m_martina m_martina komentáře u knih

Nultá hodina Nultá hodina Agatha Christie

Další výborná autorčina detektivka, i když trochu netypická absencí Hercula Poirota a slečny Marplové. Ale případ je skvělý a kniha se krásně četla.

22.06.2020 5 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Pro romantickou duši, jako je ta moje, je tato kniha jako stvořená. A ještě jsem se i pobavila.

22.06.2020 5 z 5

Vražda na golfovém hřišti Vražda na golfovém hřišti Agatha Christie

Golfové hřiště hraje v knize jen okrajovou roli, ale případ je to dobrý a mně se líbil.

16.06.2020 5 z 5

Zapomenutá vražda Zapomenutá vražda Agatha Christie

Zapomenutá vražda je jeden z nejlepších případů se slečnou Marplovou. Kniha se dobře čte a stránky jen letí.

11.06.2020 5 z 5

Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Tyto první knihy z řady Hříšní lidé Království českého jsou dobře napsané, mají zajímavý příběh a já si je vždy ráda přečtu.

01.06.2020 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Příjemná detektivka z českého prostředí, která se dobře čte.

30.05.2020 4 z 5

Malý špalíček pohádek Malý špalíček pohádek František Hrubín

Stačí jen napsat, že tyto pohádky jsou krásné, ráda jsem je předčítala dětem a nyní i vnučkám. A všem se nám moc líbily.

26.05.2020 5 z 5

Medvídek Pú  (20 příběhů) Medvídek Pú (20 příběhů) A. A. Milne

Knihu jsem kdysi před lety četla dětem, ale nikoho z nás zrovna moc nenadchla. I přesto jsem ji přečetla vnučkám a těm se líbila. Na závěr ji hodnotím průměrem, protože já jsem jí na chuť nepřišla ani po tak dlouhé době.

26.05.2020 3 z 5

Pinocchiova dobrodružství Pinocchiova dobrodružství Carlo Collodi (p)

Zajímavá dobrodružství panáčka z polínka jsem četla už svým dětem. Dcera a syn byli nadšení. A nyní je budu číst i vnučkám.

25.05.2020 5 z 5

Plamen a květ Plamen a květ Kathleen E. Woodiwiss

Četla jsem před spoustou let a na autorčiny knihy jsem v té době nedala dopustit. Jsou romantické, dobře napsané a mně se moc líbily.

23.05.2020 5 z 5

Karkulín ze střechy Karkulín ze střechy Astrid Lindgren

Knihu jsem četla před lety dceři a vzpomínám si, že Karkulín nás obě dobře bavil.

22.05.2020 5 z 5

Polní žínka Evelínka Polní žínka Evelínka František Nepil

Půvabná kniha, kdysi dávno jsem koupila dceři LP, kterou namluvil pan Cupák, a nyní jsem ji přečetla i vnučkám.

20.05.2020 5 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Kniha se mi poměrně dobře četla. Epilog mne překvapil, ale takové konce nemám ráda.

19.05.2020 4 z 5

Jane utíká Jane utíká Joy Fielding

Jedna z nejlepších knih od autorky. Přečetla jsem ji hodně rychle.

19.05.2020 5 z 5

Poklad v striebornom jazere Poklad v striebornom jazere Karel May

Kdysi dávno jsem četla přesně toto vydání, protože jiné nebylo k sehnání. A to jsem už nebyla žádný teenager. Ale to nic nemění na skutečnosti, že se jedná o jednu z nejlepších knih od Karla Maye.

18.05.2020 5 z 5

Vražda na blatech Vražda na blatech Catherine Shepherd

Tak i já jsem si knihu zakoupila hned po jejím vydání a hned si ji také přečetla. Zaujala mne hlavně její obálka. A nezklamala jsem se, kniha je to dobrá a já jsem byla spokojená.

Stínadla se bouří Stínadla se bouří Jaroslav Foglar

I druhý díl dobrodružství Rychlých šípů jsem si užila a kniha se mi moc líbila.

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Mě se kniha líbila a měla jsem ji přečtenou za chvilku. Určitě se budu těšit na pokračování.

Slovácko sa súdí aj nesúdí Slovácko sa súdí aj nesúdí Zdeněk Galuška

Pan Galuška napsal knihu ze Slovácka, kam se ráda vydávám na výlety. A také se ráda vracím k jeho humorným příběhům.

13.05.2020 5 z 5

Dutá jehla Dutá jehla Maurice Leblanc

Kniha se dá přečíst, není špatná, ale ani ne moc napínavá.

16.01.2021 4 z 5