lucie3944 lucie3944 komentáře u knih

Mluví k vám kapitán Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Poslechnuto jako audio, přiznám se, že mě tu autor pokládající otázky trochu rušil...
Jinak super čtení, některé věci si budu muset přečíst, při poslechu většinou něco dělám, kdežto u čtení se víc soustředím.
Líbí se mi, že se pan kapitán nevyhnul žádné otázce, povídání hodně prokládal historkami, dost vysvětloval.
Myslím, že by se dalo najít ještě spoustu dalších otázek, na které by čtenář rád znal odpovědi, ale i tak jsem spokojená.

28.11.2024 4.5 z 5

Šílenství v nás Šílenství v nás Annora Nesta

Já opravdu nejsem cílový čtenář. Ale protože jsem z vícero zdrojů dostala celkem dobrý ohlas, pustila jsem se do čtení.
Čtivost se tomu opravdu upřít nedá, ale....
Hlavní hrdinka je značně nevyrovnaná ve svých postojích, její vztah k babičce mi přišel dost zvláštní (stará rašple, vážně?), kamarádi, ke kterým má vztah nevztah - prostě mi nesedla. Nechá se mlátit prakticky od každého, koho potká, do práce chodí jak chce a pak se diví, že dostane vyhazov, a její myšlenkové pochody u sexu? Pro mě ne moc pochopitelné.
Kupodivu relativně konzistentnější mi přišel Devon, ten nelítal ode zdi ke zdi, choval se víceméně stejně, i když trochu jinak, než jsme u hlavních hrdinů zvyklé. Pozadí jeho života je prakticky nevysvětlené, jen něco málo bylo řečeno. Aspoň že v sexu měl jasno.
A konec? Ten mi přišel useknutý, prostě sednou do auta a jedou.
Na prvotinu to není zlé, jen by to všechno chtělo trochu víc propracovat.

28.11.2024 2.5 z 5

Razerova jízda Razerova jízda Jamie Begley

(SPOILER) Za mě mírné zklamání. Čekala jsem víc. Tak nějak jsem si myslela, že to bude víc hrubší, víc násilné, prostě víc...
Beth je sice určitým způsobem zničená, ale její myšlenkové pochody jsou i tak pro mě ne příliš důvěryhodně vylíčené. Chová se jak v nedělní škole, slova z ní padají spisovnou češtinou, a pak bum. Sedne na motorku k chlapovi z gangu a je vlastně v pohodě.
Razer má být drsňák, ale kromě sexu je to vlastně skautík, který tvrdě pracuje a k násilí se uchýlí jen když je to nutné. Nějak mi to prostředí motorkářského gangu nepřišlo úplně uvěřitelné.
Detektivní linka pro mě byla příjemným osvěžením, takové řešení jsem čekala a přitom nečekala.
Ale přečteno to bylo zhruba za 4 hodiny, tak se jdu pustit do dalšího dílu, ten snad bude lepší (pro mě).

12.11.2024 2 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Mě se to moc líbilo. Stránky mi utíkaly pod rukama, příběh pěkně plynul. Pravda, některé proslovy na konci knihy byly kapku patetické, ale jinak jsem spokojená. Jediný "problém" jsem měla se jmény. Logan není mužský, Maddison není žena. Ale to je můj problém a já se s ním popasovala. Už se těším na další díl. Indy vypadá jako fajn ženská, a s Ryanem to může být švanda. Sem s druhým dílem!

10.11.2024 5 z 5

Zlomená princezna Zlomená princezna L. J. Shen

Skoro bych řekla, že nám L.J.Shen trochu změkla co se erotiky týká. Ale psychologie postav byla celkem dobře vykreslená, a kdybych měla čas, kniha by byla přečtená za tři dny. Takhle mi to trvalo trochu déle. Dobrý průměr.

