lucie7479 komentáře u knih
Táňu Kubátovou čtu ráda, je to taková "oddechovka". Romány si půjčuji v knihovně, a tak jsem četla na sebe navazující sérii postupně, podle toho jak byly knihy vydány. První byl Valdemar, pak Štěpánka, další Osud tančil charleston a poslední Bukůvky. Líbil se mi popis života v různých obdobích od meziválečného až po současnost. Při četbě Bukůvek jsem tedy jednotlivé osoby znala už z předchozích románů. Asi nejvíc mě zasáhl popis toho co se zde dělo po roce 1948. Je to tedy popsáno mírnější formou, skutečnost musela být asi mnohem zrůdnější.
Tip četby, ke které se uchyluji, abych si odpočinula :-) Příjemné, lehké čtení, žádné nerváky.
Corban Addison píše neuvěřitelně poutavé a svým způsobem smutné příběhy. I když na konci knihy píše, že se jedná o fikci, tak čtenář si moc dobře uvědomuje, že ty hrůzy, které ve svých knihách popisuje se skutečně dějí i v reálu. Jen my před nimi většinou raději zavíráme oči :-( První se mi do ruky dostala jeho kniha Trnitá sklizeň. Po jejím přečtení už jsem cíleně v knihovně hledala další jeho knihy. Bohužel v té naší mají jen Kroky ke slunci.
Po celou dobu čtení jsem bojovala sama se sebou, abych se nepodívala na konec jak příběh dopadne. I když je kniha určena starším dětem, myslím si, že se bude líbit i dospělým. Mně osobně se tedy líbila moc a na konci mi i slza ukápla :-) Určitě neprohloupíte když si knihu koupíte. Kromě příjemného čtení totiž uděláte i dobrý skutek, podpoříte děti narozené s rozštěpovou vadou obličeje.