Lucka11 komentáře u knih
Tak som sa tešila, keď si túto knižku konečne prečítam.... A som mierne sklamaná. Téma je veľmi zaujímavá, ale spracovanie ma vôbec neoslovilo. Bolo to také ťažkopádne. Nedotiahnuté do konca. Neoznačená priama reč, nevedela som, čo sú myšlienky, čo priama reč, domýšľala som si to potom dodatočne....Keď to zhrniem, tak pre mňa je to priemer.
Táto sága je úžasná. Spisovateľ si ma získal. Autor dokazuje, že kvalitná severská literatúra nemusí byť len o kriminálkach.
Rozhodne odporúčam prečítať.
Nadšenie. Radosť. A zároveň smútok z konca. Táto sága si ma získala. Dúfam, že sa k nej časom vrátim. Odporúčam.
Príbeh neprekvapil. Dočkala som sa presne toho, čo sa u tohto žánru očakáva. Oddychovka, ktorá neurazí.
Už druhý krát som očarená. Prečo? Túto knihu som mala prečítanú minulý rok. A teraz som sa k nej opäť vrátila :-)
Hlavný dôvod bol ten, že sa mi podarilo dostať k pokračovaniu, t.j. k celej trilógii, čo je skvelé. To kúzlo prírody a človeka, ich vzťah - spolunažívanie, boj, zmierenie. K tomu pohanské zvyky, povery.... Obraz drsnej severskej krajiny a ľudí žijúcich v týchto ťažkých podmienkach. Príbeh si ma podmanil.
Pre mňa miestami dosť desivé čítanie - v tom smere, že sa to teoreticky može stať každému. Alebo, že máte za suseda podobného muža ako Hannes....
Knižka sa číta rýchlo, bavila ma. Aj keď záver bol príliš rýchly...
Staršia kniha, ktorá vekom nestratila svoj šarm. Ponúka zaujímavý pohľad za nablýskaný povrch letísk. Áno, dnes je to na letiskách a v lietadlách niečo úplne iné. Bolo však zaujímavé sledovať, ako to prebiehalo kedysi :-D
Pre mňa bolo toto sklamanie. Dočítané z úcty k spisovateľovi.
Knižka patrí pre mňa osobne do tzv. kategórie "jednohubiek" Príjemné, oddychové čítanie, ktoré neurazí. Na príbehu sa mi páčilo, že poukazoval na lásku, ktorej nezáleží na zovňajšku. Ale na iných, doležitejších hodnotách.
Súhlasím s komentárom od Renavy. Ide o čítanie s riadnou dávkou depresie a smútku. Ide však o knihu, na ktorú sa len tak nezabúda. Z príbehu počas celého čítania idú silné emócie, cit, ale aj beznádej. Pre mňa osobne však v pozadí stále blikotal malý plamienok nádeje, že sa to na konci zmení k lepšiemu a koniec bude pozitívny /asi preto, že verím na šťastné konce..../
Knihu odporúčam prečítať. A k spisovateľovi sa určite časom vrátim a prečítam si od neho aj ďalšie diela. Týmto príbehom si ma jednoznačne získal.
Láska je slepá. V tomto príbehu poriadne.
Aj keď je príbeh silný, kniha celkom je taká nemastná-neslaná. Niečo tomu chýbalo...
Ide o také to oddychové, nenáročné čítanie ku kávičke. Pletenec medziľudských vzťahov medzi rozvedenou Dianou jej okolím.
Útla knižka na prvý pohľad. Ťažká kniha na druhý pohľad. Dozvedela som sa informácie a fakty, o ktorých som doteraz netušila. Je neuveriteľné, čo sa v tej dobe dialo... Som vďačná, že som sa dostala k tejto knižke. Aj keď mi niektoré pasáže prišli, akoby "odseknuté" nedokončené....Na druhej strane oceňujem fotky, ktoré boli pridané k obsahu.
Garwood patrí medzi moje obľúbené autorky ľúbostných príbehov. Ale táto kniha patrí medzi tie slabšie. Aj keď sa snažila spestriť príbeh tým, že vačšinu deja umiestnila na americký kontinent, nepomohlo to.
Tento príbeh patrí do kategórie jednohubiek. Pobaví, neurazí a človek si pri ňom oddýchne.
Súrodenecké vzťahy bývajú komplikované. A keď je jeden z bratov autista a druhý využívajúci všetkých a všetko...Je o problémy postarané. Plus smrť matky, otec neschopný vyrovnať sa s tragickými okolnosťami. Príbeh má rýchly spád. Priznávam videla som aj film, ale to bolo dosť dávno. A Tom Cruis nepatrí k mojim obľúbencom :-(
Keď to zhrniem príbeh odporúčam, mne sa veľmi páčil.
Moj prvý kontakt s postapokalyptickou literatúrou. A páčil sa mi. Nebola som z toho paf, ale páčil sa mi. Čítal sa ľahko a rýchlo. Ale neznášam otvorené konce. Keď už niečomu venujem čas, tak chcem vedieť ako všetko dopadne. Určite dám tomuto druhu literatúry ešte príležitosť.
Dielo presýtené slovenskou prírodou a prekrásnym lyrizmom. Niektoré časti sú vyslovene nadčasové. Pútavý dej plný lásky, prírody, tajomna, nenávisti....
Mňa dielo zaradené medzi slovenskú klasiku a povinné čítanie nadchlo.
Aj keď ide o romantický príbeh, pri čítaní boli miesta zarážajúco smutné, priam deprimujúce. Prostredie slovenského vidieka, láska, zrada, smútok,......
Keď to zhrniem, knižka si ma získala. A nebolo to len vďaka šťastnému koncu.