Lucissia Lucissia komentáře u knih

Cesta do neznáma Cesta do neznáma Ljuba Štíplová

Oprášeno :-)

16.04.2020 5 z 5

Tajemství starého alchymisty Tajemství starého alchymisty Ljuba Štíplová

Nikdy jsem netušila, co se stalo Čtyřlístku, že přišli s dary tak zvalchovaní, protože nám chybí první strana. I u mých synů zapracovala fantazie. :-)

16.04.2020 5 z 5

Vynález na přání Vynález na přání Ljuba Štíplová

Oprášeno :-)

15.04.2020 5 z 5

Ztracená pyramida Ztracená pyramida Ljuba Štíplová

Jednohubka při čekání u zubaře. Na chvilku drobci zapomněli na strach. :-)

Zámek bez klíče Zámek bez klíče Ljuba Štíplová

Jeden z mála čtyřlístků, u kterých bezpečně vím, kde a kdy mi ho naši koupili. :-)

Zelená je tráva Zelená je tráva Ljuba Štíplová

Oprášeno a přečteno. :-)

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Zakoupeno v knihkupectví hlavně proto, že se kniha odehrává u nás za kopcem. Zprvu se mi do ní ani moc nechtělo, proto chudinka čekala od Vánoc až doteď. A nezasloužila si to, protože čtení bylo opravdu báječné, záživné, všechno jsem to viděla před sebou v živých barvách. Na rozdíl od severských detektivek, je tato promyšlená (ale nikterak překombinovaná), tajemná, spletitá, a především uvěřitelná. A proto plný počet hvězd a ještě víc. I pro moje Valašsko. Tohle je tak vysoká laťka, že se bojím začíst do další detektivky od paní Klevisové... :-)

Rytíř Rytíř Ljuba Štíplová

Dětem se líbilo jako kdysi mně. :-)

Lev kráčí městem Lev kráčí městem Ljuba Štíplová

Mé děti byly spokojené jako kdysi já. :-)

03.04.2020 5 z 5

Do Beskyd Do Beskyd Fran Směja (p)

Nádherné ilustrace a srozumitelné verše. Bylo mi potěšením předčítat a i když by asi moje děti podruhé po knížce nesáhly, vypadaly vcelku spokojeně. :-)

Tři medvídci Tři medvídci Alfred Könner

Poučný příběh, že víc medvídků víc zmůže, doplňují milé ilustrace. Nám se líbilo :-)

30.03.2020 5 z 5

Nekonečně malý svět Nekonečně malý svět Ljuba Štíplová

Pro mně vzpomínka, pro moje děti sladká tečka za večerním čtením. :-)

30.03.2020 5 z 5

Perníková chaloupka Perníková chaloupka Ljuba Štíplová

Tomu se nedá co vytknout. :-)

27.03.2020 5 z 5

Pozor, padá omítka Pozor, padá omítka Ljuba Štíplová

Kdysi bavilo hodně mě, teď i moje děti. :-)

27.03.2020 5 z 5

Cvrček na cestách Cvrček na cestách Rudolf Těsnohlídek

Netuším, co se panu Těsnohlídkovi honilo hlavou, když tohle sepsal, ani komu to bylo určeno. Takže jediné, co na tomhle můžu vyzdvihnout, jsou ilustrace. Jinak nebavilo... :-)

27.03.2020 3 z 5

Zadáno pro Blížence Zadáno pro Blížence Lenka Lanczová

Za mě nejlepší díl série. :-) Kdysi dávno čteno s očima navrch hlavy, nyní se shovívavým úsměvem. :-)

24.03.2020 5 z 5

Přízrak z Černé Věže Přízrak z Černé Věže Ljuba Štíplová

Prostě super. :-)

23.03.2020 5 z 5

První cena - Loskuták První cena - Loskuták Ljuba Štíplová

Jako kdysi tak i teď velký úspěch. :-)

23.03.2020 5 z 5

Panna nebo Blíženec Panna nebo Blíženec Lenka Lanczová

Bylo fajn se na pár hodin vzdálit dnešním starostem a vrátit se do doby kdy i mně bylo patnáct. A nejvíc mě pobavilo, že jsem si tenkrát ve knížce ledacos podtrhla a teď zavzpomínala. Vzhledem k době teď nebudu číst nic těžkého a vrhám se na další Lanczovou. :-)

22.03.2020 4 z 5

Kuřátko a obilí Kuřátko a obilí František Hrubín

Klasika, kterou si pamatuju ze školy a která nestárne. Navíc syn, když ji předčítal, tak z ní měl opravdu velkou radost. Málo písmenek. :-) A já ty verše prostě miluju. :-)

21.03.2020 5 z 5