Lumíček komentáře u knih
Ze všech dílů jsem byla nadšená. Skvělé zpracování. Xemerius je bombový, fakt jsem se u některých hlášek zasmála. Je super, jak se spousta situací vysvětlí. Bohužel se přidávám ke zklamání z konce. Přišlo mi to, jako by se už autorce nechtělo přemýšlet a chtěla to mít už z krku,že by ji tlačil nějaký termín...?? Přijde mi to škoda, jinak to bylo perfektní.
Okamžitě otevírám poslední díl. Nemohu se dočkat, jak to dopadne :)
Po knize jsem sáhla na základě velmi kladného hodnocení a musím uznat, že souhlasím. Je to velmi zajímavý příběh a opět něco jiného. Jediné v čem se drobet motám jsou ty rodinné vztahy, kdo je kdo a čí je kdo.
Pěkně se prolíná minulost a přítomnost. Hlášky hlavní hrdinky mě vážně baví :)
Vřele doporučuji a moc se těším na další díly.
Zajimava kniha, ale musim uznat, ze pomerne slozita na cteni. Priklady z praxe jsou super. Libila se mi technika pevneho objeti. Mam dojem, ze by ji mely praktikovat asi vsechny maminky, ktere znam.
Tahle kniha me naprosto ohromila. Je vazne skvela a vubec jsem necekala, ze neco takoveho stvori ceska zena. Pribeh je tak navykovy, jiny a pekne popsany, ze nechcete prestat cist. Prozivate radosti, starosti a nekdy se Vam taji dech. Moc se tesim na dalsi dil, snad vyjde brzy :)
Musim Katce podekovat, ze jsem doslala upozorneni do zpravy. Kniha me velice bavila. Humor opravdu pripomina p. Bocka, ale o to lip. Takovych knih by melo byt vic a pevne doufam, ze tato mlada a talentovana spisovatelka brzy napise dalsi knihu. Neni nad to smat se nahlas :)
Pixie zmizely dve ponozky, z kazdeho paru jedna. Hadame, ze si z nich krysa sije kabatek, aby se mohla znovu vydat na mrazene susenky k Marii :)))
Proste kus dreva, na nem napatlane ultra silne lepidlo, doprostred se nasype nejake hamu pro milacka krysacka, on na to dostane chut, prilepi se, a az do smrti bude mit na nozickach snowboard :)))
Proste krysa, tedy mop, uzasne. Takze diky Katko. Jen tak dal.
Puvodne jsem si rikala, co jsem to zase zacala cist. Jako by toho nasili bylo malo ve vecernich zpravach. Pak prislo ale vezeni a "polepsovna", to bylo zajimave. Ani trochu mi ho nebylo lito. Co me zklamalo byl zaver, nevim proc jsem si ho predstavovala uplne jinak. Ve finale to vyznelo, ze to, co delal byly klukoviny a z tech najednou, z niceho nic, vyrostl....??? To se mi nezda.
Opravdu mile cteni :) O to vice urcite pro pejskare. Zasmala jsem se. Robinka bych doma tedy nechtela, lump jeden. Vazne me pobavilo Robinkovo rozdeleni jidla do jednotlivych kategorii :)
Musim rict, ze Aristokratka se mi libila mnohem vic. U te jsem se tlemila jako prastena. U kastelana jsem se parkrat zasmala, ale spis je to pochmurne a strasidelne. Nicmene super. Nevim cim to, ale vzdy kdyz ctu neco strasidlackeho, tak jsem doma sama. Dnes v noci navic vypadly pojistky v celem dome!!! Fuj. Co musim take vytknout, je ten konec, opravdu jsem mela pocit, ze mi nekdo ukradl stranky :(
Moje 3. kniha od Jo Nesba. Malinko slabsi, ale stejne me moc bavila. Sice krapet prehnane. Myslim si, ze i zkuseny kriminalnik by mel problem vymyslet vse tak, aby to ve finale vypadalo uplne jinak....nebo to bylo jen mnoho nahod najednou? Tech by ale bylo. Za me super, dej napinavy a konec necekany.
Nejak jsem od toho cekala vice. Chvilemi me to bavilo, chvilemi to bylo az moc zdlouhave. Uz jsem mela pocit, ze deda na mori zahyne s tezkou schizofrenii. Pak se ale dej rozbehl a zacali me stvat ti hnusni zraloci a bylo mi dedy lito. Je dobre si to precist, ale vracet se ke knize uz nebudu.
