lucie3944
![Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460517/zapomenuta-vrazda-wsv-460517.jpg?v=1607670496)
Tak dočtený i třetí díl. Opět příval jmen, člověku chvíli trvá, než se zorientuje. Ten konec na mě byl nepřesvědčivý, trochu přitažené za vlasy. Všem to najednou došlo?! Ale no tak.
A přesto, pokud bude další díl, přečtu si ho, člověk si u toho odpočine.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Oprávněná vražda Oprávněná vražda](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445403/opravnena-vrazda-84V-445403.jpg?v=1591956507)
Přečteno za tři dny, což pro mě znamená, že je knížka čtivá, odsejpá a člověk chce vědět, jak to dopadne. Chyby, které tam pro mě jsou, je moc jmen, člověk má trochu problém si pamatovat, kdo je kdo. A chci vědět, samozřejmě, jestli se v dalším díle konečně něco rozjede mezi Kate a Jackem! I proto se hned vrhám na třetí díl.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Páni, člověka skoro bolí zuby. To byla klasická harlequinka, což ve finále nevadí, jen ta obálka je poněkud zavádějící. Ale kdo čeká něco ve stylu Vi Keeland, Sylvie Day nebo snad Whitney G a jim podobným, bude zklamán. Pro mě překvapení, příjemné. Takže ve finále: proč ne?
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Americká princezna Americká princezna](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445045/americka-princezna-iYK-445045.jpg?v=1592206611)
Dočteno, spokojenost. Ale: bude to mít další díly? Je to ukončený příběh? To, že to nevím, mi vadí. Pokud to má mít pokračování, jsem naštvaná, že jsem si to přečetla (ráda čtu serie najednou), pokud to má být jedna kniha - co to bylo za konec?! V tom jsem nespokojená, ale jinak - ano, líbilo!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Ruckus: Šílená láska Ruckus: Šílená láska](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413457/ruckus-silena-laska-mKp-413457.png?v=1563921908)
Já nevím... Tuhle knihu jsem četla víc jak tři měsíce, mezitím přelouskala minimálně 5 dalších knih. Nakonec jsem dočetla, ale nemůžu říct, že jsem nadšená. Nejsem proti sprostým slovům, sama je používám, ale tady mám pocit, že bez nich by ta kniha pro mě byla mnohem stravitelnější. Jinak příběh vlastně krásný, ta obětavost a vnitřní démoni jich obou jsou popsány krásně. Ale za mě už jsem četla lepší knihy.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Úžasný pan Darcy Úžasný pan Darcy](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427719/uzasny-pan-darcy-hw5-427719.jpg?v=1575639902)
Tak nevím, za mě až moc sladké. Elizabeth byla se svým postojem občas na facku, protože jí jeden bohatý člověk ublížil, tak jsou všichni stejní? A nevím, není lepší se občas přímo zeptat nebo rovnou něco říct? Bylo to samé domýšení co on, co ona... Ale musím říct, že jsem se občas i zasmála. Takže za mě průměr, ke knize se už nevrátím.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Neprofesionál Neprofesionál](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427686/neprofesional-xrD-427686.jpg?v=1575629421)
Pardon, ale mě to nebavilo ani na tak dlouho, abych to dočetla. Třeba se k tomu ještě někdy vrátím, ale v tuto chvíli ne.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Troufalá vášeň Troufalá vášeň](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520772/troufala-vasen-658acc2a72e8f.jpg?v=1703595050)
Nakonec jsem spokojená. Příběh plynul, žádné extra překvapení se tam nekonalo, epilog byl pěkný. Klasická romantická kniha ozvláštněná věkovým rozdílem a problémy, které k takové situaci patří. Včetně syna, že...
Bylo to dobré, ale ne tak, abych se ke knize ještě někdy vrátila.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dostihne tě minulost Dostihne tě minulost](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504572/dostihne-te-minulost-Msz-504572.jpg?v=1666694576)
Trochu jsem se ztrácela ve jménech, ale nakonec jsem se zorientovala. Smutné případy, neskutečné důvody k vraždě. Opět drobné připomenutí Eviny minulosti, ale tentokrát bez nepříjemných snů.
A už se těším na stěhování do nového domu! Peabodyová párkrát vytočí Evu do vývrtky, ale my víme, že s pomocí Roarka bude vše v pořádku. Další díl, prosím!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Opravdové zločiny 2 Opravdové zločiny 2](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499759/opravdove-zlociny-2-GG9-499759.jpg?v=1658929064)
Podcast znám, ovšem některé příběhy jsem si nepamatovala. Jinak bych řekla, že to, co se odvypráví v podcastu, se téměř doslova přepsalo do knihy. Ale za některé případy jsem byla ráda, oživila jsem si je. Rozhovory na konci byly fajn, jeden jsem jen přeskákala. Tak uvidíme, co si od spisovatelky přečtu dál a jaké to bude.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dotkni se hvězd Dotkni se hvězd](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497750/dotkni-se-hvezd-Cnk-497750.jpg?v=1655762925)
Nebylo to špatné. Příběh se dobře četl, plynulo to. Některé věci nebyly vysvětlené (např.ohledně otce), některé nedotažené (ale to zase může být proto, že si každý může představit to své), někdy nebyla v pořádku čeština. To mě na tom asi mrzí nejvíc, že si ani v české knize nedají pozor, aby to bylo napsané bez chyb.
