Lucissia Lucissia komentáře u knih

Jdeme tátovi naproti Jdeme tátovi naproti Vladimír Stuchl

Ano, některé básničky jsou sice poznamenány dobou, ve které vznikly a pro děti se dnes asi najde lepší četba, přesto hodnotím pěti hvězdami, protože na takto kreslené a psané knihy mám slabost já. :-)

22.01.2020 5 z 5

Král Lávra Král Lávra Karel Havlíček Borovský

Poslechnuto jako audiokniha. I když mi verše samy o sobě neznějí nejlíp, hlas pana Mrkvičky mě donutil knihu doposlouchat. Škoda jen, že za mých školních let audioknihy ještě neexistovaly. :-)

22.01.2020 5 z 5

Pohádky pro maličké Pohádky pro maličké Karel Jaromír Erben

Nádherné zpracování a ilustrace. Bohužel jednu hvězdu musím ubrat za smutné konce některých pohádek. Nevím jak před sedmdesáti lety, ale mým dětem by bylo líto, že slepička kohoutka nestihla zachránit, že liška odnesla všechny kůzlátka a maminka je nezachránila...
Přece jenom, když jsou to pohádky, měly by končit dobře... :-)

04.01.2020 4 z 5

Petr a Hanka se představují Petr a Hanka se představují Oldřich Černý

Klasika, která nikdy nezklame a mně i mým dětem se moc líbila. :-)

29.12.2019 5 z 5

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Donesl mi Ježíšek, za pár dní přečteno a spokojenost. Jako ze života. Trochu se mi pletla provázanost postav, ale když se podívám kolem sebe, tak je to se vztahy i u nás na dědině. Poslední příběh byl nejvíc smutný a humoru jsem v knize našla jen dva tři odstavce, přesto dávám pět hvězd, protože si to kniha zaslouží. Opravdu je o lidech kolem nás.

29.12.2019 5 z 5

Malá vánoční povídka Malá vánoční povídka Ludvík Aškenazy

Musím říct, že když jsem předčítala, zanechala ve mne povídka zvláštní pocit. Nevím, jestli se mi tak moc líbila, ale rozhodně byla tak zvláštní, tolik fantazie, a ta stará Praha...
I synovi se líbila, takže pět hvězd si určitě zaslouží. :-)

26.12.2019 5 z 5

Strašáci a poustevníci Strašáci a poustevníci David Jan Novotný

Kdysi přečteno snad pětkrát, a s chutí přečteno i teď v dospělosti. A musím vyzdvihnout nakreslenou mapku, ke které jsem se při čtení vždy vracela. Opravdu pěkná knížka, kterou jednou podstrčím i svým dětem. :-)

18.12.2019 5 z 5

Petr a Hanka čekají návštěvu Petr a Hanka čekají návštěvu Oldřich Černý

Knížečky k nesehnání, takže vypůjčeno z centrální knihovny. Krásné i poučné čtení, které se nejen mým dětem moc líbilo. :-) A mně to kouzelně připomnělo dětství. :-)

18.12.2019 5 z 5

Čáp Čáp Milena Lukešová

Krásná jarní kniha, když jsem předčítala, úplně jsem cítila jeho vůni. :-)

13.12.2019 5 z 5

Okna do pokoje Okna do pokoje Eva Tvrdá

Třetí ze série. Líbila se mi, ale za největší srdcovku z těch tří považuju Třešňovou alejí... Téhle něco malinko k pěti hvězdám chybělo. :-)

12.12.2019 4 z 5

O pejskovi a kočičce: Jak hráli divadlo a co bylo na Mikuláše (převyprávění) O pejskovi a kočičce: Jak hráli divadlo a co bylo na Mikuláše (převyprávění) Alena Koutná

Donesl nám ji letos čert, tahle série knížek nás zatím nezklamala. :-)

12.12.2019 5 z 5

Kočka a čert Kočka a čert James Joyce

Donesl nám ji čert do naší sbírky kočičích knížek. Pěkná knížka na jeden večer, zajímavě kreslená. :-)

Teta to zase plete Teta to zase plete Ivona Březinová

Nápadité, pěkné, tak akorát na čtyři hvězdy. Jsem ráda, že jsem ji předčítala, ale podruhé už bych po ní nejspíš nesáhla. :-)

Třešňovou alejí Třešňovou alejí Eva Tvrdá

Kniha ve mě zanechala hluboký dojem, který byl umocněný ještě tím, že jsem si Třebom prošla alespoň virtuálně. Všem, kdo knihu čtou, doporučuji. Z celé vesnice mě přímo mrazí a když dorazíte alejí do Sudic, je to jako jiný svět...

27.11.2019 5 z 5

Lentilka pro dědu Edu Lentilka pro dědu Edu Ivona Březinová

Pěkná kniha, ale přesto jsem od paní Březinové čekala trošičku víc... :-)

27.11.2019 4 z 5

Školník Kulda je jednička Školník Kulda je jednička Jiří Kahoun

Já sama jsem tuhle knížku četla kdysi určitě aspoň třikrát. A teď jsem si užívala předčítání a úspěch se u dětí také dostavil. Dokonce si myslím, že jsem si knížku užila víc jako dospělá, viděla jsem tam hodně narážek a také vzpomínek. :-)

18.11.2019 5 z 5

Liščí důvtip Liščí důvtip Petras Cvirka

Mám ráda tyto sešitky na jeden večer. Ale i když je knížka pěkně kreslená, samotný příběh se nám nelíbil.

18.11.2019 3 z 5

Půlnoční kocourek Půlnoční kocourek Sonja Danowski

Jedna z nejkrásněji kreslených knížek, co jsem viděla. Syn nám ji předčítal a všem se nám moc líbila. :-)

18.11.2019 5 z 5

Hravé příběhy Hravé příběhy Eva Tvrdá

Opravdu zvláštní kniha příběhů, ve kterých si lidé hrají se životem, se smrtí, s myšlenkami i s ostatními lidmi. Tato kniha se jen tak z hlavy vyhnat nedá. :-)

07.11.2019 5 z 5

Čerti nikdy nespí Čerti nikdy nespí Jindřiška Kratschmarová

Přemýšlím, jestli pět hvězd, nebo čtyři. Bylo to hezké, milé, poučné, ale občas se někde objevila hrubka a někdy mi přišly věty dost šroubované. Dětem se to líbilo, takže čtyři hezké hvězdy.
A poslední věta knihy je přenádherná:
Lidé se mohli v klidu připravovat na Vánoce, svátky míru a pokoje, kdy je ten nejlepší čas zamyslet se nad svými skutky, aby se už nikdy nikdo na konci svého života nemusel postavit do fronty před pekelnou bránu. :-)

06.11.2019 4 z 5