m_martina m_martina komentáře u knih

Patnáctiletý kapitán Patnáctiletý kapitán Jules Verne

Verne uměl dobře psát, jeho knihy jsem dříve doslova hltala. Patnáctiletý kapitán je jedna z jeho nejlepších a doufám, že až moje vnučky dorostou, také si ke knize najdou cestu.

20.05.2020 5 z 5

Schůzka se smrtí Schůzka se smrtí Agatha Christie

Tento Poirotův případ se mi moc líbí, ráda se ke knize vracím. Asi i proto, že bych se někdy na místa, kde se případ odehrává, chtěla podívat.

17.05.2020 5 z 5

Básnik Básnik Dominik Dán

Dominika Dána nechám bez komentáře. Je to můj oblíbený autor.

14.05.2020 5 z 5

Bubáci a hastrmani Bubáci a hastrmani Josef Lada

Skvělá knížka, která se mi vryla do mého dětského srdíčka. A svoje místo neopustila dodnes.

14.05.2020 5 z 5

Zlatíčka Zlatíčka Melanie Golding

Knihu jsem měla přečtenou docela rychle a nebyla špatná. Ale protože nadpřirozeno můžu maximálně v pohádkách, tak tentokrát půjde jedna hvězda dolů.

13.10.2021 4 z 5

Pavilon z oblaků Pavilon z oblaků Laura Joh Rowland

A u tohoto dílu zase sešup směrem dolů. No ale nevadí. Přesto už mám rozečtené pokračování.

05.07.2021 4 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Nebylo to špatné, ale úplně dobré také ne. Docela zajímavý nápad tohle napsat.

03.05.2021 4 z 5

Tajnosti pařížské Tajnosti pařížské Eugène Sue

Kniha se dobře čte, je dobrodružná, napínavá, ale i romantická. Mně se líbila.

08.01.2021 5 z 5

Mokrá ryba Mokrá ryba Volker Kutscher

Mám už přečten nejen tento díl, ale i následující. Zapomněla jsem však knihu ohodnotit. Když srovnám tento první případ Gereona Ratha s dalšími, tak z toho vychází trošku hůř. Proto jen čtyři hvězdy.

07.11.2020 4 z 5

Švýcarský Robinzon (převyprávění) Švýcarský Robinzon (převyprávění) Johann David Wyss

Hezká kniha, i když z dnešního pohledu možná lehce naivní. Ale to vůbec nevadí, dobře se čte a příběh je moc milý.

18.09.2020 5 z 5

Jirka postrach rodiny Jirka postrach rodiny Richmal Crompton

Knihu jsme četli s dětmi, když byly ještě menší. A pobavili jsme se všichni. Nedá se u ní nesmát, klidně by Jirka mohl žít i u nás. Jeho příhody jsou zábavné a kniha neztratila svůj půvab ani po letech.

13.07.2020 5 z 5

Mikulášovy patálie Mikulášovy patálie René Goscinny

Co jsme se u této knížky s dětmi nasmáli! Četli jsme ji všichni, na přeskáčku a nahlas - každý jednu kapitolu. Dokonce i manžela jsem tenkrát zapojila. A všem se nám moc líbila. Určitě ji doporučím i vnučkám, až trochu povyrostou.

28.06.2020 5 z 5

Hra na vraždu Hra na vraždu Agatha Christie

V knihách s Poirotem se mi líbí, pokud se tam objeví ještě i jeden z jeho přátel, který ho při vyšetřování zdatně podporuje. Zde je to Ariadne Oliverová, sympatická spisovatelka. A případ je také vynikající, jeden z nejlepších.

27.06.2020 5 z 5

Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Hrabě Monte Cristo (komplet, třísvazkové vydání) Alexandre Dumas, st.

K této knize snad ani nemusím nic psát. Jak se říká, dobré zboží se chválí samo.

23.06.2020 5 z 5

Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Tato klasická kniha zde nemá sice zrovna nejlepší hodnocení, ale já jsem ji vždy četla ráda. Bez ohledu na to, zda to byla povinná četba. I mé dceři se líbila.

28.05.2020 5 z 5

Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Nerudovy Povídky malostranské čtu ráda. Už jsem se k nim za ta dlouhá léta, co chodím po této zemi, vrátila několikrát.

27.05.2020 5 z 5

Rumcajs Rumcajs Václav Čtvrtek (p)

Knihy o Rumcajsovi a později i jeho rodině jsou klasika. I večerníček je dobře udělaný a vnučkám se líbí jak knihy, tak i televizní pohádky.

21.05.2020 5 z 5

Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

K povídkám Karla Čapka se stále ráda vracím. Líbí se mi všechny.

18.05.2020 5 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Tohle byla silně emocionální kniha, ve které je i hodně smutku. Mně se moc líbila, i nějaká ta slzička se objevila.

17.05.2020 5 z 5

Temné lesy Temné lesy Harlan Coben

Pro mne jedna z nejlepších od Harlana Cobena. Strhující čtení!

15.05.2020 5 z 5