Ale nelituji, že jsem si knihu přečetla. Slušný průměr.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Falešná manželka Falešná manželka](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404504/falesna-manzelka-lm9-404504.jpg?v=1554881013)
Řeknu něco, co jsem zatím u Julie Quinn neřekla. Mně to nebavilo a dočetla jsem jen s vypětím. A abych se mohla vrhnout na další díl.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dám ti noční nebe Dám ti noční nebe](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501004/dam-ti-nocni-nebeNpF1wN-DCX-.jpg?v=1661484143)
Velmi dobrý počin české autorky. Klidně si od ní něco dalšího přečtu. V textu není moc chyb (což v knihách začíná být malý zázrak), má dobré vyjadřovací schopnosti, a text má smysl. Jak říkám, líbilo se mi to a nejsem proti dalším knihám.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Racer Racer](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413426/racer-MGw-413426.png?v=1563921554)
Na mě trochu sladké. Jako by ten příběh byl vynucený, aby se něco napsalo. Vlastně tam není žádný konflikt, je to kniha o tom, jak se dva zamilovali, dali dohromady a žili šťastně až do smrti. Což ničemu nevadí, samozřejmě. Ale čekala jsem trochu víc. Na druhou stranu, proč popisovat život s bipolární poruchou znovu, když už to bylo popsáno v prvních třech knihách... Pro mě to bylo docela dobré zakončení celé série. Ale znovu ji číst nebudu, kdežto k Remymu a Brooke se občas ráda vracím.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Rudá galerie Rudá galerie](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442772/ruda-galerie-gWU-442772.jpg?v=1594379392)
No, přiznávám, nedočetla jsem. I když mi v knize sex nevadí, ba naopak, tak tam občas potřebuju i nějaký děj. A toho se tady vyskytovalo pomálu a ještě pro mně neuchopitelně... Zkusím jinou sérii, třeba to bude lepší a já se nakonec k této knize vrátím.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Stůj při mně Stůj při mně](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482804/stuj-pri-mne-Fja-482804.jpg?v=1634727116)
Po těch hrůzách , co jsem četla, je tohle dobré. Hlavně oceňuji slovník, normální, přirozený, dnešní. Gradování trochu na sílu, věci ohledně děkana nevyřešeny. Na první pokus (pokud to je první pokus), to není špatné. A jdu na druhý díl, to je pro mě vypovídající.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Freed Freed](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471993/freed-cmp-471993.jpg?v=1623075501)
Na to, že ze začátku byl Christian citově plochý, aspoň tak to o sobě tvrdí, tak tady byl, na můj vkus, trochu moc rozněžnělý. Pro mě to byla povinnost, série nechávám nerada nedočtené, ale jsem ráda, že je to za mnou. Některé věci byly podle mně nelogické, myšlenky a citové pochody nenavazovaly. Nemůžu říct, že bych byla zklamaná, ale v rámci tohoto žánru dávno existují lepší knihy. Prostě, mám splněno, dále se vracet nebudu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Do plamenů Do plamenů](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458875/do-plamenu-cRf-458875.jpg?v=1608652685)
Docela to šlo. Už jsem věděla, jak autorka píše, takže některé věci jsem přeskakovala, hlavně erotické scény. Příběh jako takový byl fajn - sympatičtí byli oba, vývoj možná trochu rychlý, ale co já můžu vědět, že... Jsem zvědavá na Olivii, komu ji dají, když nejlepší kamarád je gay . Jdu na to.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Na kolenou Na kolenou](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432056/na-kolenou-kZ4-432056.png?v=1607512680)
Průměrný příběh, nedobrý překlad. Číst se to dalo, umím si představit, že lidé mají takové problémy a ty je ovlivňují i do budoucna. Nikdo nevíme, co zacloumá s psychikou. Ale překlad mě bohužel tahal za oči i uši. Uvidíme, jak se to v dalším dílu vyvine dál.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Sliby chyby Sliby chyby](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479999/sliby-chyby-Jiq-479999.jpg?v=1632135351)
Přečteno, odloženo, zapomenuto. V těchto knihách se dá málokdy napsat něco nového, objevného, překvapujícího. Ale aspoň to utíká, dobře se to čte. Tuto knihu jsem několikrát odložila, vrátila se k ní a zase odložila. Nakonec jsem ji, evidentně, dočetla. Jediné, co bylo jinak, bylo konec. Happy end, ale trochu jinak. I tak to není důvod, proč se vracet. Absolutní průměr.