lucie7479 lucie7479 komentáře u knih

Bukůvky Bukůvky Táňa Kubátová

Táňu Kubátovou čtu ráda, je to taková "oddechovka". Romány si půjčuji v knihovně, a tak jsem četla na sebe navazující sérii postupně, podle toho jak byly knihy vydány. První byl Valdemar, pak Štěpánka, další Osud tančil charleston a poslední Bukůvky. Líbil se mi popis života v různých obdobích od meziválečného až po současnost. Při četbě Bukůvek jsem tedy jednotlivé osoby znala už z předchozích románů. Asi nejvíc mě zasáhl popis toho co se zde dělo po roce 1948. Je to tedy popsáno mírnější formou, skutečnost musela být asi mnohem zrůdnější.

05.05.2020 5 z 5

Vzestup slečny Notleyové Vzestup slečny Notleyové Rachael Anderson

Tip četby, ke které se uchyluji, abych si odpočinula :-) Příjemné, lehké čtení, žádné nerváky.

06.11.2019 5 z 5

Trnitá sklizeň Trnitá sklizeň Corban Addison

Corban Addison píše neuvěřitelně poutavé a svým způsobem smutné příběhy. I když na konci knihy píše, že se jedná o fikci, tak čtenář si moc dobře uvědomuje, že ty hrůzy, které ve svých knihách popisuje se skutečně dějí i v reálu. Jen my před nimi většinou raději zavíráme oči :-( První se mi do ruky dostala jeho kniha Trnitá sklizeň. Po jejím přečtení už jsem cíleně v knihovně hledala další jeho knihy. Bohužel v té naší mají jen Kroky ke slunci.

27.09.2019 5 z 5

Návrat z minulosti Návrat z minulosti Martina Kolísková

Po celou dobu čtení jsem bojovala sama se sebou, abych se nepodívala na konec jak příběh dopadne. I když je kniha určena starším dětem, myslím si, že se bude líbit i dospělým. Mně osobně se tedy líbila moc a na konci mi i slza ukápla :-) Určitě neprohloupíte když si knihu koupíte. Kromě příjemného čtení totiž uděláte i dobrý skutek, podpoříte děti narozené s rozštěpovou vadou obličeje.

16.08.2018 5 z 5