01.11.2024 3 z 5

Zúčtování s ďáblem Zúčtování s ďáblem Elizabeth O´Roark

(SPOILER) Trvalo mi hodně dlouho, než jsem to dočetla. Kastrátorka, jak se Gemmě přezdívá, má být v soudní síni ostrá jako žiletka a přitom hledá manžela Hallmarkovského typu. Tento kontrast měl být asi zábavný, mně neskutečně otrávil. Její požadavky na muže... nesmysl.
Ben je do Gemmy údajně zamilovaný dva roky, nic se neděje a a pak to sfouknou pomalu během tří měsíců?
Jako málokdy jsem u knihy tohoto typu nechápavě zvedala oči vzhůru, málokterá kniha mě takhle nebavila. A i když jsem dočetla, vím, že k této sérii se už nevrátím.

16.10.2024 2 z 5

Sen mezi námi Sen mezi námi Kristýna Hlaváčková

Omlouvám se paní spisovatelce, ale tohle se nedá. Vzdala jsem to po asi 100 stránkách, kdy jsem přeskakovala a hledala něco, kde bych nepřevracela oči.
I pravopis je teda úžasný. Slovo pobrindaný už vážně stojí za to.
Několikrát jsem se přesvědčila, že nakladatelství Petunky vážně není nic pro mě.
A tím končím. Za mě jedno velké NE.

19.09.2024

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Zajímalo by mě, jestli pan doktor Dvořák házel příběhy z hlavy, jestli má tak fenomenální paměť. To byla jedna z prvních myšlenek, které mě napadly během četby.
Pro mě to byla kniha na jeden den, stránky ubíhaly pod rukama, občas jsem se smála, občas ukápla slza. Takhle zaníceného lékaře člověk často nepotká.
Mudr.Dvořáka znám z IG, a tak jsem si dokázala naprosto přesně představit tón jeho hlasu, když vyprávěl o své práci, jeho občas trochu drsnější humor, kterým vyvažuje náročnost svého povolání.
Ze skvěle vedeného rozhovoru čtenář pochopí, jak moc může člověk milovat svou práci, být jí oddaný a co všechno se dá vlastně stihnout, když člověk chce.
Tuto knihu doporučuji všem, kdo se chce dozvědět něco o první pomoci, o tom, jak funguje letecká záchranka, ale i o tom, že občas je potřeba být tím prvním, kdo vykročí z řady.

14.09.2024 5 z 5

Pauza Pauza Kylie Scott

Ne tak dobré jako jednička, ale pořád dost slušné. Asi nejvíc se mi líbilo, jak Anna vyběhla se svým ničemným manželem. To byl tedy zážitek!
Ale taky taky se i líbilo zpracování traumat, které si oba nesli. Leif to tedy zpracovával trochu hůř, ale nakonec to asi dal.
Za mě moc pěkná série, nemrzí mě, že jsem si to přečetla.

16.08.2024 4 z 5

Znovu od začátku Znovu od začátku Kylie Scott

(SPOILER) Moc dobré. Kniha mě vytáhla ze čtecí krize. Za mě zajímavá komplikace, knihu o ztrátě paměti jsem četla snad jednou. Sice mě oslovení "puso" trochu tahalo za oči, ale co už. Nemusím pokaždé číst baby v různých obměnách.
Líbila se mi změna osobnosti Clem, kdy si uvědomila, co je důležité a komu má věřit.
Opravdu se mi to líbilo. A teď už šup na další díl.

13.08.2024 4.5 z 5

Náhodou Náhodou Petra Martišková

Už jsem pár knih od spisovatelky četla a do další se mi moc nechtělo. Nebyl to úplně šálek mého čaje.
Ale! Tohle bylo dobrý! Opravdu už dávno nejsem cílovka, ale knihu jsem měla přečtenou za dva dny, a to je na mě dost rychle. Není tam nic objevného, děj je celkem předvídatelný, ale co už u tohoto druhu knih pořád vymýšlet, že?
Za mě to bylo dost dobrý a knihu klidně doporučím.

25.07.2024 4 z 5

Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

(SPOILER) Nějak nevím. Líbilo se mi, ale... Je mi o dost víc, než těm, kterým je asi kniha určená. A proto se shovívavým úsměvem pozoruji boj Eli s otcem, kdy jeho starost vlastně chápu a přijde mi trochu na sílu tam šroubovat sexismus. Ale slečně je -náct, má právo na svůj pocit a názor.
Fascinuje mě množství sexualit, které se dají do jedné knihy vepsat. Ale donutilo mě to si něco o pansexualitě načíst.
A doufám, že kluků jako Lukáš po světě moc neběhá!
Nicméně přečtené to je za dva dny a já jdu dál.

