lucie2371 lucie2371 komentáře u knih

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Polovina knihy je taková neslaná, nemastná. Od druhé poloviny je kniha zajímavá a akční a chcete vědět jak to celé dopadne.
Za mě takový průměr.

05.09.2023 3 z 5

Slepota Slepota José Saramago

Když jsem tuto knihu začala číst, říkala jsem si Co to jako je? To ani nedočtu a dám jí hodnocení ODPAD!"

Co si budeme, styl psaní pana autora byla katastrofa. Žádná přímá věta, žádná jména, četla se příšerně. Chudáci čtenáři kteří čtou knihy nahlas. Ti se ani nemůžu nadechnout, neboť tečka je někdy i po půl stránce ne-li po celé.

Ale jsem nakonec ráda, že jsem vytrvala! Ono stačí chvíli knihu číst a na styl psaní si postupně zvyknete (chce to čas). A když budu hodnotit především děj, kniha pro mě byla skvělým postapokalyptickým románem!
Jakmile jsem překonala hrůzný styl psaní, nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Děj ubíhal před očima a s postavami jsem prožívala jejich útrapy které jim přinesla náhlá bílá slepota.

Jednu hvězdičku ale přeci jen musím strhnout neboť by mi to nedalo spát, však už víte za co.

21.07.2023 4 z 5

Náš nejmladší má čtyři tlapky Náš nejmladší má čtyři tlapky Dana Gringel

Milý a příjemný příběh o jedné čtyřčlenné rodině a jednom ztřeštěném pejskovi
Zakončení moc krásné a úsměvné.
Při čtení jsem si vzpomněla na našeho pejska který jako štěně také udělal doma tak 5 loužiček hned poté co byl vysvěcen, rocupoval svůj první pelíšek, sežral nám roh skříně a vykousal díru do zdi. :-D Nyní je s námi již skoro 16 let

16.07.2023 5 z 5

Ve jménu pravdy Ve jménu pravdy Viveca Sten

Kniha se mi četla opravdu dobře. Byla svižná a pomohly tomu i krátké kapitoly. Děj byl hodně napínavý a zajímavý a občas jsem měla i husinu.
Avšak dvě z témat knihy byla opravdu hrozná.
Pedofilie a šikana. Tu jsem sama zažila na ZŠ a nepřeju to opravdu nikomu.
Chtělo se mi u knihy i brečet a bylo mi šikanovaného líto.

12.01.2023 5 z 5

Poslední akt lásky Poslední akt lásky Cathy Rentzenbrink

Neuvěřitelně dojemný, tragický a skutečný příběh jedné rodiny.
Upřímně si nedovedu, a snad ani nechci, představit, že bych musela prožívat něco podobného jako Cathy. Celou knihu jsem přemýšlela nad tím, co bych v její situaci dělala já a i po přečtení knihy jsem na to nepřišla :⁠-⁠(
Člověk si třeba řekne: „Tak dlouho bych ho trápit nenechal/a ale kdyby se člověk v dané situaci nacházel, pak by to vůbec nebylo takhle jednoduché.
Autorku obdivuji za sepsání příběhu a jsem ráda, že jsem si jí díky jedné akci na Dobrovském koupila. Nebýt akce asi bych se k této knize vůbec nedostala.

18.10.2022 5 z 5

Zlovůle Zlovůle Jørn Lier Horst

Kniha pro mě byla zajímavá snad jen 30 stran na začátku a 30 na konci.
Je to spíš taková oddechovka, žádnou větší akci nečekejte

15.10.2022 2 z 5

Přímo před očima Přímo před očima Jack Jordan

Takto bravurní thriller od takhle mladého autora jsem již dlouho nečetla!
Kniha vás zcela pohltí již od přečtení prvních vět a tak se do ní začtete, že máte za chvíli přečteno ani nevíte jak.
Vraha jsem tedy odhadla již ze začátku knihy ale to mi požitek z ní vůbec nezkazilo! Ba naopak jsem byla zvědavá zda jsem se trefila, většinou mi typy totiž nevychází.
Knihu rozhodně doporučuji všem milovníkům skvělých thrillerů.

Autora jsem si přidala k oblíbeným, tak doufám, že ještě vydá nějaké další skvělé thrillery!

02.10.2022 5 z 5

Příliš osobní známost Příliš osobní známost Eva Urbaníková

Rychlé, svižné, autorka jde přímo k věci Určitě zkouknu i film i když podle vyprávění kolegyně z práce toho kniha obsahovala daleko více.

