Deník kastelána přehled
Jan Bittner (p)
Je mu pětatřicet a jeho znechucení celým vesmírem dosáhlo vrcholu. Odešel do malé moravské vesnice, tři sta kilometrů od Prahy, ze které nikdy předtím nevytáhl paty. Nemá ani páru, co takový kastelán dělá. Ale než se vrátit, tak raději chcípne. Nemá však páru ani o tom, s jakou magickou silou se jeho racionalita a odpor k duchovědám utkají uprostřed zámeckých zdí. Běsi začínají zvedat hlavu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník kastelána. Přihlašte se a napište ho.
Aristokratku miluju a konečně přišel čas přečíst od autora také toto dílko. Na začátku jsem se ale s knihou dost prala. Příběh moc netáhl a dost se to vleklo. Nakonec jsem se docela začetla a druhou půlku už jsem svižně přelouskala. Ale chyběl tomu náboj. Čekala jsem nějaké grandiózní finále. To se nekonalo. Nakonec kniha nijak neobohatila a nejspíš brzy zapomenu, co se v ní odehrávalo.
Nejprve jsem četla Aristokratku, tak jsem předpokládala, že jsem teď sáhla po stejném stylu. Je to úplně něco jiného, ale nemám k tomu žádnou výtku. Doporučuji. Vezmi a čti.
Kniha Deník kastelána v seznamech
v Přečtených | 1 747x |
2012 | Poslední aristokratka |
2013 | Aristokratka ve varu |
2016 | Aristokratka na koni |
2018 | Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka |
2020 | Aristokratka u královského dvora |
Kniha tématem i formátem mimo můj obvyklý výběr (čteno na doporučení) a na rozdíl od většiny komentujících jsem od autora nic dosud nečetl.
Pocity z knihy jsou rozporuplné, nejprve jsem ji po 20 stranách pro hororové prvky a začátek, který nezaujal, odložil na několik týdnů. Když jsem se k ní vrátil s tím, že má jít o oddechovou knihu, tak jsem přečetl asi 3/4 během jednoho dne.
Jako pozitivum beru nevšední deníkový formát knihy a vhled do prostředí, které mi není moc známé.
Naopak mi dost vadil otevřený konec, příliš mnoho nevysvětlených jevů a až příliš ulítlé závěrečné drama. Tu a tam jsem se pousmál, ale nemohu mluvit o kdovíjakém humoru.
Ve výsledku kniha která nijak zásadně neobohatí, ale na chvilku zabaví.