luky123 luky123 komentáře u knih

Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Knihy z mafiánského prostředí obvykle nevyhledávám, tahle se mi dostala do rukou náhodou a musím uznat, že jsem byla mile překvapená. Postavy se mi líbily, hlavně Nicolas byl popsán výborně.

14.08.2023 4 z 5

S duší lvice S duší lvice Petra Langová

Tahle knížka mi mluví z duše. Prožila jsem podobný vztah a dobře vím, co hlavní hrdinka Lenka prožívala. Konec mě hodně překvapil, byla jsem do poslední chvíle napnutá, jak to dopadne. Čtení knížky jsem si moc užila, bylo to krásné a dojalo mě to.

26.07.2023 5 z 5

Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Tak tohle se mi moc líbilo. Až mě mrzí, že jsem knížku nečetla o Vánocích, to bych si její čtení asi užila ještě víc. Příjemná romantika, ale není to přeslazené a nesmyslné, člověk si u toho moc hezky odpočine.

13.06.2020 5 z 5

Nevěsta řekla ne Nevěsta řekla ne Kerstin Gier

Bohužel dost neznámá knížka od Kerstin, vyšla jen v brožurovaném vydání a vlastně není snad ani nikde k prodeji (já na ni náhodou narazila v knihovně). Přitom je úplně skvělá, skoro bych řekla, že jedna z těch nejlepších od ní. Vtipné, zábavné a úchvatný popis svatebního obřadu :-)

21.09.2013 5 z 5

Blues opuštěné postele Blues opuštěné postele Petra Lejsková-Langová (p)

Výborná a zajímavě psaná knížka. Různé pohledy dvou lidí na jednu a tu samou věc... chvílema jsem se dost nasmála.

Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

U téhle knížky mě mrazilo od začátku až do konce... Děsivé je, že podobný příběh jistě prožila spousta podobně "naivních" žen. Film jsem taky viděla, ale ten mě ve srovnání s knihou hodně zklamal.

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Zatím rozhodně nejlepší Keplerovka! Kniha, od které se člověk prostě nemůže utrhnout, dokud ji nemá přečtenou.

Zlomené pero Zlomené pero Sabine Ebert

Přemýšlím, jak hodnotit... Na jednu stranu moc hezká sonda do historie, ale na druhou stranu se mi to místy nezdálo až tak pestré dějově. A Henriette mi připadla trochu jako Božena Němcová, silná žena, spisovatelka... Konec byl hodně zajímavý.

12.04.2024 4 z 5

Chce to dva Chce to dva Natalie Cox

Podle recenzí jsem čekala, že to bude nějaká slátanina a chtěla jsem knížku jenom rychle prolistovat, ale vlastně se mi moc líbila. Detektivní zápletka sice chvílemi opravdu byla trochu nelogická, taky jsem myslela, že tam té romantiky bude trošku víc, ale bylo to takové milé a příjemné čtení a rychle to odsejpalo.

26.07.2023 4 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Tak tahle knížka mě opravdu nadchla! Nejsem už sice čtenářem YA, ale půjčila jsem si knihu na doporučení kamarádky a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Příběh Lary mě opravdu bavil, sama jsem přemýšlela, jaké by to bylo, kdyby se moje "tajné dopisy láskám" dostaly do nepovolaných rukou. Moc pěkné pohlazení na duši.

15.06.2020 5 z 5

Haló, tady Miriam Haló, tady Miriam Ildikó von Kürthy

Pro mě docela příjemné počtení, nic náročného, ale čtivé a zajímavé (celý děj knihy se vlastně odehrává během nějakých tří hodin, což je originální :-) )

29.06.2013 4 z 5

Vůně deště Vůně deště Lenka Lanczová

Jedna z mých nejmilejších knížek od Lanczové. Vtipná, romantická... super oddechové čtení :-)