Lucia1989 komentáře u knih
Perfektná knižka. Doporučujem všetkým depkárom, aj tým, čo depresie u iných podceňujú. Dokonalý koniec. Kniha sa mi páčila viac ako Sto dní šťastia.
(SPOILER) Kniha je až nepríjemne osobná. Seriál Priatelia milujem a sprevádza ma celým životom už odmalička. Priatelia sú asi jediný seriál, na ktorý sa dá pozerať stále dokola. Milujem každú postavu, aj keď v každom období života som si obľúbila inú. Posledné roky to bol práve Chandler a jeho vtipkovanie a dokonalé pohyby. Aj keď som vedela, že je závislý, brala som ho skôr ako partymana a myslela si, že sa z toho dostane, že to nie je také vážne... Ale bolo. Zatiaľ čo sa celý svet smial na Matthewových vtipoch, on trpel a bojoval o život. Namiesto toho, aby si svoj úspech užíval, omámil sa liekmi alebo sa utápal v alkohole, aby zabudol. Aby zabudol na spomienky z detstva, na to, že nie je dosť dobrý. Dosť dobrý pre rodinu, pre partnerku (pre každú jednu z mnohých)... Kniha sa čítala sama, pretože ma zaujímalo, čo Matthewa viedlo k závislosti. Čítanie je naozaj depresívne a doporučujem si ho dávkovať postupne. po väčšine času som bola zhrozená, niekedy sa aj rozplakala. Kniha je písaná trochu chaoticky, ale človek si na to zvykne. Po prečítaní sa už nikdy na Priateľov nebudem dívať rovnako. Už v nich vidím aj bolesť, akou trpel. Je zázrak, čo všetko prežil. Prajem Matthewovi len to najlepšie. Z konca knihy už vyžaruje aj nádej, ale aj tak niekde hlboko vovnútri mám tušenie, že to s ním nedopadne úplne najlepšie. :'-(
Pasáže z minulosti boli zaujímavejšie než zo súčasnosti. Nejako som očakávala od knihy viac. Ale ako oddychovka sa prečítať dala.
Milujem filmy podľa jeho kníh, ale tie knihy... :-/ Stále sa snažím dať Grishamovi ďalšie a ďalšie šance, ale nejako ma jeho knihy neberú. Námet dobrý, ale viac ako polovica knihy je nudná a stále sa tam rieši to isté. Opisy z vojny boli zdĺhavé. Rovnako to vyzeralo so súdnymi ťahanicami. Koniec síce trochu prekvapil, ale ja som od začiatku nečakala som prvoplánový koniec, ktorý mal akože počas knihy z deja vyplývať.
Na začiatku som mala strach, že sa stratím v postavách, ale keď som sa do toho dostala, tak ma dej naozaj vtiahol. Bolo zaujímavé čítať túto tématiku z hľadiska domáceho nemeckého obyvateľstva. Postupne ma ale začalo správanie niektorých postáv hnevať a z knihy sa nakoniec stala taká povojnová telenovela.
Znova skvelá kniha od môjho obľúbeného autora. Albom vie, ako napísať knihu, aby dokázala zaujať a hlavne, aby sa nad ňou človek zamyslel. A nie len nad knihou, ale aj nad svojím životom a správaním. Doporučujem všetkým, aby sme znova dokázali nájsť hodnotu času a žili život bez neustáleho hnania sa za nepodstatnými vecami.
Asi som už moc ovplyvnená filmom, ktorý som už videla niekoľkokrát, ale paradoxne film sa mi zdá oveľa lepší než kniha. Asi je to tým, keď vidíte film skôr než čítate knihu.
Knihu som dostala ako darček a nechcelo sa mi do nej. Teším sa na iné knihy od Grishama, ktoré som si kúpila a ešte kúpim, ale táto má nezaujala. Bolo zaujímavé vidieť pohľad do amerického právneho systému. Knihou sa prelínalo niekoľko Ruddových prípadov, ktoré sa nejako prepojili postupom času, ale žiadny zázrak a veľký zvrat sa nekonal. Ako film by som si to pozrela, ale ako kniha sa mi nepáčila a nič mi nedala.
Pokračovanie Vteřiny poté bolo nudné a nedalo mi to žiadne nové poznatky. Prvá kniha ma zaujala aspoň zaujímavosťami o elektromagnetickom pulze, ale druhá bolo len pokračovanie Johnovho života.
Kniha ma veľmi nezaujala. Na málo stránkách sa stalo veľa vecí. Príbeh mohol byť viac rozvinutý. Na druhej strane doporučujem kvôli zamysleniu sa nad tým, čo psy zažívajú, aby si každý premyslel, ako sa správať/nesprávať k psovi. Som zvedavá na film - možno zaujme viac ako kniha, čo sa často nestáva.
Každý rok čítam počas Vianoc aj vianočnú knižku, ale táto ma veľmi nezaujala. Námet bol síce dobrý, ale podľa mňa nedotiahnutý do konca. Koniec by som určite rozšírila, zato by som vyškrtala asi tretinu knihy, pretože sa kniha furt točila dokola. Putovanie za najlepšou vianočnou knihou zatiaľ pokračuje :-)
Na začiatku ma kniha bavila a to, čo niektorí popisujú, že ich kniha nebavila, lebo nevedeli, ktorá kapitola je o ktorej žene, mne tak vôbec neprišlo. Napriek tomu bolo celkom jasné, kde je pointa knihy a ku koncu to až také zaujímavé nebolo. Aj keď úplne posledná kapitola vniesla do príbehu ďalšiu zaujímavosť, ktorá ale podľa mňa aj tak nebola nijako špeciálne dôležitá. U kníh tohto typu sa mi viac páčila Dívka ve vlaku alebo Za zavřenými dveřmi.
Taká letná oddychovka pre ženy. Čítať sa to dalo, ale ničím ma kniha neohúrila. Znova by som si ju neprečítala.
Námet knihy je zaujímavý a určite na zamyslenie, ale celkovo ma kniha príliš nebavila. Čakala som od nej viac.
Kniha má zaujímavý námet a dobre sa čítala. Mám rada knihy tohto typu, ale s koncom knihy nesúhlasím, ale to je môj osobný názor. Určite však doporučujem na čítanie.
Po mnohých rokoch som si znova prečítala denník Bridget Jonesovej. Pamätám si, že predtým ma kniha bavila viac. Teraz sa mi viac páči film. Je zvláštne, že sa kniha od filmu líši podľa mňa v 80% obsahu, ale aj tak ju stále považujem za fajn oddychovku a hlavne ako morálnu podporu slobodných a švihlých žien nad 30 :-D