Super. Musim rict, ze se mi kniha libila vic nez Maly prazsky erotikon. Poutave cteni o jednotlivych clenech, ale i vsech pohromade. Libilo se mi, jak se jednotlive deje prolinaly, proc nastaly situace tak, jak nastaly a co jim predchazelo. Plneni ukolu: dokaz, ze nejsi srac taky super, ja bych nezvladla hned prvni ukol :)
Nebylo to spatne cteni, ale uplne unesena jsem take nebyla. Dej pekne ubiha a porad se neco deje. Nicmene kdyby kniha mela o 200 stran mene, vubec by mi to nevadilo. Prislo mi to nakonec takove jednotvarne, vzdy to zachrani nejaka necekana situace a takto se to opakuje. Jednou nahore, jednou dole (vlastne to vystihuje knihu z vice pohledu ;))
Moje druha kniha od Jo Nesba. Opet uzasne. Nezklamal. Jedine s cim mam vzdy mensi orientacni problem je v mnozstvi postav, nekdy i podobnosti jmen Hole,Helle,Holm :) Jinak pribeh skvely. Napinavy. Nedoporucuji cist kdyz jste sami doma, nedej boze, aby se v noci spustila mycka a vy za tim vidite vsechno mozne, vlastne jedine-snehulaka :) Vraha jsem tusila. Posledni stranky jsem uplne hltala, jak jsem byla zvedava, jak vse dopadne. Nekolikrat jsem se nachytala, ze sice hltam, ale ze jsem uplne nepochopila, jak cela situace probehla, kor ty posledni akcni sceny... takze klid a jeste jednou :) Knihu vrele doporucuji.
Jsem rada, ze jsem knihu cetla, ale jsem take rada, ze jsem ji uz docetla. Davam prednost pribehu nez jednotlivym fejetonum. Myslim, ze bych si je take rada precetla v nejakem pravidelne vychazejicim magazinu. I jsem si vzpomnela na tabulky v metru ve filmu Roman pro zeny, tam bych se taky velmi rada naklonila a s radosti precetla dalsi fejeton :) Takhle v knize to moc na dlouhe cteni neni, ve finale jsem u toho obcas usinala. Jednotlive pribehy jsou ale hezke, jiste se v nich najde nejedna divka, zena a maminka. Najdou se i velmi hezke vety a prirovnani k zamysleni. Jinak je vicemene cela kniha o jedne myslence - radovat se z kazdeho dne, videt to krasne a byt vdecny za to, co clovek ma :) To bychom vazne meli delat kazdy den a casto to opomijime a resime blbiny. Ilusteace knihy jsou nadherne.
Moje prvni kniha od Jo Nesba. Moc pekne. Napinave, drsne, laskave.... Jedine, co mi delalo lehce potize byla jmena postav, do kterych jsem se obcas zamotala, je jich tam vazne dost :) Pribeh skvele propracovany a mnohdy prekvapivy.
Vyborna kniha. Vse na sebe skvele navazovalo. Detektivka splnila vse, co mela. Napeti a dokonce strach, necist v noci v prazdnem dome :) Vubec jsem nepoznala, kdo je vrah a byla jsem dost prekvapena zaverem. Urcite doporucuji. Uz se tesim az si od Agathy prectu neco dalsiho.
Tuhle knihu jsem si vychutnavala jako gurman a zaroven ji zrala :) Opravdu mile cteni vypravene Dalajlamovou kockou. Velmi jemne jsou zde nastineny zakladni principy buddhismu v ruznych zivotnich situacich. Kez by se temito zaklady vsichni ridili. To by bylo na svete hned hezky. Nemusite vyznavat zadnou viru, jako treba ja a presto se nad spoustou veci zamyslite a vlaste zapadnou i do vaseho zivota.
Zatracena alergie na kocici chlupy, jinak by nam uz urcite nejaka Rinpoce, Snezna lvice a mi dolce v jednom sedela na parapetu :)
Na to s jak lehkou cetbou jsme zacinala na zacatku roku, tak jsem si ted docela nalozila. Myslim, ze se nejedna uplne o lehkou cetbu, at uz do poctu stranek, tak stylem psani. U teto knihy se u me stridaly snad vsechny pocity nadseni, zklamani, pochopeni, nepochopeni, radost, vztek... jak muze kvuli zenske vsechno ztratit, rodicum ublizit? Proc tak blbne kvuli bohum?
Pak jsou zase chvile, kdy clovek cte s ocima vykulenyma jako sova kdyz vstupuje do domu, z ktereho se jeste nikdo nevratil, jak vykonova sve lekarske umeni. Opravdu velmi zajimava kniha. Bohuzel tak ve 3/4 knihy me nadseni trochu opustilo. Kazdopadne jsem rada, ze jsem tuto knihu cetla, je tam plno veci k zamysleni. Mozna se k ni nekdy vratim, ale to az za nekolik let.
Tato kniha se mi libila mnohem vic nez Proc zeny nekouri doutniky. Byly to zajimave a vtipne pribehy. U pribehu Chciplotina jsem se vazne nasmala. Popis venceni byl dokonaly. Oddychove cteni, ale vracet se ke knize asi nebudu.