m.valova komentáře u knih
Hezký příběh na pokračování,smutné téma a zároveň i trocha romantiky a lásky.Nejdůležitější poučení z něho pro mě je,že nejhorší je mlčení...o problému se musí mluvit,z nevyřčených věcí plyne spousta zbytečných nedorozumění a doměnek a přitom, skutečnost může být zcela jiná.
Pokud člověk potřebuje vypnout a nad ničím nepřemýšlet ideální čtení,nenáročné,první a třetí povídka se mi líbila,druhá nebyla to pravé a přišlo mi že do téhle knížky tak nějak nepatřila.
Šelma nebyla špatná,jenom ze začátku se hrozně vlekla,asi do doby než byly vysvětleny všechny odborné vědecké postupy a poznatky..kniha nabrala spád spíše až ke konci..a je fakt,že vraha asi odhadne málokdo..možná kdyby tam byla jeho postava o trochu více rozvinuta bylo by to ještě lepší..
Nevím co bych k tomuto tématu napsala,snad jen to,že hlavní hrdinku jsem absolutně nechápala,ale toto se asi děje dnes a denně..zkušenosti jsou prostě nepřenosné.Konec byl tak nějak očekávaný,ale rozhodně si vyhledám i další knihy od této paní spisovatelky.
Na konci téhle knihy pár slz ukáplo..příběh byl na život jednoho člověka neuvěřitelný a možná i překombinovaný,do toho trochu červené knihovny,ale nutilo mě to číst stále dál a i když bych možná pár věcí dokázala vypustit kdybych byla autorkou,tak jako celek se mi kniha opravdu líbila.
Trocha romantiky,trocha detektivní zápletky,ale byla napínavá,oddechová a četla se tak nějak sama..
Kde začít,místy mi bylo smutno,chvílemi mi z chování Vojty bylo až špatně a do toho všeho jsem oba dva litovala a hlavně nechápala,ale tak to asi opravdu v životě je a bohužel chorobná žárlivost je hrozná vlastnost...lituji každého,kdo se s tímto problémem ve vztahu potýká.Keleová opět nezklamala ..patří k mým nejoblíbenějším spisovatelkám..
Kdo zná spisovatelku,už ví co má čekat..snad konec mohl být trochu veselejší,ale nejde o pohádku,takže,různí lidé-různé osudy..
Kniha se samozdřejmě nečte lehce,ale na tehdejší dobu opravdu dokonale popsaná postava dětinského,naivního a předčasně vyspělého člověka,který se postupně mění v učebnicový případ pro psychiatra..A nutno dodat,že v dnešní době takových rádo by dokonalých lidí je spousta a manipulátorů v podobě lorda Henryho taktéž! V knize je spousta krásných citátů a o to je krásnější.
Knížku jsem si půjčila na doporučení s tím,že historické věci mě nebaví,ale přesto jsem ji zkusila..Byla velmi čtivá a napínavá,chvílemi mi bylo až zle z některých věcí a někdy byla i slza na krajíčku,i když některé pasáže byly na můj vkus zbytečně dlouhé rozhodně nezklamala a určitě se s cizinkou zase někdy setkám v dalším pokračování.
Tato kniha od Monyové se mi moc líbila,četla se mi velmi dobře,konec mě překvapil,asi bych teď v letní náladě a době dovolené uvítala happy end,ale to už by asi zase bylo moc klišé.
Oddechové čtení,zábavné,určitě výborná kniha na odreagování.
Knížka byla poutavá,četla se dobře,myslím si,že je v ní mnohé negativní z autorčina života,ostatně takový pocit mám z více jejích knih.Škoda takové skvělé autorky,myslím si že mohla ještě mnohé svým čtenářům dát.
Kniha ze života.Obdivuhodné čím vším autorka prošla,co prožila a přesto na nikoho a na nic nezanevřela.Snad opravdu její příběh dodá sílu i dalším podobně životem zkoušeným dětem a dospívajícím lidem,kteří musí opustit dětské domovy ,vydat se do světa bez pomoci rodiny a postavit se na vlastní nohy.
Nechci nijak moc zacházet do detailů toho co je realitou a co už spíše trochu pohádkou a zda-li je to v životě možné,ale náhody se dějí..Každopádně takové přátelství jaké pojilo Elu a Ditu je až závidění hodné,sympatická byla i postava Patricie..příběh se mi líbil,už vím co od autorky zhruba čekat a její knihy beru jako oddechové,ideální když si chci odpočinout.
Příběh na víkendové čtení..možná bych vynechala detektivní zápletku,ale to už je věc názoru,jinak spokojenost..od téhle autorky už tak nějak vím co čekat a ráda přečtu i další knížky.
Na dnešní propršenou sobotu ideální počtení,klasicky nenáročná,oddechová,už vím co od této autorky čekat..opět nezklamala,možná jsou její knížky v určitých věcech podobné,ale zatím se mi neomrzely.Tři sestry..příběh ze života,trochu pohádka a určité zamyšlení a poučení,že je třeba se radovat opravdu z maličkostí a vážit si všeho kolem a hlavně své rodiny.
Mám ráda české knihy a i když jsem si tak nějak říkala,že to není nic nového pod sluncem..styl neurazí-nenadchne..konec byl moc hezký..i když asi pohádkový..jako odpočinková četba byla kniha fajn.
Ano,je smutná...ale mě se líbila.Dle tady zmíněných komentářů jsem asi nic od knihy neočekávala,ale težko někoho soudit,každý se z takovou situací vyrovnává jinak a hlavní hrdinka pro mě byla docela frajerka,když vezmu v úvahu co vše musela v životě podstoupit a obětovat pro dobro jiných.Možná sama autorka se tímto vyrovnávala se smrtí svého tatínka...snad tato kniha někomu v tomto ohledu pomůže,protože návod na truchlení prostě neexistuje..někdo hledá víru ,jiný možná zrovna takovou knihu.