m_martina komentáře u knih
Zajímavá a moc hezká dětská knížka, kterou jsem teprve nedávno předčítala vnučkám. A moc se nám všem líbila.
Pověsti mám ráda, proto jsem si s opravdovým požitkem přečetla i tuto knihu.
Poměrně krátká kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Asi se nebude líbit každému, ale já jsem byla spokojená.
Třetí díl se mi zdál ze všech nejslabší, přesto se mi líbil. Autor píše poutavě a kniha se dobře čte, proto si čtyři hvězdy právem zaslouží.
Knihu jsem četla před lety společně se svými dětmi. A líbila se nám všem. Hlavně syn byl nadšený, i když nikdy žádný velký čtenář nebyl.
Nádherná historická freska, ke které se ráda vracím i po letech. Stále se dobře čte, stránky jen letí a já se ponořím do tohoto krásného romantického příběhu jedné velké lásky.
U této knihy mně trochu trvalo, než jsem se dokázala začíst. Ale jinak se jedná o originální a zajímavý příběh, který se mi moc líbil.
Kniha se líbila i mým vnučkám, ale není tak dobrá jako jiné knihy, které pan Čtvrtek napsal.
Tohle je méně známá Verneovka, ale poměrně dobře se čte a není špatná. Až na ty rozvláčné popisy, které jsou ale autorovi tak vlastní.
Před lety jsem si knihy vybírala podle toho, kolik mají stránek. A čím jich měla kniha víc, tím lépe. Z toho důvodu jsem si přečetla i tuto. A ještě po letech si dobře vzpomínám, že kniha byla krásná a já jsem ji nedokázala přestat číst.
Kniha se čte poměrně dobře, ale nesedla mi zápletka s kletbou. Mám totiž raději reálnější příběhy.
Za mne nejslabší autorova kniha, četla jsem ji ale jako první v pořadí. Nesedlo mi prostředí i některé postavy, proto nemohu hodnotit lépe.
Pokračování příběhů o Gabře a Málince se soustřeďuje víceméně už jen na mladší ze sester, která i všechny knihy napsala. A protože jsou zde obě děvčata téměř již dospělá, i té radosti je tam méně, jak už to v životě bývá.
Zdařilá detektivka, kterou nemusí číst jen děti. I mně se líbila a časem ji určitě doporučím i svým vnučkám.
Na můj vkus trochu moc snové, nereálné. Ale jinak klasicky dobré.
Knihy tohoto typu miluji a ráda je čtu. Tohle je krásný a romantický příběh, který nemá chybu.
V této knize jsem ocenila hlavně romantickou linku, i když Jiráskovy knihy jsem si přečetla skoro všechny a líbily se mi. Mám ráda jeho styl, přestože se už do dnešní doby moc nehodí.
Tuto knihu jsem četla ve svém raném mládí, potom ji četla i moje dcera. Opery i balety jsou zde přiblížené opravdu poutavou formou, dobře si počtou i takoví čtenáři, kteří o tyto divadelní žánry normálně zájem nemají.