18.07.2024 3 z 5

Ian Ian Lauren Layne

Je to v pohodě. Žádný zázrak, ale co chcete u tohoto typu literatury pořád vymýšlet nového? Trochu jiná zápletka, konec jasný. Něco, nad čím nebudete moc přemýšlet, ale zároveň to neurazí svou naprostou jednoduchostí.

23.06.2024 3 z 5

A co bylo dál A co bylo dál T. L. Swan

Epilogový díl se mi líbil. Ale nejvíc mě zasáhl třetí příběh, marná snaha o početí vlastního dítěte. Tři roky se trápit musí být příšerné. A vím, že někdy je to i delší dobu. A že to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo, bylo vlastně úžasné. Opět jsem se přesvědčila, že není nic horšího, než netaktní otázky na věci, do kterých jiným lidem nic není.

16.06.2024 5 z 5

Spisovatel Spisovatel Lucie Salová

Bohužel, za mě ne. Jedna hvězdička za to, že to někdo napsal, druhá za to, že jsem to dočetla....

17.05.2024 2 z 5

Získej mě Získej mě Stacey Kennedy

Když koukám, jak jsem hodnotila předchozí knihy, asi jsem měla jednu hvězdičku ubrat.... Tohle bylo ještě jednodušší, než jsem čekala. Nebavil mě překlad, v zásadě jsem uhodla i zloducha... Přijde mi to psané horkou jehlou, ale věřím, že svoje čtenáře si to najde. A bude se jim to líbit. Já od knihy očekávám něco víc.

10.05.2024 3 z 5

Každopádně láska Každopádně láska R. J. Scott

Občas mi věty nedávaly smysl, občas měl mluvit jeden a v překladu mluvil druhý, ale jinak to byl příběh přečtený za jeden den a vlastně se mi celkem líbil. Připomíná mi to harlekýnku, kde je děj tak rychlý, že se ani nerozkoukáš a už jsi na konci.
No, jdu se podívat, jaké další knihy má tohle nakladatelství v seznamu.

08.05.2024 3 z 5

S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Lucy Harris (p)

Nic nového ve světě podobných knih to není, ale přečetla jsem to za dva dny. Takže si prostě jen odškrtnu přečteno a půjdu dál.

06.05.2024 3 z 5

Sladké pokušení Sladké pokušení Cora Reilly

Líbilo se mi to. Jediné, co mi vadilo, byla hovorová čeština. Vím, že nikdo z nás nemluví jako kniha, ale v určitých chvílích mě to rušilo. Asi že čtu víc knih s relativně spisovným překladem a tady to pro mě bylo nečekané.
Jinak příběh byl krásný. Vše plynulo tak nějak pozvolna, zvykání si na sebe bylo uvěřitelné, vývoj vztahu mezi všemi dával smyl. Umím si představit, že takhle nějak to dřív fungovalo v domluvených manželstvích. Když měli lidi štěstí, bylo jim s tím druhým dobře, nějak spolu fungovali, a nakonec se mohli mít i rádi.
Ostatní děj příběh dobře vyplňoval, i ten postoj otců jsem dokázala pochopit, byť ho neschvaluji. Za mě je to slušně odvedená práce a ráda si od spisovatelky přečtu další knihu, vyjde - li.

27.04.2024 4 z 5

Představa o tobě Představa o tobě Robinne Lee

Vlastně se mi to líbilo. Některé věci tam nebyly vysvětleny, občas jsem přemýšlela, čí přímou řeč čtu. Škoda, že to bylo psáno jen z jednoho pohledu, druhý náhled by mohl být zajímavý. A konec byl na můj vkus poněkud useknutý. Ale kdybych neviděla upoutávku na film, jen tak bych se ke knize nedostala a to by mě mrzelo.

06.04.2024 3 z 5