. nuti cloveka poznavat zmysel zivota a hodnotu dolezitych veci
Fantasticke dielo ..obdivuhodne ako dokaze mysel mysliet..:(
Vazna kapacita clovek,som rad ze som cital a poznal.
Z knihy:
*Zatajování je nepřítelem rozumu a důvěry.Pokud něco zatajujete,potom jste paranoici.Přetvářka je zárodkem každého sporu mezi lidmi,a zatajování informací je vždy zapříčiněno pocitem viny či strachem.
*Obrovskou zahadou,ktera tak matla a poburovala menopauzalni samce,kteri v sedesatych letech vladli Americe,totiz ,,proc mladi samci netouzi po dobrodruzstvi ve Vietnamu?" ,lze zcela snadno neurologicky vysvetlit:V dusledku sexualnich imprintu marihuanove revoluce jiz nebylo nezbytne,a konec-koncu ani esteticke,abyste,pokud jste si chteli beztrestne uzit,museli kvuli tomu jezdit do Saigonu.
*Studena valka skoncila v okamziku,kdy zacalo byt zrejme,ze komunisticti vudci jsou vlastne pracoviti,poradkumilovni chlapici,kteri maji k jakemukoli volnomyslenkarstvi proklate daleko,a ze to prave "zlo" buji primo tady v Americe a maji je na svedomi vlasati chuligani,kteri kouri travu a mnozi se jako kobylky.
Kniha je medzi mojimi TOP 10
Clovek sa zacita a ocitne sa tvarou-v tvar Sinuhetovi a Egyptu tej doby.Brilantny pribeh,bola by hanba a nevkus taketo dielo sfilmovat!!!Teda dufam ze to neni aj na platne..?Ci?
Skvost!
Ked chces clovece nakrmit ducha tak citaj bibliu,koran,mahagbaratu a po..
Kniha je fantasticka,vela ´faktov´ ,zvlast ma uputali casti o buducnosti nasej spolocnosti,trefne opisany kapitalisticky system,verzus... a zjavne to bol clovek ktory mal schopnostia vieru.Ziadny bruchomluvec!
Atlantida.Mayovia,potopa sveta ,pyramidy v Egypte a v juznej Amerike jasne zdelil aky maju zhruba vek!Velky omyl cislo 2.500p.n.l povazovat za cas stavby tychto monumentov!
po viac ako dvoch desatrociach som sa rozhodol opät citat knihy J.Verna,bola to vynikajuca idea.Kniha je velmi putava,zivy dej a -moznost rozsirit znalosti o Afrike a historii objavovania tohto kontinentu
Apropo,kazda Verneovka je malou encyklopediou ... vzdy niecoho..:)
Vynikajuca kniha..cital som ju pred par rokmi,chcel som sa k nej vratit avsak-knihu nemozem najst..:) kazdopadne je to jedna z knih ktore sa citaju beztoho aby clovek spekuloval nad realnostou obsahu.jednoducho autor pise ´fakty´.Aspon ja som to tak citil.Podobne ako knihy od E.Cayce.A aj tu plati-nesud knihu podla obalu!