12.08.2022 5 z 5

Rozsudek smrti Rozsudek smrti David Urban

Taková feťácká kámasutra, která se zvrhne ve feťáckou krimi.
Kniha se mi ze začátku četla špatně, špatně se mi dostávalo do děje protože se tam nic zajímavého nedělo. Pak se kniha (asi po 150 stranách) na chvíli rozjela a pak zase dlouho nic až na konec.
Zhruba od 100 strany jsem věděla co a jak a proč.
Nenadchne ale ani neurazí. Za mě takový průměr od českého autora, které moc nevyhledávám a většinou se jim vyhýbám...

29.07.2022 3 z 5

Nikdy Nikdy Andreas Pflüger

Asi jsem divná ale mě se kniha líbila napůl. Asi jsem už zhýčkaná těmi krvavými vraždami :-D
Pro mě tam bylo příliš málo akce na to, že má kniha skoro 500 stran. Nejlepší a nejnapínavější akce byla ke konci knihy. Závěr knihy byl pěkný.
Za mě takový průměr.

18.06.2022 3 z 5

Spolubydlící Spolubydlící Beth O’Leary

Romantické knihy moc často nevyhledávám ale tohle byla příjemná romantická oddechovka, místy i vtipná.
Co mi na knize nesedělo a za co strhávám jednu hvězdičku, je styl psaní z pohledu Leona.

19.04.2022 4 z 5

Dva tajemství neudrží Dva tajemství neudrží Karen M. McManus

Tohle bylo takové krimi pro teenagery. Za mě to byl spíš takový průměr. Kniha neurazí ale ani nenadchne a žádnou větší akci zde rozhodně nečekejte.

28.02.2022 3 z 5

Ráda tě poznávám Ráda tě poznávám Rachel Winters

Úžasně napsaná romantická komedie! Ačkoli již prakticky od začátku knihy, tušíte k čemu tam dojde a jak kniha zkončí, byla to ta nejvtipněji napsaná kniha, jakou jsem četla. Bavila jsem se od začátku do konce!
Moc krásná kniha s krásným zakončením ️ určitě doporučuji.

03.02.2022 5 z 5

Noční trh Noční trh Jonathan Moore

Zajímavý příběh (nejspíš z budoucnosti). Jen mě trochu štve ten otevřený konec.

26.01.2022 4 z 5

Ďábelský ostrov Ďábelský ostrov Nicolas Beuglet

Skvělý thriller plný napětí! A ten zvrat mě hodně překvapil. Přečteno za den a kousek.

23.01.2022 5 z 5

Psí hrdinové Psí hrdinové Laura Greaves

Moc krásné a dojemné příběhy 16ti pejsků, kteří zachránili svým páníčkům život.
Jednou jsem šla s tím naším chlupáčem na procházku a najednou mi šel po nohách takový malý psík. Ten náš na něj začal vrčet a štěkat aby mě bránil. Když mu byl pouhý měsíc a půl vyhodili ho do sněhu k popelnicím týden před Vánocemi. Letos o Vánocích to bude již 15 let co je s námi. Je to už děda ale chová se stále jako štěně.
Knihu všem milovníkům pejsků a nejen jim vřele doporučuji. Jen si připravte krabici kapesníčků, budou se hodit!

19.12.2021 5 z 5

Kate musí zemřít Kate musí zemřít Alex Lake

Dlouho jsem se rozmýšlela zda dát knize 3 nebo 4 hvězdy. Nakonec jsem jí dala 4 za posledních 150 stran plných napětí.
V této knize víte nebo alespoň tušíte prakticky od začátku, kdo je vrah. Chybí zde nějaká větší akce nebo napětí (až na těch posledních 150 stran)
Asi jsem od ní čekala trochu víc. Víc toho napětí, popisů vražd, když už se jednalo o sériového vraha. Nic z toho ale nečekejte.
Pokud ale hledáte nějaký oddechový thriller, směle do toho.

24.11.2021 4 z 5

Slepý instinkt Slepý instinkt Andreas Winkelmann

Jednu ⭐ strhávám za pomalejší rozjezd (skoro 100 stran) ale jakmile se kniha rozjede, už vás nepustí. A ačkoli jsem skoro od začátku knihy věděla jak to dopadne, stejně byla kniha napínavá a nemohla jsem se od ní odtrhnout!

14.11.2021 4 z 5

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Ačkoli jsem předem neviděla film, již od začátku knihy jsem věděla jak to zkončí :-( Kniha se četla moc dobře a děj svižně ubíhal.

04.11.2021 5 z 5

Ona to ví Ona to ví Lorena Franco

Kniha byla napínavá a zajímavá ale přesto strhávám jednu hvězdičku.
Díky častým chybám ( chybějící slova či písmena, slova která byla psána hned dvakrát po sobě...atd) cca na každé 10. stránce se hůř četla.

18.10.2021 4 z 5