lucie8560 lucie8560 komentáře u knih

Kniha upírů Kniha upírů Eduard Martin (p)

Scifi hororové romaneto, v němž se podařilo vytvořit přímo mysteriózní atmosféru tajuplného, nebezpečného a děsivého prostředí starého sídla, v němž mladý student hledá to, co strýc v paláci zanechal. Připomíná Frankensteina, ale o upírech příběh není, těm je věnován konec knihy. Nejsilnější stránkou příběhu není ani tak děj jako bravurní popisy a vytvoření až hororové atmosféry.

27.02.2025 4 z 5

Neviditelná Zuzanka Neviditelná Zuzanka Eduard Petiška

Velice aktuální kniha, jenž poodkrývá taje dětské představivosti a dotýká se samoty ve světě dětí plném jinakosti. Zuzana si vymyslí neviditelného kamaráda, který je narozdíl od dětí ve škole vždy laskavý a vždy s ní. Velice citlivě uchopený příběh, ve kterém se dnešní děti jistě najdou. Ukazuje svět dětí a dospělých jako dva mikrokosmy. V tom dětském děti prahnou po jistotách, bezpečí a přítomnosti druhé osoby, která by sdílela jejich zážitky a porozumění světu. Velice citlivě a srozumitelně psaná kniha pro první čtení.

27.02.2025 5 z 5

Dobrodružství malých cestovatelů Dobrodružství malých cestovatelů Eduard Petiška

Kniha je psaná velice srozumitelným jazykem, je přímočará a příběhem o odhodlání, dobrodružství a snech se dotýká světa dětí ve své podstatě, naivitě a čistotě. Nádherně a pro děti přehledně vykresluje schopnost dětí žít v souladu se svou představivostí, která má jasné obrysy a je reálná, hmatatelná stejně tak, jako rohlík k snídani. Tomášek a Karlík staví na dvorku svou loď do Afriky, zatímco v ZOO teprve poznávají zvířátka a učí se uchopit svět. Nádherná kniha s dech beroucími ilustracemi nikam nepospíchá, naopak děti učí prožitku, velice snadno se ztotožní s hlavními hrdiny.

26.02.2025 5 z 5

Andělské vteřiny Andělské vteřiny Eduard Martin (p)

Ačkoliv drobná knížka do dlaně, svým obsahem je velikán. Ukazuje lidský svět ve své křehkosti, síle a odhodlání porozumět hlubšímu smyslu života, hodnotám, které vedou na cest místo na křižovatky cest. Kniha je svým způsobem filozofická, terapeutická a laskavým způsobem připomíná, co je v životě důležité a zároveň velice snadno zatoulatelné. Je moralizující, ale způsobem, který je citlivý a přijatelný, autentický. S hlavními hrdiny příběhu se lehce ztotožníte. V každém příběhu je kousek z nás. Kniha otevírá oči a dost možná si u ní popláčete. Vřele doporučuji pro každého, kdo hledá odpovědi ve svém životě.

26.02.2025 5 z 5